Seterus Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 (edited) A jak dokładnie naprawiłeś przeciekający zawór? Edit: A mogę do zaworu kapnąć odrobinę silikonu zamiast uszczelki? Edited October 14, 2015 by Seterus Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 A jak dokładnie naprawiłeś przeciekający zawór? Edit: A mogę do zaworu kapnąć odrobinę silikonu zamiast uszczelki? Silikon rozleci się przy pierwszym ładowaniu. Szukaj oringa Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 A jak dokładnie naprawiłeś przeciekający zawór? Edit: A mogę do zaworu kapnąć odrobinę silikonu zamiast uszczelki? Z tego co pamiętam to poprzekładałem wkłady z zaworów, silikonem możesz kapnąć na uszczelkę na wkładzie i na tą co uszczelnia zawór od zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 (edited) http://shop.ehobbyasia.com/we-co2-magazine-for-all-we-g17-g18c-g19-g23-g34-g35-gbb-pistol.html#.Vjm8dbzxKSE Cylinder Guardera, sprężyna powrotna i zbijaka na CO2 i można hulać na tych? Edit: Te magi są w ogóle na kapsuły czy "płynne" CO2? Starkowe na kapsuły podchodzą? Edited November 4, 2015 by Seterus Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Na kapsuły, jak chyba każdy magazynek na tlenek węgla (IV). Chyba tylko ares kombinował coś innego. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Starkowe magi nie pasują do WE i Army, jeżeli dobrze pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 A części jakie trzeba zmienić? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 To jest trochę loteria, mój armiak ze starej serii bez oznaczeń hulał na co2 przez dwa lata (choć nie był jakoś często używany), a komuś innemu może paść po jednym strzale - tak to niestety jest z kińską kontrolą jakości. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 Wie ktoś gdzie można dostać język spustowy z tym wewnętrznym bezpiecznikiem? Quote Link to post Share on other sites
miler9 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 (edited) Witam Panowie dodaje info.jeśli ktoś ma problem z magazynkiem R 17 mam na mysli góry zawór, to pasi KJW M9/P226/Glock średnica oki ważna inormacja troszeczke dremelką musiałem spiłowac grzybek który uwalnia gaz przy wciśnięciu( na równo z poziomem otworu gdzie znajduje się zawór aby nic nie wychodziło ). miler Edited November 10, 2015 by miler9 Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted November 20, 2015 Report Share Posted November 20, 2015 Witam, mam pytanie. Czy seria z nowej dostawy posiada wybite oznaczenia na zamku, tak jak w poprzedniej? A nawiasem mówiąc, w moim glocku zakupionym w tym roku, parę miesięcy temu, po lekkim pacnięciu, bo nawet nie było to uderzenie- ukruszył się ten METALOWY zamek z przodu i kawałek odpadł... Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted November 23, 2015 Report Share Posted November 23, 2015 @kamik zamówiłem glocka, jak przyjdzie to dam znać czy są oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 1, 2016 Report Share Posted January 1, 2016 (edited) Na airsoft.tiger111hk.com pojawiły się nowe klocki z zamkami obrobionymi na CNC: Klik! Co ciekawe, w opisie w sklepie jest napisane, że repliki mają 340FPS, a 280/300FPS, jak to było ze starymi seriami. Edited January 1, 2016 by EndeBeats Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 Orientuje się ktoś czy Glocki od Army kupione na Taiwangunie dalej przychodzą z oznaczeniami? Quote Link to post Share on other sites
tomash21 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Glock kupiony miesiąc temu był z oznaczeniami. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Siemanko, pytanko małe ma ktoś wiedzę, czy w polszy idzie dostać cylinderek do tego klocka? bo niestety mój umarł wesoło urywając się w "trzymadełku". Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Może Lesio będzie miał. Jak nie, to giełdy ASG na fejsiku, a ostatecznie sprowadzenie z Chin. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Guardera i inne markowe pasują bo army=Tm. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Dzięki za odpowiedzi. Okazało się, że mój ziomeczek też miał tego klocka i złamał sobie szkielet i odda mi zamek do przeszczepu :3 Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Witam, obecnie na taiwangunie można dostać tego glocka za 230 zł, opłaca się? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Witam, obecnie na taiwangunie można dostać tego glocka za 230 zł, opłaca się? Jak chcesz wymienić kiedyś flaki na Guardera/TM, to tak. Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Ok dzięki, chyba zakupię. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rostinini Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Ja dzisiaj dostałem tego Glocka od karakmanów. Na pierwsze wrażenie bardzo fajnie. Posiada oznaczenia na zamku i na szkielecie, dobrze leży w ręku. Jedyny minus z tego co zauważyłem na razie to że nie za każdym razem po zwolnieniu blokady zamek nie schodzi do końca do stanu wyjściowego. Ale wcześniej Paint pisał bo ktoś też zgłaszał taki problem Kiedy zdejmiesz zamek, przyjrzyj się okolicy tego plastikowego cylindra z otworem, gdzie wlatuje gaz z magazynka. Po prawej i lewej stronie tego cylindra masz metalowe ścianki. Ta po prawej stronie jest lekko wyprofilowana ku górze, wznosi się z jednej strony i pewnie jest już nieźle starta. To właśnie wina tego elementu, że zamek nie wraca do końca, albo zacina się pośrodku. Z tego, co czytałem o tej replice, to jest to celowy zabieg, imitujący opór, jaki stawia pocisk powracającemu zamkowi. Podobna sytuacja ma miejsce, kiedy chce się przeładować broń ostrą przed pierwszym strzałem. Jeśli zrobisz to za wolno, zamek zatrzyma się w połowie, bo nie będzie miał siły, żeby wepchnąć pocisk z magazynka do komory. U mnie pomimo że jest to nowy egzemplarz to po kilkunastu ruchach zamka ta widać tą blaszkę. Wydaje mi się że na chwilę obecną za 230 zł PLN jak ta replika tyle stoi u krakmanów to nie znajdzie się chyba nic lepszego. Quote Link to post Share on other sites
alor23 Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 (edited) Jak chcesz wymienić kiedyś flaki na Guardera/TM, to tak. A ile kosztuje wymiana tych awaryjnych rzeczy na guardera/tm? I ile około mogę cieszyć się bezawaryjną pracą bo też myślę czy sobie nie kupić. Mógł bym się ktoś wypowiedzieć co ma go już dłużej? Czy może zamiast glocka lepiej kupić [link usunięty] Temat opisowy nie służy do dyskusji "co lepiej kupić". /Otto Edited March 22, 2016 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Wymiana kosztuje tyle, ile części Guardera/TM + robocizna serwisanta. Bezawaryjną pracą możesz cieszyć się w przedziale od pierwszego dnia zakupu do pierwszej awarii. Z pewnością w 38 stronicowym wątku nie wypowiedział się nikt na temat tej klamki, a Ty jesteś pierwszym który takie pytanie zadał. CZYTAJ, wyciągaj wnioski z lektury, lenistwo nie jest tu tolerowane. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts