Szynszyll Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Witam , czy wie ktoś jaki szkielet będzie pasował oprucz tego stockowego ? Przy szkielecie od CA nie działa selektor . Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Czy ktoś z was próbował wymienić oryginalną dyszę na dyszę aresowską? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5535 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Tak, nie pasuję. Za długa. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 A wiesz może o ile? 0,5-1 mm czy więcej? Gdyby to była różnica mniej więcej 1 mm może warto było by się zainteresować skróceniem jej. Quote Link to post Share on other sites
w-iktor Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 (edited) Dysza Boyi ma 28,3 mm, czyli 1,2 mm różnicy w porównaniu do Aresa. Edited August 12, 2010 by w-iktor Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Nie kochani, to nie są różnice milimetrów. Nie wiem ilu, ale bardzo dużo, bardzo dużo. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Było? http://www.filairsoft.com/forum/showthread.php?t=74328 Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 kupiłem SCARA na zbrojowni. elektryka. możecie mi powiedziec jaka tam jest sprężyna i długośc lufy wewnętrzej ? Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 270MM + krótka sprężyna M130. Tak 130-ka, wychodzi jak m120, bo ma nieszczelności. Jakby ktoś szukał kolby od wersji TAN to pisać PW. Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 czyli taka precka będzie pasowała? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6057 Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Tak. Chociaż nie ufałbym JBU. Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 a jakiej firmy polecasz? Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted August 27, 2010 Report Share Posted August 27, 2010 możecie mi powiedziec a również dobrze by było gdybyście podesłali link do lufy precyzyjnej jakie wsadziliście do SCARa ? ponieważ nie znalazłem długości 270 mm (chyba że do gazowego SCARa, jest jakaś różnica) a 285 mm będzie ciut w lufie wystawała. Quote Link to post Share on other sites
Psycho_Mantis Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Witam. Wydaje mi się, że tego pytania nie było. Czy ktoś wie czy ta dysza będzie pasowała? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4193 Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Będzie, bo boyi jest zrobione w standardzie CA nie VFC. Quote Link to post Share on other sites
w-iktor Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Będzie, bo boyi jest zrobione w standardzie CA nie VFC. Nie będzie, jeśli kolega nie ma bore-upa wstawionego. Quote Link to post Share on other sites
Psycho_Mantis Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Ma, ma - Guardera. ;) Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanko - ma ktoś jakiś swój sprawdzony patent by prawy selektor nie wypadał? Quote Link to post Share on other sites
dominikdg98 Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Nie wiem czy ktoś zadawał to pytanie, ale słyszałem że do Scar'a są trudno dostępne części, czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
w-iktor Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Komora HU i dysza są niestandardowe. Sam aktualnie szukam odpowiedniej dyszy. Ostatnio kupiłem taką dysze http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...zczelniona_GR25 z myślą przycięcia jej do odpowiednich rozmiarów (jak doradzili mi panowie ze SpecShop`u), jednak po przycięciu praktycznie nie dało się doszlifować krawędzi dyszy (po prostu są zbyt cienkie), tak aby pasowała do komory, przez co układ był cholernie nieszczelny. Jak Wy rozwiązaliście problem dyszy? Quote Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Wie ktoś jaka komora HU podejdzię ? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 (edited) Classic army i Echo-1. Ewentualnie mod komory m4 w linku podanym na poprzedniej stronie. Edited September 10, 2010 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 witam. otóż przeczytałem cały temat o SCARze i z tego co zrozumiałem to aby stuningować SCARa trzeba kupić bore upa i uszczelnioną dysze, tak ? Czyli jak kupie TEGO bore upa i TĄ dysze to będzie miodzio tak? Bardzo zależy mi na tym SCARze i wole w niego wywalić kase niż kupować jakąś inna replike. Bardzo proszę o odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
w-iktor Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 witam. otóż przeczytałem cały temat o SCARze i z tego co zrozumiałem to aby stuningować SCARa trzeba kupić bore upa i uszczelnioną dysze, tak ? Czyli jak kupie TEGO bore upa W tym zestawie znajduje się już nowa dysza. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Kolejny Boyi wpadł mi do rąk. Tym razem egzmlarz kolegi, który jest już mój. Ja miałem jeszcze "boja" z pierwszej serii. Jego jest z tej nowszej, ale nie ma kulkowych łożysk. Zewnętrznie prezentuje się dużo lepiej(lakier też tak bardzo nie schodzi). Miał parę luzów, ale wystraczyło wszystko skręcić i już nic nie jest luźnie. Ogóllnie ok. GB mnie zaskoczył, bo jego praca jest naprawdę kulturalna jak na chińską replikę, zupełnie niczym mój AUG po shimingu na ślizgach SRC. Co do awaryjnośći to chwilowo się nie wypowiem, bo ta replika przeleżała nieużywana dobry rok(w sensie mój kolega ją kupił, ale nawet z pudełka nie wyciągnął). Wstawiłem silnik JG(silver, nie GE to jest chaoli na neodymach) i osiągnąłem zamierzony efekt. Replika ma dużo lepszą reakcję na spust i szybkostrzeloność jak ostry odpowiednik. Nie wiem czemu, ale napięcie na tym silniku JG nie robi zbytnio wrażenia. Na lipolu też szaleństwa nie ma. Regulacja komory HU jest uparta, bo ledwo da się przesunąć kółko w dół. Jak co się zepsuje to napiszę tutaj, ale ja bym tylko wstawił lufę 360mm od m4 z przedłużką dołączaną i gumkę zieloną G&G. Akumulator jest ok, wg. mnie najlepsze stockowe ma właśnie D-boys. Quote Link to post Share on other sites
Zibios Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Wybaczcie jeżeli pytanie już było ale stron jest aż 17 o tej replice i nie sposób wszystko przeczytać ale jakie to ma konkretne osiągi na stocku? Zasięg, FPS, celność, rozrzut. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts