Dread Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Jesteś pewien? Bo ja widzę w obu dzyndzel standardu TM. Oczywiście, można kręcić jakieś śruby, zalewać klejem itp., ale tak "z definicji" nie są to szyny do Boyi. Rumak, podeślij fotę jak to wygląda, to jakieś rozwiązanie znajdę :) Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 A jakie szyny by pasowały do bojca? No i powtórzę pytanie: Widział ktoś gdzieś adaptery do kolb m4 pasujące do bojca? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Te X47 kumpel ma na Boyiu więc pasują na pewno. Ej, faktycznie te aztekowe mają "dzyndzel" TMowski. Moje niedopatrzenie :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 (edited) Jesteś pewien? Bo ja widzę w obu dzyndzel standardu TM. Oczywiście, można kręcić jakieś śruby, zalewać klejem itp., ale tak "z definicji" nie są to szyny do Boyi. Rumak, podeślij fotę jak to wygląda, to jakieś rozwiązanie znajdę :) Póki co dzięki, już chyba z kumplem sobie z tym poradziliśmy;) A już myślałem o najgorszym:D Edited November 3, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Niestety problem rozwalonego body jeszcze się nie skończył;/ Giwera po złożeniu strzela na 20m i ma na oko z 200fps (powinna mieć na oko 500). Body jest leciutko przekrzywione w stosunku do komory HU, czy może mieć to wpływa na strzelanie? Dodam, ze gdy body było dobre to całość strzelała normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Wrzuć fotę body. Przekrzywienie body może mieć wpływ i to duży. Czym masz dociśnięty hopek do gejboxa? Sprężyna, czy klocek? Zobacz też, czy w związku z przekrzywieniem korpusu magazynek dobrze siedzi i nie przesuwa komory. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Jesli masz przekrzywienie, to jest nieszczelność i połowa fpsów tak jak pisze Dread - robi fruuuu :) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 (edited) Hopa mam dociśniętego klockiem, wnętrze jest teraz w ogóle węższe gdyż jedna ścianka się uszkodziła i powyginała. Jutro spróbuję jeszcze przeszlifować tą ściankę, jak to nie pomoże to wywalę to wszystko przez okno;) Gierek tak jakby był krzywo milimetr, może 2 w stosunku do HU. Fotki wrzucę jutro. Edited November 9, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Jak będziesz wyrzucać, to podam Ci mój adres, chętnie przyjmuję złomy :) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Czy Boyi na TG lub GF są stalowe? Czy SW to jakaś inna wersja? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 SW to wersja w pełni stalowa. Musisz pytać sklepu jaką sprzedają. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 (edited) A jakie szyny by pasowały do bojca? No i powtórzę pytanie: Widział ktoś gdzieś adaptery do kolb m4 pasujące do bojca? Proszę: http://shop.ehobbyasia.com/a-p-s-tele-style-stock-tube-for-aek-ak-aeg-black.html 10 min roboty pilnikiem i pasuje jak ta lala :biggrin: Ino problem jest z dostępnością. popróbuj na wgc. Edyta. Proszę jest. http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=APS-ACC-AEK025D&search=searchItem&rs=aps&catid=&cat= wprawdzie tan, ale można przemalować:) Edited November 11, 2011 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 SW to wersja w pełni stalowa. Musisz pytać sklepu jaką sprzedają. Wiem, co oznacza SW ;). Chodziło mi o to, czy to jest po prostu któraś generacja, od której dają stal, czy to jest osobny jakby model. Popytam, jednak sklepom średnio ufam, na przykład jak TG namieszał z materiałem korpusu w SWD. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Zapytaj w jakim pudełku mają replikę. Stalowa jest w kartonowym kartonie, a znalowo stalowa w czerwono czarnym. Obecna najfajniejsza wersja Boyi jest oznaczana WS (zamiast SW, która miała sporo stali, ale nie miała nowego typu drewna), ale u nas wszystkie sklepy oferują tę replikę pod nazwą RK-06. W Gunfire ostatnio wysyłali co mieli pod ręką (kupujący dostawał wersję, do której magazynier miał bliżej), ale jak się ładnie poprosiło, to wysyłali nówkę. Są jeszcze modele z okresu przejściowego, gdy Boyi przestawiało się ze znalu na stal, gdzie pojedyncze elementy mogą być ze stopu. W moim stalowym bojcu znalowe było okucie łoża, tak składa fabryka, do sklepu nie można mieć pretensji. Wersja SW od WS różniła się dodatkowo sposobem mocowania komory hopka (nowe mają sprężynę, stare mają klocek), komorą hopup (nowe mają poliwęglanową, przezroczystą komorę, stare miały czarną nylonową), baterią (nowe mają mocniejszą zieloną, stare standardową białą) i pasem nośnym (nowy jest żółto piaskowy, stary był oliwkowy, choć zdarza się, że do pudełka wkładane są różne pasy zamiennie). Podobno są też zmiany w gearboxie, ale z racji, że nie rozbierałem, to nie powiem. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 A ja mam kosmiczną wersję, gdzie hopka dociskała i sprężyna, i jakiś klockowy twór. Był tak wepchany, że szok. :P Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Dzięki Dread. Dotyczy to każdego AK Boyi? Bo interesuje mnie RK-05. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Nie, to dotyczy RK-06. Nie spotkałem się jeszcze z w pełni stalowym 05. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Oh, wielka szkoda. Jakie są jeszcze w pełni stalowe AK74 Boyi? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 01 Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Zasmuciłeś mnie, no cóż, chociaż nie będę tkwił w błędzie. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Jeszcze RK-10S - w nim tylko lufa jest z lauminium, ale anodowanego, nie ściera się jak farba. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Stalowa jest w kartonowym kartonie, a znalowo stalowa w czerwono czarnym. To trochę dziwne bo ja swoją całą stalową wersję dostałem właśnie w tym czerwono-czarnym pudełku. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Tak jak mówiłem, jest trochę replik przejściowych, pewnie z krótkiego okresu, gdy fabryka dostała nową partię części, ale miała jeszcze zapas starych. Za 50 lat to będą rarytasy kolekcjonerskie :D Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 Ktoś wie może gdzie można dostać RK06 w pełni stalowego ze sklejką bodajże wersja WS ? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Powitał. Moim mam mały problem w moim Bojcu. Z początku jak go kupiłem nie było problemu z deklem. Bo to właśnie z nim mam problem. Ostatnio zaczął samoistnie sam odpadać. Wystarczy, że mocniej ruszę repliką i już nie mam dekla, suwadło wypada, tip. I tu mam pytanie, czy ma ktoś jakiś patent na to, aby zapobiec jego wypadaniu? Pozdrowionka. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts