dino1984 Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 (edited) Czemu miałbym płacić za odsyłanie go na gwarancję? Zaniosę do M.pl i niech się martwią. Dobra, to nie jest ważne - kupiłem i będę się z nim bujał. Szkoda tylko tych oznaczeń :( Druga sprawa - można jakoś powymieniać w nim sprężyny, żeby opór zamka i spustu był bardziej zbliżony do oryginału (w zasadzie bardziej chodzi o spust, bo zamek pewnie musi być na tyle słaby żeby Blow Back mógł działać)? Jakie magazynki do niego pasują? Edited November 25, 2016 by dino1984 Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Na taiwanie na zdjęciach też były bez oznaczeń, przychodziły z oznaczeniami. Magazynki ja kupiłem od army, na taiwanie. Były po 89zl jakoś. Na swojego glocka nie narzekam, fajnie chodzi, zero zacięć, blow back śmiga, no i zapłaciłem 232zl za niego :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Są spusty regulowane i mocniejsze sprężyny ale to byś musiał przygotować z 200zł i czekać na paczkę z Chin. Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Możesz jakieś szczegóły opisać? Jestem zainteresowany. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Ja tuningowałem swojego glocka Tm, można go doszczelnić i dać spust regulowany to pozbędziesz się miękkości tego z repliki. Tyle że pytanie jak masz z 300zł to można myśleć o złożeniu bardzo ładnego zestawu tylko pojawia się pytanie czy warto i chcesz tyle wydać. Jeśli tak to pisz na pw to mogę Ci sprowadzić z Chin potrzebne części. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Tak tylko przypomnę, że temat dotyczy klocka Army, nie WE ;) Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 Wie ktoś które zawory dolne pasują do magazynków od R17? Kupiłem zestaw 3 zaworów NineBall lecz na każdym nie ma szczelności i gaz ucieka dołem. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 Te magi nadają się do wyrzucenia, z nimi są wieczne problemy. Zrobisz go a on za godzinę zaczyna puszczać. W jednym magu zawory puszczają, przekładasz je do innego i działają niby normalnie. Najlepiej je sprzedać i kupić od WE, tym bardziej, że są po 60zł na alledrogo. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 A mi od tak wypadła gdzieś w lesie uszczelka od zaworu. :D Od niedzieli nie naprawiłem tego, bo mi się nie chce wydłubywać uszczelek, które i tak uszkadzam. :D Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Orientuje się ktoś czy ta kabura: http://gunfire.pl/product-pol-1152211999-Kabura-z-tworzywa-sztucznego-G003.html Łyka Glocka 17 od Army? Niby do Glocka 17 od Galaxy, jednak wiadomo jak to bywa z wymiarami. Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 No to napiszę coś od siebie :) . Posiadam glocka 17 od marca tamtego roku , przebieg nie wiem jaki nie zwracam zbytnio na to uwagi. replika służyła mi jako boczniak do snajperki ,początkowo miałem z nią masę problemów , wiesiła się,syfonowała .W sumie po miesiącu byłem w stanie się jej pozbyć byle by mi nie zatruwała życia. Acz doszedłem do wniosku by rozebrać ją co do śrubki ,wyczyścić ,nasmarować .Dodatkowo doszczelniłem ,wymieniłem gumkę . Od tamtej pory z repliką nie było żadnych problemów ,była totalnie bez awaryjna . w połowie sezonu mag zaczął puszczać powietrze -zmieniłem go na We. Replika na prawdę sporo przeszła ,rzucanie , strzelanie w deszczu , upadki . Działa do teraz choć została odłożona na bok ,gdyż przeszedłem na 18c We. Co jak co ale replika jest naprawdę dobra jak na swoją cenę ,trochę w niej lata to i owo (spasowanie pozostawia wiele do życzenia ) ale działa i strzela a to najważniejsze :) . Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 U mnie spawanie jak najbardziej w porządku. Mam starą wersję z oznaczeniami Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 No i wydłubałem uszczelki z zapalniczek, ale... nie mogę ich wcisnąć, bo mają za małe otworki, by wcisnąć je na zawór. Co teraz? :( Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Patyczkiem do uszu je "nabij" na zawór. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Kładziesz uszczelkę na zawór, przykładasz butlę i nabijasz magazynek. Dysza butli ci ją wciśnie. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Jestem upośledzony, albo te uszczelki. Ani patyczkiem, ani butlą nie chcą się nabić. :/ Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Niektóre uszczelki z zapalniczek mają dużą średnicę zewnętrzną. Poszukaj innej zapalniczki. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Znaczt, zauważyłem, że problem jest (chyba) w otworze wewnętrznym. Jakby był za mały. Ale poszukam i będę dalej kombinować. :) Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 Mając wyjęty magazynek odciągam zamek do tyłu i puszczam a blokada zamka sama podskakuje do góry i go .. blokuje w skrajnym polozeniu , jakieś pomysły co z tym zrobić ?czyszczenie nie pomogło . Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 No nikt nie ma żadnego pomysłu co z tym zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 Nvrmnd naprawiłem już . Quote Link to post Share on other sites
AeM91 Posted May 31, 2017 Report Share Posted May 31, 2017 Witajcie m@niacy ASG. Trafiłem tu przez jeden z testów waszego kolegi (http://wmasg.pl/pl/armoury/show/633861). Potrzebuję pomocy może coś podpowiecie. Temat lekko inny. Od niedawna zacząłem chodzić na strzelnicę ale prócz strzelania z broni palnej chciałbym doskonalić się w chwytach, celności itd. Upatrzyłem sobie model z którego strzelałem czyli Glocka 17. Do ćwiczeń chcę kupić również taki model. Pytanie: jakiej firmy polecacie i czy macie namiary na stronki sprawdzone z bezawaryjnymi "glocikami"? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 8, 2017 Report Share Posted August 8, 2017 (edited) Hej. Mam do was pytanie ponieważ w żadnym sklepie nie odpowiedzono mi twierdząco. Czy te części będą pasowały do zamka glocka 17 army? http://azteko.pl/gua...101-p-8780.html http://azteko.pl/gua...-26-p-3573.html Ewentualnie myślałem nad tym zestawem https://www.aliexpre...2379433065.html Edited August 8, 2017 by HermanL Quote Link to post Share on other sites
seb603 Posted August 8, 2017 Report Share Posted August 8, 2017 Cylinder pasuje, sam montowałem. Na początku trochę ciasno chodził ale się dotarł. Co do mocowania cylindra to nie wiem ale myślę że również powinno pasować. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted August 8, 2017 Report Share Posted August 8, 2017 Te od Guardera na pewno będą pasować. Nasz Glock jest robiony w standardzie TM. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts