sulugeR Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Czy opłaca się kupić preclufe PDI 6.01 http://azteko.pl/pdi...p90-p-6091.html go JG G36C? Czy przy kulkach GF Rockets Professional będą zacinki? (PS: Gumka HU G&G zielona) Z tymi kulkami jest tak, że jak opuszczą magazynek to jest dobrze, o lufie nie wspomnę :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Jesli kogoś interesuje lipol 11.1 do chwytu, to dzisiaj sprawdzałem Turnigy 1800mah 20C (18x34x117mm) - i to zdaje się być maskimum, ile można wcisnąć do tej repliki - głównym ograniczeniem jest grubość. Quote Link to post Share on other sites
duzy212 Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Witam mam pytanie dotyczące GB v3 do G36, a mianowicie czy kupując w krakmanie ten Gb: http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/kompletne-gearboxy/kompletny-gearbox-v-3-cm_3.html ,który tak na prawdę dedykowany jest do Cm.040i tp. I jakie części musiał bym wymienić aby wstawić go do "Giety". Nie znam się kompletnie na v3. ani ich częściach, ale wydaje mi się ze wystarczy wymienić: - Dyszę na dłuższą - selektor - koszyczek silnika - Spust Jestem w posiadaniu standardowego GB od JG wiec czy mogę wykorzystać te części ? nie tracąc przy tym moc czyli ok. tych 420-430 fps. ale wiadomo GB to nie wszystko. mam wstawioną czarną gumę systemy i lufę madbull 509mm 6,03 Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Dyszę, selektor, okablowanie (no chyba, że masz przełożone na tył i to akurat będzie pasować). Spust możesz zostawić, silnik w koszyczku też. No i ten "statecznik" który w gietach jest na górze gearboxa (tam gdzie w tym gearboxie przycisk od pokrywy). Tak, możesz wykorzystać stare części. Tylko po co wymieniać jeden chiński gearbox na inny? Trzeba by sprawdzić co u ciebie jest szczelne co nie, co już zużyte i trzeba wymienić, a co może zostać. Za 265 można to zrobić lepiej niż wymieniać cały gearbox. Warto wymienić głowicę tłoka i dyszę jak nie są szczelne (a pewnie nie są), tylko z dyszą uwaga - potrzebujesz standardu tm czyli 25,2mm a większość dysz do g36 jest w standardzie ca - są krótsze. Na pewno do kupienia w deltashop, firmy airsoftpro. Sprężyna 120/130 (zależy jakiego producenta). Łożyska jak masz plastikowe i mają już trochę przebiegu to też warto wymienić na metalowe ślizgi/kulowe (te drugie tylko porządnej firmy, ciszej chodzą ale są bardziej podatne na awarie). Tłok i zębatki bym zostawił (no chyba, że już bardzo zużyte). U mnie śmigają już 3 lata, z czego ostatnie 2 na 120 guardera i lipo 11,1. No i jeszcze trzeba to dać komuś ogarniętemu, żeby poskładał i wypodkładkował (a najlepiej dać mu to wcześniej, żeby ocenił co trzeba wymienić). Quote Link to post Share on other sites
brat_Klont Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Witam, przejrzałem temat i szczerze mówiąc nie znalazłem odpowiedzi na jedno nurtujące mnie pytanie: moja replika JG G36K ma nad gniazdem magazynka coś, co wygląda jak numer seryjny (zdjęcie można znaleźć tutaj, kilka przewinięć w dół: http://g36k-jg.blog.pl/ ). Pytanie z mojej strony: czy jest to numer indywidualny czy może chińczyki po prostu walnęły to na wszystkie giety? Replika zakupiona w czerwcu 2013, nie znam się na generacjach i takich tam, na Gunfire.pl. Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 Po prostu w tych nowszych generacjach Gietek od JG wklepują numery seryjne. Swoją kupiłem w marcu ubiegłego roku i też mam numer na replice. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 Ma ktoś może giete 0738 od JG? Bodajże G36K - chodzi mi o konkretny "model" 0738. Sprawia jakieś problemy? Spasowanie? Gearbox? Stock bateria jest znośna jak na Chińczyka? Quote Link to post Share on other sites
brat_Klont Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 @Irnyy, masz taki sam numer jak mój (FX3A006572) czy inny? Bo jeśli chińczycy zaczęli robić indywidualne numery to mój lans wzrósł właśnie dwukrotnie. @reaper666: mam dokładnie ten sam model. Zapraszam do przeczytania recenzji repliki na moim blogu (link wyżej). Wszystko (u mnie) siedzi ciasno, gearbox na razie pracuje ładnie. Tylko bateria wygląda na słabawą. Nie wiem jak z wytrzymałością, ale ROF mnie nie powala... Więc batka znośna, ale bez rewelacji. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 Ile mniej więcej godzin/kulek wytrzymuje batka? Quote Link to post Share on other sites
jaromiku Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 (edited) Mam G36K od JG jakieś 8 miesięcy - przebieg kilkadziesiąt tyś kulek. Replika jest rewelacyjna. Na początku wymieniłem tylko lufe na precyzyjną, gumke na zielona i oczywiście baterie na lipo. Karabinek świetnie strzela zasięg skuteczny to ok 55m kulki dolatują do 70-80m przy mocy 350FPS. Cały czas zastanawiam sie nad jakąś emką ale szkoda mi tej Giety i nie mogę się z nią rozstać. Słabym punktem tej repliki jest kiepskiej jakość przedniego chwytu. Ja swój już kilkakrotnie kleiłem żywicami ale to ze się potrzaskał nie jest wcale dziwne, przy tym przebiegu i tylu upadkach to i tak jestem pod wrażeniem wytrzymałości. Edited June 27, 2013 by jaromiku Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 (edited) Mam inny numer seryjny ;) Stokowe baterie to kiszka, chcesz większy rate of fire to na li-po zmień. Edited June 27, 2013 by Irnyy Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 Może ktoś zmierzyć jakie rozmiary ma batka w JG 0738 (G36K)? I czy muszę zmieniać okablowanie w środku? Wolał bym użyć przejściówki... nie mam aż tyle w budżecie zeby jeszcze okablowanie zmieniac. Batka 7,4 lipo 1750/1800 wejdzie do srodka? Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 W nawet tej mniejszej wersji C taka batka z przejściówką wchodzi bez problemowo: http://gunfire.pl/product-pol-1152198576-Akumulator-Redox-LiPo-1750-mAh-7-4V-20C.html PS. Pewno nawet większą ktoś już tam wciskał ;) Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 yyy większą? pewnie ledwo domykał albo na siłę lub ewentualnie coś piłował heh Jak jest z niezawodnością i wytrzymałością? Ten Pseudo Plastiko-ABS nie pęka po paru miesiącach? I czy może myśleliście nad wymianą górnej szyny RIS na metalową? Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Ad 1. Zapomniałem dodać, musiałem trochę upiłować wewnątrz komory na baterie ale leciutko. W twojej wersji K miejsca na baterie jest raczej więcej, czyli problem z głowy. Ad 2. Ta plastikowa szyna u góry jest naprawdę porządna i się trzyma jak ktoś nią nie rzuca o ziemie. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Zaczne kombinować z Aku jak dostane 0738 do łapek, wtedy na spokojnie zmierzę dł/sz. i wezmę poprawkę na przejściówkę (nie lubie piłować itp). Używasz może chwytu przedniego na dolną szynę RIS? Quote Link to post Share on other sites
brat_Klont Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Ja używam. Łatwiej się prowadzi replikę, ogólnie polecam. Choć czasami fajnie jest też odkręcić dolnąszynę i polatać z łysym chwytem, też wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 http://gunfire.pl/product-pol-1152189807-Raczka-przednia-na-szyne-R-I-S-.html chwyt będzie ok? ;] Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted June 29, 2013 Report Share Posted June 29, 2013 Będzie pasował jeśli o to pytasz. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted June 29, 2013 Report Share Posted June 29, 2013 (edited) Co byście bardziej polecili do lasu/pola (teren otwarty). G36 czy G36k (oba JG oczywiście, modele 0938 oraz 0738). Ponoć G36 ma 10fps więcej (360) - według mnie to fake, bebechy pewnie ma te same. Gumkę na start wymieniam na Czarną Systema. Do g36 w przyszłości inteligentne było by wpakowanie precki 6,03? 0738 http://gunfire.pl/pr...375-JG0738.html 0938 http://gunfire.pl/pr...inu-JG0938.html G36 to bodajże wersja "wojskowa" używana między innymi chyba przez niemców (bo to niemiecka broń i raczej wojsko niemieckie ma priorytet chyba). G36k jak i G36c używają różne siły "specjalne". Dla tego wydaje mi się że w lesie mając G36 nie będę wyglądał jak chińczyk z uzi ;D Edited June 29, 2013 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
brat_Klont Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Wpakowanie precki jest zawsze inteligentne. Różnica w długości lufy nie będzie aż tak widoczna, ja mam wersję K i trzymałem wersję E. Bardziej podoba mi się moja. Krótsza, poręczniejsza, trochę lżejsza. To już kwestia co Ci się podoba. Chyba wszystkie wersje są wojskowe, ale nie będę się upierał, bo się nie znam :P Quote Link to post Share on other sites
zimasek Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 (edited) Będzie do giety pasować komora hop-up od src? Edited July 2, 2013 by zimasek Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 (edited) Będzie do giety pasować komora hop-up od src? Z tego co mi wiadomo to nie będzie pasować. Zobacz zdjęcie. http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t264237.html Edited July 2, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Do starszych generacji na pewno nie będzie, natomiast nie wiem, jak z nowszymi. Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Mam pytanie. 15 minut temu dostałem nowiutką giete, wyciągam ją ,ładuje magazynek, podpinam baterie, i naciskam spust... A tu takie słyszę pyk, no to naciskam drugi, trzeci raz spust i znowu tkaie same pyk... i nic. Wyciągam magazynek, i wypada 4-5 kulek. O co chodzi? Pomyślałem, że slaba bateria dlatego dałem baterie do ładowania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts