taktycznyoskar Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Jeśli nigdy wcześniej się w to nie bawiłeś to nie polecam, oszpecisz sobie replikę. Snake zrobiony nawet dwoma kolorami (przykładowo sand i coyote brown) na drobnej siatce już jest bardzo ciekawy. Quote Link to post Share on other sites
Kamlotton Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 No to może teraz ja pochwale się efektem mojego pierwszego malowania. Nie wyszło co prawda tak jak chciałem, ale chyba od czarnej bryły i tak lepsze: Quote Link to post Share on other sites
esco Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Nie wiem czy jest do końca typowe malowanie ale i ja się pochwalę: Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 (edited) Panowie dzisiaj malowałem swoją gietę, myślicie że zda egzamin w lesie czy muszę jeszcze wrzucić jakiś brąz? Edited September 8, 2014 by gepardcheetah Quote Link to post Share on other sites
esco Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Taka zielona plama. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Wygląda jak żywcem wyrwana od plastikowego zielonego żołnierzyka. Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 No właśnie po zaschnięciu wszystkie listki, trawa i gałązki wyparowały, może dałem za małą warstwę oliwkowego i maskowanie stało się takie jednolite... I przede wszystkim ciemna zieleń nie jest w rzeczywistości tak ciemna jak na pojemniku i dlatego taki efekt "plastikowego zielonego żołnierzyka". Myślicie, że jak dodam brązu to efekt będzie zadowalający czy muszę kupować nowe farby? Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 Nie mogę skorzystać z funkcji edytuj, bo już za późno, więc muszę napisać nowego posta. Zrobiłem lekki upgrade, mam nadzieję, że teraz spełni swoją rolę w lesie (przynajmniej lepiej niż stockowo), tylko niestety zdjęcie repliki z flashem wyszło o wiele jaśniejsze niż jest w rzeczywistości. Co sądzicie teraz? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) A oto moje podejście to spongingu - malowane Krylonem Zdjęcia Zdjęcia Edited September 10, 2014 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 @gepardcheetah czemu zostawiłeś niepomalowane okolice selektora? Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Poniewaz nie chce zeby mi sie pokleilo, a i tak by sie wytarlo jakbym nalozyl. Myslisz zeby to tez zakryc? I ogolnie jak efekt? Myslisz, ze zrobi swoja robote? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Wydaje mi się, że ta replika wciąż w lesie będzie widziana jako jasna plama. I lepiej zamaluj okolice selektorów. Nawet jak się wytrze to nabierze charakteru. Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Okolice selektora zamaluje w takim razie lekko. W każdym razie w świetle dziennym bez flasha wygląda to tak: wydaje mi się, że jest ok, aczkolwiek zastanawiam się nad przyciemnieniem całości odrobinę. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Liście jak z płótna dobrego artysty. Mnie się nie podoba :teeth: Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Bez lampy fajnie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Ładne czy nieładne - kwestia gustu. W lesie - ważne, że nie czarne, w drugiej kolejności - że nie jest to jednolita plama. Na moje oko - da radę. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Tar 21 w mojej wersji Woodlandu - malowany Krylonem Quote Link to post Share on other sites
esco Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie nie malują niektórych elementów - najczęściej gumowych lub drewnianych? Jak już maziać to całość. :) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Moim skromnymz daniem wygląda to bardziej profesjonalnie. Róznica w wyglądzie taka jak między samochodem który został u lakiernika rozberany, a takim który został owalony po całości na szybko. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Zresztą malowanie gumy nie ma sensu, w momencie farba się wytrze i całość będzie paskudna. Quote Link to post Share on other sites
Kamlotton Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie nie malują niektórych elementów - najczęściej gumowych lub drewnianych? Jak już maziać to całość. :icon_smile: Szyn nie malujesz, aby wszystko nadal pasowało, gumy nie malujesz bo jest elastyczna i farba za chwile sie z niej wykruszy co wyglądać będzie nieciekawie. Co do drewna - nie jest czarne więc nie razi, chociaż tutaj to chyba głównie kwestia gustu. Ale ogólnie nie chcesz zalewać farbą elementów ruchomych i takich których rozmiar musi pozostać idealnie ten sam. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Całość na szybko to psikają Seals'y itp. jak lecą na akcję, bo i tak po skończonej robocie wracają bez wierzchniej warstwy na giwerach to nie asg. Ma działać, nie wyglądać. Jak ktoś jest entuzjastą broni czy replik, to sobie kładzie kamuflaż bardziej fikuśny i zachowuje nieco detali, bo pełni to funkcję głównie ozdobną. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Nie jakieś wow pro malowanie, ale jakby kogoś zastanawiało jak wygląda stoner w camo :teethh: Idioten kamera źle odwzorowuje barwy więc wyjaśniam : jest tutaj piaskowy, jasny szary, brąz i zieleń. EDIT - poprawiony link do foty . Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Foto jakoś nie bardzo chce współpracować Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Peszek, już poprawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts