wawi08 Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Czołem planuję zakupić jakąś replikę glock'a 17 i poważnie zastanawiam się nad produktem army tylko nie wiem czy trzyma wymiary palnego odpowiednika na czym bardzo mi zależy. Pomoże ktoś ? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 Wymiary jako tako trzyma dobrze - jednak np. takiej samej drogi i zachowaniu języka spustowego się nie spodziewaj. Do kabur do ostrego (imi, iwo-hest, fobus etc.) pasuje. Quote Link to post Share on other sites
wawi08 Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Dzięki takiej odpowiedzi właśnie oczekiwałem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
GRHBierioza Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 (edited) Witam braci airsoftowców i nie tylko. Dziś stałem się posiadaczem R17 gen.3 czy szczęsliwym czy nie to się okaże w praniu. Nabyłem go dosłownie kilka minut temu w zaprzyjażnionym sklepie. Kilkakrotnie czytałem cały temat. I tyle samo dobrego co złego znalazłem. Bardziej ma to służyć jako wypełniacz kabury aczkolwiek gumka K-Armsa zamówiona. Pierwsze wrażenie , a miałem wcześniej Glocki KSC i KWA , to powiem szczerze bardzo przyzwoicie wykonany, oznaczenia czarne tłoczone bardzo dobrze widoczne na zamku , na korpusie pełne oznaczenia wersji ostrej, blokada w miejscu numeru seryjnego . Wiem ,że Glocki od Meistera miały te dodatkowe przyrządy , tu w instrukcji znalazłem , że w tym zestawie też raczej powinny być a nie ma , był tylko pusty woreczek foliowy. Jak to u Was było . Co było w pudełku po zakupie u innych? Przyjemnie leży w dłoni a strzelanie dopiero w piatek lub sobotę przeprowadzę to zdam relacje. Wiem też, że dużo osób pisze kupić TM , ale z TM u nas na rynku jest kiepsko zdostępnością, za to mamy wysyp części do nich. Myślę , że i Chinczyka da się stworzyć całkiem dobrego boczniaka skoro to klon TM, a obserwując inne ich repliki na przełomie 10 lat jak siędze w asg uważam że i jakość mogła pójść delikatnie w górę. Pozdrawiam Edited July 28, 2014 by GRHBierioza Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Przypominam, że to temat o glocku ARMY. Kolejne bajania o WE i innych będą usuwane i odpowiednio nagradzane, macie od tego stosowne tematy, a nie tutaj śmiecić. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 (edited) Pytanie do zorientowanych - czy obecnie dostępne u Krakmanów R17'ki w wersji 3 kolorowej mają bite oznaczenia na zamku czy są "czyste" jak na fotkach? Pytam bo nie pierwszy raz ten sklep zamazuje oznaczenia a w paczce dostaje się "bogatszy" produkt. Edited August 7, 2014 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 O ile dobre plotki słyszałem - to tak, nawet na korpusie mają ponoć oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 (edited) Dzięki, wersja OD zamówiona to opiszę wrażenia jak przyjdzie, może jakieś fotostory, dodatkowo postaram się zmienić gumę na czerwonego KA bo mam jeszcze z czasów gdy była u mnie R17'ka gen 1/2 Edited August 11, 2014 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Co sądzicie o zastosowaniu do R17 maga na CO2 Stark Armsa? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Na pełnym stocku? Coś na pewno pójdzie, mi na green gasie sypnął się cylinderek :F. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Nie na stoku, ze zmienionym całym spustem, cylindrem na future energy i pewnie jeszcze głowicą na jakąś z oringiem. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Z tego co słyszałem, te magi dają koło 300-320fps, mimo że to CO2. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Odebrałem dzisiaj swoją zabawkę. http://www.taiwangun.com/r17-od-army?from=listing&campaign-id=19 Ciekawostka na dzień dobry - w trakcie realizacji zamówienia napisałem do Krakmanów jak wygląda kwestia oznaczeń. Odpowiedź - replika bez jakichkolwiek oznaczeń jak na foto sklepu. Praktyka - otwarcie pudełka okazało bardzo ładne oznaczenia bite na zamku i wytłaczane na body. Większość zgodna z oryginałem (made in Austria, logo Glock'a i te sprawy). Tak więc chłopaki kryją tyłki w ofercie sklepu - nie wiem dlaczego, ale to nie pierwszy raz. Wg mnie chodzi to żeby Glock nie czepił się, że sprzedają podróbki bez od producenta który nie uzyskał zgody na wykorzystanie logo. Pomacawszy stwierdzam - bardzo fajna faktura body - matowa, bez śladów odlewów, dobre spasowanie, przyjemnie się trzyma. Magazynek - tu jedno z 2 odchyleń oznaczeń - na zdejmowanej stopce napis "ARMY Made in China". Zamek jak i malowanie, a raczej anodowanie przyjemne dla oka, czas pokaże czy trwałe Oznaczenia bite glęboko i wyraźnie. tu 2gi odchyl - chińskie znaczki za oknem wyrzutnika łusek. Przyrządy celownicze dobrze wykonane. Bebechy / szyny - tu już jest średnio w porównaniu z produktami KWA takie 5/10 przy 7/10 dla KWA. Smaru, sylikonu brak Na chwilę obecną to tyle, więcej z przestrzelania i po dopieszczeniu po weekendzie. Replika i jej oznaczenia to to samo co tutaj Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 (edited) TO NIE SĄ CHIŃSKIE ZNACZKI KURDE! :icon_razz: To jest nieudolne, ale jednak, odwzorowanie austriackiego orła oraz znaczka NPv. Edited August 13, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 (edited) Niech będzie i tak, NPv jeszcze idzie odczytać ale ten ichni orzeł to pewnie z pałeczek od ryżu :icon_smile: Swoją drogą wydawało mi się że w tym miejscu powinno być logo Glock, więc dzięki za sprostowanie. Edited August 13, 2014 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Są różne wersje, nie wiem czy logo Glocka nie pojawia się na modelach produkowanych w USA. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Co do oznaczeń - orientuje się ktoś, czy czarna wersja u Krakmanów też posiada oznaczenia? Z góry dziękuję za odpowiedź (mail do sklepu, jak widać po przykładzie Cerbera, nie poskutkuje). Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Wg. mnie jeśli to jest generacja 3 w trzech kolorach to dostaniesz dokładnie to co oferują za granicą: CZARNY / TAN / OD Więc tutaj mniej martwił bym się o to czy oznaczenia są, a bardziej o to czy oznaczenia na czarnej wersji różnią się od wersji kolorowych. Zwróć uwagę że na prawej stronie body masz "made in china" a w tan/od "Made in Austria.." Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 (edited) Sklep robi sobie dupochron, to jest tym bardziej zrozumiale, ze Glock zaczal ogolnoswiatowa kampanie obrony swoich znakow towarowych i wzorow przemyslowych (m. in. ksztalt poszczegolnych pistoletow). Zeby nie bylo kompletnego offtopa-jak jest z jakoscia tych pistoletow na tle colta army? Moj Colt dobrze i wiernie sluzy i sie nie psuje, szukam teraz glocka z oznaczeniami ktory bedzie bezawaryjny. Tapniete z Wildka wiec brak ogonkow. Edited August 14, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Pod względem odwzorowania jest dużo lepiej. Luzy są zdecydowanienie mniejsze, lufą jest dobrze zgrana z zamkiem. Pod względem działania mechanizmu, moja kulała. Najpierw kulek nie ładowana, potem samoczynne auto. Po przesiadce na marujce już nigdy do Army nie wrócę. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Jakbym mial kase na marujca to bym chyba nue szukal info o klonie ;). Tapniete z Wildka wiec brak ogonkow. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 (edited) Z uncompany mnie 440 wyszedł ; p Żeby nie było off topu. Jak lubisz majsterkować, i liczysz się z wadami chińskich klamek, to bierz, aczkolwiek mówię ponownie. Z glockiem na pewno będzie więcej jaj niż 1911. Zastanów się może nad meisterem, lub starkiem. Meister z Chin wyjdzie ciebie jakieś 220 zł i 2 tygodnie czekania :icon_wink:. Edited August 14, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 (edited) Chyba za komuny... 140$ za klamkę + ok. 40$ wysyłka + 130zł VATu = ok. 695 zł (bez VATu ok.565zł). Także bajek ludziom nie opowiadaj, nikt za tyle nie sprowadzi. Edited August 14, 2014 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 (edited) Pokazać ci wyciąg z paypala? VAT nie zapłaciłem, mimo odprawy celnej . Na uncompany klamka kosztuje 120, ship 30 zwykłym airmailem przez HK. Handlujesz szpejem z dx, wiesz jak celnicy na te przesyłki patrzą :icon_wink: Edited August 14, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Pokazać ci wyciąg z paypala? VAT nie zapłaciłem, mimo odprawy celnej . Na uncompany klamka kosztuje 120, ship 30 zwykłym airmailem przez HK. Handlujesz szpejem z dx, wiesz jak celnicy na te przesyłki patrzą :icon_wink: Tobie chyba nie idą przesyłki przez "WER Zabrze" :F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts