Ogniomistrz Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Pomalowane bejcą i bezbarwnym lakierem. Kolor bejcy: ciemny dąb. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0ec29ee84b95f305.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/527a2cc9d49f8018.html Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Wygodnie się składa i celuje z kolby zakończonej pod takim kątem? Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 (edited) Nie wygodnie jest przeładowywać i jednocześnie celować. Po strzale obracam strzelbę przed sobą o 90 stopni lufą do góry i wtedy przeładowuję. Do tego się przyzwyczaiłem, więc problemu nie mam. Edited January 30, 2012 by Ogniomistrz Quote Link to post Share on other sites
pietrek512 Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Witam wszystkich. To będzie moja pierwsza pompa i szczerze zastanwiam się czy brać M58 B Replika shotguna Mossberg 590 (w wersji krótkiej) Jeżeli oczywiście będzie dostępny w najbliższym czasie czy Replika strzelby M56DL? Będzie to moja główna broń i chcę na nią jako tako w lesie polegać również. Przeczytałem cały wątek zaczynając od 2008 roku, ale nadal się nie mogę zdecydować. Jak to mawiał towarzysz... Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Musisz wziąć pod uwagę,że w/w replika jest nie dostępna.Bierz wersję z kolbą.Wygodnie się do strzału składa itp.Sam chyba też skorzystam z okazji i kupię sobie pompkę DE Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Do "walki" do lasu to zasadniczo lepiej coś strzelającego 1 kulką - ale biorąc pod uwagę fakt, iż zarówno m58, jak i agm 003 są niedostępne, a m56 jest w promocji - na Twoim miejscu kupiłbym m56 - póki kosztuje stówę mniej (do 5 lutego). Kurczę, sam bym chciał wersję wzorowaną na Benelli M4... :happy: Quote Link to post Share on other sites
pietrek512 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 (edited) Witam. Kupiłem m56dl... I od początku mam problem. Podczas strzału jedna kulka w górnej lufie zostaje. Gdy przeładuje dopiero wtedy pod wpływem siły grawitacji wypada bo wypycha ją następna kulka. Po wystrzale znowu wylatują tylko 2 a trzecia siedzi w lufie. Pomysł? Broń nowa z gunfire. Edited February 6, 2012 by pietrek512 Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Wyczyść lufę wyciorem. Jakimi kulkami strzelasz? Quote Link to post Share on other sites
pietrek512 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 hmm... próbowałem na początku tymi z zestawu a później 0,23 bio. Jak mogę wyczyścić jak tam kulka siedzi na samym dole? Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Postrzelaj na pusto trochę. Siedzi na samym dole ,to znaczy? Na końcu lufy (przy wylocie) czy wewnątrz? Mi się kiedyś zablokowały 3 w jednej lufie (ale z mojej winy ,bo używałem tanich kulek) ,to wystarczyło kilkanaście pustych strzałów i wycior. Kulki przepchałem dalej (zablokowały się w połowie) i strzelałem aż wypadły. Jak już wypadły to wystarczyło wyczyszczenie lufy wyciorem i git. Jeżeli nie wiesz jak dokładnie czyścić wyciorem to w instrukcji repliki masz. Jakiej firmy kulki masz? Quote Link to post Share on other sites
pietrek512 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 (edited) kulka jest na samym dnie lufy. kulki to GUNFIRE Dobra kulka wyleciała jakoś. Edited February 7, 2012 by pietrek512 Quote Link to post Share on other sites
pietrek512 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 (edited) PO wyjęciu zalegającej kulki z kolejnymi dzieje się to samo... Edited February 7, 2012 by pietrek512 Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Przeczyściłeś? Weź od kogoś inne kulki i spróbuj na innych. Jak to nie pomoże to odeślij do sklepu. Chyba ,że ktoś tutaj zna rozwiązanie problemu? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 po kiego jest ta plastikowa, ruchoma obręcz na lufie, tuż przy zaczepie paska? Ta sprężynująca w jedną stronę. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 (edited) W ostrej jest przełącznik trybu ognia? http://cdn.benelliusa.com/assets/manuals/Benelli_M3_manual.pdf Edited February 7, 2012 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
pietrek512 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Jak w tym m56dl czyścić lufe żeby nie uszkodzić hop siupa? Wgl w nim jest regulowany hop up? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Hop Up jest stały. A jeżeli chodzi o czyszczenie, to tak jak w każdej innej replice. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Regulowany hopek w trzech lufach byłby nie lada wyzwaniem. ^^ Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 pietrek512 -> miałem podobny przypadek z moja strzelba, tylko że u mnie kulka z górnej lufy strzelała ale spadała dosłownie na 2 - 3 metrze (coś ją jakby hamowało w lufie). U mnie przyczyną było to, że gumka hop-up zrolowała się w komorze, tzn stanęła w pionie względem poziomo ustawionej lufy (niewiem jak inaczej to wytłumaczyć). U Ciebie jeżeli nie pomoże czyszczenie lufy to na 99% będzie to samo co u mnie bo niestety ale hop up w Benellce już 2 razy zrobił mi takiego psikusa. Ja swoją rozkręciłem (co jest za pierwszym razem trudne) i zrobiłem to sam bo włożenie gumki na swoje miejsce to bajka, ale jeżeli Twoja strzelba jest na gwarancji to radzę Ci wysłać ją z powrotem tam gdzie ją kupiłeś, naprawią a i Ty będziesz spokojniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Etops Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Mam pytanie jaka wersja M56 nie strzela 3 kulkami ? Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Z DE M56 chyba wszystkie strzelają trzema. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Jeśli zależy Ci na replice Benelli strzelającą jedną kulką - rozglądnij się za M183 od GA. Były dostępne m.in. na www.airsoftguns.pl . Quote Link to post Share on other sites
KicuPL Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Pewno dostanę złotą łopatę, ale co tam :D Za cholerę nie mogę znaleźć m56 od DE w wersji z kolbą oraz magazynków tejże firmy. Alternatywą jest m183 od GA, jednak wolałbym strzał trzema kulkami i kolbę. Tak, wiem jestem wybredny. Od razu mówię, że jestem zielony i to będzie moja pierwsza replika. Quote Link to post Share on other sites
Cetizier Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 (edited) Replika: http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun-m56c-ee_1.html A tu shellsy: http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-inne/zestaw-6-shellsow-do-shot-guna-m56-ee.html Dostawa. Swoją drogą da się jakoś odkręcić kolbę w modelu M56C EE (DE)? Edited June 12, 2012 by Cetizier Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Ktoś wie co znaczy ten nowy skrót EE? Bo że DE wykupił Cybergun to to już wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts