Lupus 13 Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Witam. Mam pytanie: który tuning Scara jest według Was lepszy: Ten, który przeprowadza zbrojownia, czy ten, który swego czasu przeprowadzał taiwangun ? Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Po ostatniej strzelance dołączyłem do grona osób które straciły ucho od kolby. Po wstępnych oględzinach wywnioskowałem że scar zakończył swój żywot... Opcja ze stałą kolba jakoś mnie nie przekonała. Wczoraj znalazłem rozwiązanie, mam nadzieje że skuteczne. Zrobię fotki i ocenicie jak to wygląda, kolba funkcjonuje normalnie, składa się i sztywno siedzi w zatrzasku. Potrzebne materiały to trochę poxipolu i drut stalowy. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 (edited) @tafi, ja myślalem, że jego życie skończyło się na komorze i gb. Komora pękła, bo cały przód poleciał na nią, no i wyszło jak wyszło, jak chcecie kupić tego bojca, to natychmiastowo zmienić szkielet na jakiś JG choćby, bo bojce są gwoździem do trumny dla waszej repliki. Wracajać do mojego hop-siupa, to rozleciał się troszkę ślimaczek, ale kropelka przyszła na pomoc, potem chwilka z dremlem i jest jak nowa. Tylko nie mam GB, fail. Mam aku, mam AUG'a, ale ja chcę tego scara z Holosight. Ktoś pisał o sprężynie SP120 do bojca, nie bo ci pęknie, sam tego doświadczyłem, przez co replika przeleżala w piwnicy prze 4 miesiące, w poniedziałek jadę po bebechy i muszę go złożyć, bo zasłużył sobie na to. Edited May 8, 2010 by decigner12 Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Czytam to wszystko i dostaje doła :( Chciałem się zaopatrzyć w Bojca, bo alternatywą jest tylko CA lub G&G - warte dwa razy tyle, CA, lub dwa i pół raza tyle, G&G. Ares i VFC odpadają cenowo, czyli jak na repliki za taka cenę tez mają swoje fanaberie, których mieć nie powinny. Kwestia inwestycji w Bojca żeby działał poprawnie chyba rzeczywiście mija się z celem. Na dzień dobry myślałem o wymianie na Bore Up Ca - HERE - oraz komory i gumki Hu oraz wstawienie precki. Na silnik i kolbę czas przyszedł by później. Teraz piszecie znowu że cały BG jest felerny. PJCh. Po wyliczeniach wyszło mi z lekka że lepiej wyjdzie kupić Classic`a i po gwarancji zrobić lekki tuning. Bo na razie awarie "Bojca" i kasa wkładana przez Was lekko mnie przeraża. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Powiem krótko- nie wiem jak innym, ale ja za tę kasę, która włożyłem w scara i jego tuning, mogłem kupić emkę ICSa Universal. Więc warto zastanowić się nad zakupem ;) Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 No ja go mam i tym razem wsatwię do niego GB Cymiacza(facepalm). Trzeba trupa rozruszać niewielkim nakładem. GB cymy, tłok JG, prowadnica elementa vortex i kropelka na gwint, silnik JG V gen ślizgi SRC i wyciszone głowice P&J przy m125 elementa, ciekawe kiedy znowu GB się "pieprznie" na komorę. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Czy te elementy bedą pasowały i czy dadzą mi ok 430fps 1 x G&G - Głowica cylindra - V. II 39,00zł 1 x Element - Sprężyna - M125 ST 25,00zł 1 x ARES - Gumka HopUp - 65" - Niebieska 24,00zł 1 x Big Dragon - Głowica Tłoka Silent - Red 39,00zł Po dzisiejszym dniu stwierdziłem ze to 390 fps i krótka lufa do lasu to za mała . Max 200zł na tuning potrzebuje minimum 430fps doradzi ktoś Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Gumka Aresa? Wolałbym Systemę / Deep Fire. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 A le tatko te części są godne zaufania ?? czy się zaraz sypną Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 sp130, gumka systemy, głowice tłoka (byle nie element, PJ itp.) - koniecznie płaska i nie aluminiowa, oraz łożyskowana prowadnica sprężyny. Teflon - podstawa, taki set da Ci jakieś 450 fps Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 A czy mógł by ktoś podać co by było najodpowiedzialniejsze mam max 150zł /200 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 sp90 oraz akumulator 6v. tym nikomu nie zrobisz krzywdy - będziesz najodpowiedzialniejszy na strzelaninie :) Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 sp130 Przepraszam, że się wtrącę, ale ostatnio guardery są zabojczo twarde i sprężyna, która mu podałeś będzie odpowiadać M140. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Przepraszam, że się wtrącę, ale ostatnio guardery są zabojczo twarde i sprężyna, która mu podałeś będzie odpowiadać M140. Dawno nie kupowałem sprężynek :) W takim razie sp120 :) Quote Link to post Share on other sites
frenogh Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Czyżby koniec problemów z kolbą LINK ? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Mam taki pytanie jaki trzeba kupić śrubokręt żeby możną go rozkręcić bo te śrubki jakieś dziwne Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Rafik, zostaw zabawy z replikami komuś kto zna podstawowe narzędzia i ma pojęcie co i jak. Jeśli nie wiesz jak wygląda imbus, to współczuję ... Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 No w tym problem ze imbusy pasują ale tylko do pierwszej i ostatnie śruby . A do środkowych nie i w tym problem . Quote Link to post Share on other sites
frenogh Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Bo te pozostałe śrubki to tylko ozdoba? :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Ogólnie planuje kupić to "cudo" ale z tego co czytam to są niezłe problemy , tylko od pierwszych postów minęło sporo czasu i chciałem się zapytać jak polski rynek ASG stoi z częściami zamiennymi ( choćby ten nieszczęsny Bore up , czy cuś ) i czy nie lepiej ewentualnie kupić czegoś lepszego w podobnej cenie ( moja pierwsza porządna replika ) Quote Link to post Share on other sites
frenogh Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Ogólnie planuje kupić to "cudo" ale z tego co czytam to są niezłe problemy , tylko od pierwszych postów minęło sporo czasu i chciałem się zapytać jak polski rynek ASG stoi z częściami zamiennymi ( choćby ten nieszczęsny Bore up , czy cuś ) i czy nie lepiej ewentualnie kupić czegoś lepszego w podobnej cenie ( moja pierwsza porządna replika ) Bore-Up. Swojego SCAR'a kupiłem używanego, delikatnie mówiąc właściciel o niego nie dbał. Podłubałem przy nim trochę, poprawiłem co trzeba i wiem, że na nic innego bym go nie zamienił ;-) "SCAR'a trzeba kochać" jak to ktoś powiedział :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 Czy ktos moze sprawdzal jak w tym SCARze siedza ekonomiczne magazynki Magpulla ? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Cóż, zakupilem tego cudaka wiec postaram sie w miare go opisac. Nie wiem czy to jakas nowsza partia, ale moj w wersji TAN jest bardzo dobrze wykonany. Kolory swietne, metalowa czesc body nie jest jakas pseudo zielona jak to widac na zdjieciach czesto, tylko w normalnym odcieniu tego pseudo zlotego charakterystycznego dla scarow. Nic nie lata, wszystko dobrze poskrecane. Magi siedza idealnie i sztywno. Dotyczy to rowniez ekonomicznych p-magow. Stockowy hop up do kitu, od razu wymieniony na systeme. Osiagi calkiem dobre lecz powtarzalnosc slaba. Prec lufa oraz doszczelnienie komory zalatwia sprawe. Lozyska metalowe, w reszre bebechow jesszcze nie zagladalem Wypodkladkowanie, silnik i kable do kitu, od razu dobrze jest sie tym zajac aby poprawic kulture pracy oraz ROF :) Ogolnie w porownaniu do markowych SCARow, to nie zaluje ze wydalem na tego Boya 650zl gdzie markowe kosztuja ponad tysiac wiecej. Quote Link to post Share on other sites
wrzesiek Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 Witam Czy komora hu jest dostępna do kupienia w polskich sklepach? Pozdrawiam Wrzesiek Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Czy ktos moze sprawdzal jak w tym SCARze siedza ekonomiczne magazynki Magpulla ? U mnie siedzą bez najmniejszego problemu... ale HC. O ile pamiętam LC nie chciały dobrze podawać kulek, musiałem je dociskać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts