TheProsiak Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 A próbował ktoś kleić poxipolem? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Poxipol praktycznie nie trzyma się ABSu :( Quote Link to post Share on other sites
noah Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 W jakim typie sklepów, gdzie można kupić owy remover? Mam do sklejenia złamaną rączkę transportową z M16 i nie wiem jak się do tego zabrać :/ Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Ja kleilem "ośmiorniczką" body i daje rade, jeszcze sie nie połamało. Quote Link to post Share on other sites
piottrek Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Gdzie można dostać ten Remover ? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 K**** jakto gdzie? W sklepie!!! Np. Castorama Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 gdzie mozna dostac ten rozklejacz do superglue itd? mam guna w kawałkach po upadku z 3m musze teraz cos z nim zrobic. EDIT: a moze taki? http://allegro.pl/item141937892.html Właśnie testuję ten klej. Kleje nim uszkodzenie w moim UMP (urawna część body na której trzyma się szyna). Jak całkiem wyschnie to napisze jak trzyma. Quote Link to post Share on other sites
PasteN Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Ja kleiłem octanem enylu (do kupienia w sklepie z farbami i rozpuszczalnikami). Skleiłem body w miejscu mocowania kolby która cała odpadła, myślałem że będę zmuszony do kupna nowego body ale pięknie się trzyma, złamane części po prostu zlały się z sobą na trwale się łącząc, potem wystarczy wodny papierek, spray i nie ma śladu. Dodatkowo można w kieliszku przygotować sobie maź z jakiegoś niepotrzebnego abs-u zalewając pokruszony abs octanem enylu i przykrywając czymś. Potem można to wykorzystać do wypełniania ubytków. Polecam. Sposób tani i dobry. Octan enylu to odpowiednik acetonu więc aceton też powinien być dobry. Z resztą można spróbować ze zmywaczem do paznokci on zawiera zarówno aceton jak i octan enylu a kosztuje tylko złotówkę. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Te nowe zmywacze do paznokci chyba już tego nie mają tylko jakieś ziołowe. Nie warto bo tego acetonu mają zbyt mało. Jakieś tam domieszki i woda. Może pytanie nie do tematu, ale można jakoś wzmocnić ten ABS, aby się nie pękał? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 (edited) Klej BOSTIK All Purpose, pacjent - kolba FN FAL z King Armsa i jej standardowy problem pękania przy body. Pokleiło się idealnie, klej, podobnie jak kleje na acetonie, ponadtapiał plastik na połówkach. Bardzo trwała spoina, mogę tylko go polecić do czegoś takiego. W sumie kleiłem nim już parę razy, min. body w MP5K z Galaxy, przy pinach od kolby, wszystko pięknie trzyma i nic nie puszcza... (się też ;-) ). Edited February 5, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Ja kleiłem octanem etylu (do kupienia w sklepie z farbami i rozpuszczalnikami). Skleiłem body w miejscu mocowania kolby która cała odpadła, myślałem że będę zmuszony do kupna nowego body ale pięknie się trzyma, złamane części po prostu zlały się z sobą na trwale się łącząc, potem wystarczy wodny papierek, spray i nie ma śladu. Dodatkowo można w kieliszku przygotować sobie maź z jakiegoś niepotrzebnego abs-u zalewając pokruszony abs octanem etylu i przykrywając czymś. Potem można to wykorzystać do wypełniania ubytków. Polecam. Sposób tani i dobry. Octan etylu to odpowiednik acetonu więc aceton też powinien być dobry. Z resztą można spróbować ze zmywaczem do paznokci on zawiera zarówno aceton jak i octan etylu a kosztuje tylko złotówkę. Next time jak cos piszesz to zadaj sobie trud albo poprawnej pisowni albo sprawdzenia o czym piszesz... Octan etylu: CH3COOC2H5 który jest skłłdnikiem zmywaczy do pzanokci raczej nie ma za dużo wspólnego z octanem enylu... Quote Link to post Share on other sites
kmieto Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 (edited) Jak w temacie Choć pewnie duża część z maniaków ma już metalowe body, to zapewne wszyscy mieliśmy problem z uszami w body z ABS'u Na pewno pojawił się już taki temat, uprzedam szukałem! Prosiłbym Was o praktyczne porady co zrobić by skutecznie/ mniej szkutecznie zapobiec tym osterkom, lub ewentualne pomysły na naprawę :poddanie: Z góry dzięki Edited April 12, 2010 by kmieto Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Prosiłbym Was o praktyczne porady co zrobić by skutecznie/ mniej szkutecznie zapobiec tym osterkom, Kupić metalowe body. lub ewentualne pomysły na naprawę Kupić metalowe body. I to w dodatku porządnej firmy, bo te tandetne mają tendencję do psucia się. Jest jeszcze metoda na opaskę zaciskową z tyłu body ściskającą oba receivery. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Ja tam dawałem czarną izolką, i nawet widać mocno nie było, ale później na złamane uszy wylałem klej (tai do zębatek) i wywierciłem dziury i oszlifowałem, było gites. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Puszka po piwie i robimy nowe uszy. Viamortis są takie body z ABSu że nie jedno metalowe może się schować. Quote Link to post Share on other sites
kmieto Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Puszka po piwie i robimy nowe uszy. Viamortis są takie body z ABSu że nie jedno metalowe może się schować. Mógłbyś pokrótce opisać ten sposób z puszką ? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Jak będę miał dostęp do komputera stacjonarnego to albo znajdę toturial albo opiszę krótko. Quote Link to post Share on other sites
ues Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Zobacz to: http://www.asg.krakow.pl/viewtopic.php?t=103&highlight= Quote Link to post Share on other sites
kmieto Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Dzięki wszystkiem za aktywnośc ues Bardzo ciekawy sposób i wygląda całkiem solidnie :-P Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Wycinasz nowe uszy z puszki po piwie, kleisz uszy dobrym klejem a najlepiej na bazie żywicy epoksydowej i masz nowe uszy. Uprzedzam ze przy tym trzeba myśleć. Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Jak w temacie Choć pewnie duża część z maniaków ma już metalowe body, to zapewne wszyscy mieliśmy problem z uszami w body z ABS'u Na pewno pojawił się już taki temat, uprzedam szukałem! Prosiłbym Was o praktyczne porady co zrobić by skutecznie/ mniej szkutecznie zapobiec tym osterkom, lub ewentualne pomysły na naprawę :poddanie: Z góry dzięki Najprościej i najsolidniej: znależć w okolicy warsztat który spawa plastiki. ABS spawa sie bezproblemowo. Wiem bo sam spawam. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Ja mam zgrzewarkę do plastików, i mogę powiedzieć tyle, że te body to nie ABS ;] Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Ja mam zgrzewarkę do plastików, i mogę powiedzieć tyle, że te body to nie ABS ;] A to już jest kwestia tego ze niekiedy Chińczycy wrzucają do kotła wszystkie plastiki jakie mają i robią z tego dziwny "kompozyt" którego faktycznie nie da się pospawać. Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 A kiedy wszystko już zawiedzie pozostaje tylko dobry klej. Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 (edited) Witam. Muszę załatać i i wygładzić body w niektórych miejscach, ponieważ je modyfikowałem. Czy poleci mi ktoś jaką dobrą szpachlę wypełniającą, która będzie dobrze się trzymać? Otwór, który przedstawia zdjęcie, chcę załatać w następujący sposób: od wewnątrz dokleić mocnym klejem do metalu kawałek metalu a następnie od zewnątrz ładnie wyrównać. edit: takie coś będzie dobre: http://allegro.pl/szpachlowka-szpachla-z-pylem-aluminium-0-6-kg-app-i2250772088.html ?? Edited April 9, 2012 by ParQ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts