-Otto- Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Jeżeli nie działa tak jak na filmiku niżej to najwyraźniej... JEBUO JEBUO JEBUO :D http://www.youtube.com/watch?v=a2qGJCZXpUw Quote Link to post Share on other sites
kaczorek512 Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Jednak wszystko w porządku dzięki bardzo za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Kilka faktów: 1. Dolne zaworki 9Ball do stockowego maga oczywiście pasują, razem z teflonem i smarem jest piękna wzorowa szczelność. Niestety trzeba dołożyć uszczelkę z zapalniczki, bo stockowo jak zwykle gaz przy ładowaniu rzyga na boki. Po założeniu uszczelki kutura pracy zaworu jest wzorowa. 2. Cylinderek gazowy Future Energy, mimo odmiennej budowy wewnętrznego zaworka - pasuje. Również płaska część wlotowa nie sprawia problemów z zaokrągloną uszczelką stockowego maga. 3. Jeśli kogoś drażnią luzy na zamku (w mojej II gen zmierzone 0,85mm...), to potwierdzam skuteczność zwężenia szyn poprzez pasek papieru nasączony klejem cyjanoakrylowym. Docelowo miałem kleić ceratkę teflonową, ale kartka okazała się na tyle gruba, że dalej już nie kombinowałem. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 3. Jeśli kogoś drażnią luzy na zamku (w mojej II gen zmierzone 0,85mm...), to potwierdzam skuteczność zwężenia szyn poprzez pasek papieru nasączony klejem cyjanoakrylowym. Docelowo miałem kleić ceratkę teflonową, ale kartka okazała się na tyle gruba, że dalej już nie kombinowałem. Zrobiłem, fajny efekt, pracy dość troche przy tym mimo wszystko jest :) Po przyklejeniu trzeba wszystko dopasować, ale efekt jest bardzo dobry. Nadal mam problemy z glockiem, nieszczelność na głowicy tłoczka BB... Potrafię uzyskać szczelność 100% w tym miejscu, ale wtedy przy strzale oring wyskakuje i wszystko się blokuje. Klejenie nie pomaga, wtedy tracę szczelność a i tak po 5 strzałach oring zostaje wyciśnięty :D Kupić jakiś twardy oring na to miejsce? Próbowalem z oringami o przekroju 1,5mm i 2mm, na obu byla szczelność 100%, z każdym to samo. Wyskakuje przy strzale i jest lipa. No chyba że się zainteresuje jakąś zwykłą głowicą bez oringa, tam przynajmniej nie ma co wyskoczyć chyba :D Tyle że na zwykłej raczej 100% nie uzyskam. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Głowice pdi lub wentylowane, raczej wentylowane i kłopot powinien zniknąć o ile wszystko jest inne ok. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Głowice pdi lub wentylowane, raczej wentylowane i kłopot powinien zniknąć o ile wszystko jest inne ok. Mam wentylowaną silverback airsoft, wyskakuje nawet z niewentylowanej od "MAMA airsoft" która jest kopią PDI. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Silverback jest do bani... A przynajmniej ten co miałem montować u kumpla. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Podobnie jak wyżej, przy faktycznie dobrze i szczelnie poskładanej klamce, wywalało mi oringa z głowicy silverback. Więc albo stock, albo PDI Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Podobnie jak wyżej, przy faktycznie dobrze i szczelnie poskładanej klamce, wywalało mi oringa z głowicy silverback. Więc albo stock, albo PDI Widze ciężko o pdi obecnie, a z nine balla dyna piston jest okej? Miał ktoś kontakt? http://www8.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=NB-PT-TMDPH&search=special&rs=nine%20ball%20dyna&catid=&cat=&view_choice=a Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Sorry za post pod postem :) Ja się tu głowię z głowicami za milijony, a rozwiązanie mam pod nosem za 5 złoty. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=12119&name=WE_-_Czesc_zamienna_-_G17,_G18C,_G19_-_#56 Jak będą znowu to chyba kupie jeszcze 2 do innych glocków :D jestem pod wrażeniem, najlepiej wydane 5 zloty. Sprężanie bardzo dobre, nic nie spada, nie wyskakuje no i 5 złoty wydane. Kurna jak to jest że produkt 10 razy droższy nie działa... Załamka poprostu :D Quote Link to post Share on other sites
Delici0us_pl Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 Koledzy, może wiecie w czym problem? Niedawno mi się pojawił mały problem, otóż po strzale zamek w tymże glocku nie wraca do normalnej pozycji tylko zatrzymuje się w połowie drogi. Pistolet nie maltretowany, lekko używany - wystrzelone tylko ok. 20 magazynków (czyli trochę ponad 400 kulek). Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 Po dopchnięciu zamka następuje strzał samoczynnie? Bo u kumpla w nowej replice tak miałem, coś ten super zero hammer nie chciał czasem się zaczepiać i blokował powrót zamka. Nie rozwodziłem się nad tym tylko wrzuciłem zwykły kurek z rolką. Problem ustał. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Koledzy, może wiecie w czym problem? Niedawno mi się pojawił mały problem, otóż po strzale zamek w tymże glocku nie wraca do normalnej pozycji tylko zatrzymuje się w połowie drogi. Pistolet nie maltretowany, lekko używany - wystrzelone tylko ok. 20 magazynków (czyli trochę ponad 400 kulek). Albo ten badziewny element, bodajże nr. 45. z którym miałem problemy w nowej klamce. On jest często źle odlany, a że jest miękki, to potrafi się też wyrobić szybko i blokować zamek. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 O którym elemencie mówisz? Nie mam pod ręką instrukcji od armijca, a w TM G26-45 to jest kołek mocujący kurek. https://lh3.googleusercontent.com/-Wv1heWa9ItI/UsRiMGjcMCI/AAAAAAAALZI/S9BydykSw4I/s0/Glock17_TM.jpg Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Schemat był w pudle z repliką. A na tym twoim Otto, to by było G26-46, lub na tym nr 81 Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Kupował ktoś niedawno tego Glocka? Są oznaczenia? Pisałem do Krakmanów jak z nimi, odpisali, że zdjęcia przedstawiają realny wygląd repliki, a na zdjęciach i na zamku i na korpusie oznaczeń jakichkolwiek brak... Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Jakoś w grudniu kupowałem dla kumpla. Armijec miał PEŁNE oznaczenia - nawet po prawej stronie korpusu znajdowało się Made in Austria, Smyrna, GA. oraz poniżej numer patentowy, gdzie we wcześniejszych wersjach było Made in China, Army Gas Blow-Back System itp http://airsoftphotos.net/album/show/515865 Wbrew temu co by się wydawało po zdjęciach, oznaczenia są normalne, głębokie, tylko zostały wypełnione białym pastelem (tzw. color-fill). Army od zawsze miały oznaczenia, najwyżej były serie z zalanymi farbą literkami. Zresztą, nawet jak przyjdzie bez oznaczeń - zwrócisz do sklepu. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 Ok, dzięki, w następnym tygodniu u mnie zawita, napisze jak z oznaczeniami Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 (edited) Seterus, jakby dało radę, to wstaw fotki jak Ci dojdzie R17. Edited June 28, 2015 by CIUPAK1 Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 (edited) Wrzucę, wrzucę jak tylko ogarnę jakąś stronę gdzie to wstawie. @Otto nie pamiętasz, jak kupowałeś to na stronie na zdjęciach były oznaczenia? Edited June 28, 2015 by Seterus Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek na TG były zdjęcia z oznaczeniami. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 Wlasnie przyszedł. Glock 17 firmy Army posiada pełne grawerowane oznaczenia wersji palnej, mimo ze TG mowil ze nie ma zadnych. Na zamku grawerowane, ale bez tego bialego color-fill'u. Zdjęcia wstawie jak sie nim naciesze. Polimer nie jest aż tak blyszczacy jak inni straszyli. Ale przydałoby się przetrzeć jakimś slabszym rozpuszczalnikiem. Na zamku mamy logo Glocka, 17, Austria, 9x19mm, na korpusie made in austria glock inc. smyrna ga. Dziurka na smycz - jest. Jedynie na magazynku widać Army, made in china. Co ciekawe nie bylo standardowej chinskiej paczki kulek :o Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 Tego białego color-fillu nie masz, bo to ja robiłem kumplowi :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 (edited) A to przepraszam, źle zrozumialem Twój poprzedni post :icon_smile: Właśnie go przestrzelałem, pelne nabicie starczylo na 3,5 pelnych magów kulek! W polowie czwartego się poddał. Jak nabijam to troche cieknie na boki ale być może ja coś źle robie :icon_biggrin: Edit: Bezpiecznik w postaci numeru seryjnego na dole korpusu działa! :D Edited July 3, 2015 by Seterus Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 Którego funkcjonalność polecam od razu zablokować ;) Czasem może się zdarzyć tak, że przeskoczy podczas strzelania :P Co do uciekającego gazu na boki - masz uszczelkę w zaworze? Jeśli nie - wstaw z zapalniczki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts