Urban47 Posted October 7, 2017 Report Share Posted October 7, 2017 W Fosco często zatykają mi się te dysze, dlatego lepiej używać jednej do rożnych puszek, a za czasem, po zatkaniu, wywalić i użyć kolejnej. Koniec gazu to też nic nietypowego. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted October 8, 2017 Report Share Posted October 8, 2017 Wie ktoś gdzie dostać same dysze? Bo ostatnio to kupiłem nową puchę, żeby dostać nową dyszę i móc wykorzystać stare szpreje. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted October 8, 2017 Report Share Posted October 8, 2017 Wie ktoś gdzie dostać same dysze? Bo ostatnio to kupiłem nową puchę, żeby dostać nową dyszę i móc wykorzystać stare szpreje. Kiedyś w leroy merlin'nie widziałem zestaw dysz o różnym kształcie strumienia do sprayów. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted October 8, 2017 Report Share Posted October 8, 2017 Poszukaj w sklepach dla plastyków, ewentualnie w internecie np. http://bombing.pl/c_28_DYSZE_KONCOWKI_CAPY/ Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 9, 2017 Report Share Posted October 9, 2017 + sklepy dla skejterów (o ile jeszcze jakieś istnieją :D) + sklepy z farbami Quote Link to post Share on other sites
tytanowy88 Posted October 10, 2017 Report Share Posted October 10, 2017 Nawet w sklepach kibicowskich kupisz końcówki różnego typu. Generalnie dysze po malowaniu powinno sie zalać acetonem zeby sie wyczyscila, jesli dalej bedzie zapchana to traktować delikatnie igłą i tak az do skutku. Quote Link to post Share on other sites
LYSSY88 Posted October 11, 2017 Report Share Posted October 11, 2017 są 2 opcje: a) albo skończył mi się gaz z puszkach Fosco a farby jest sporo jeszcze (wtf ?) b) albo pozatykały mi sie dyszę mieliście coś takiego ? :icon_confused: Tak, mieliśmy... https://tac-kos.blogspot.com/2016/11/farby-fosco-nie-polecamy.html Gaz tez się kończy często w Fosco i czyszczenie dyszy nic nie daje . Quote Link to post Share on other sites
PeterPiper86 Posted January 2, 2018 Report Share Posted January 2, 2018 Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Mam w planach (raczej mniej odległych) przemalowanie SCARa H, który obecnie jest w "pięknym", świecącym tanie, na A-TACS FG. Jako, że FOSCO są najłatwiej dostępne, to byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podał jakie konkretnie kolory z ich palety wybrać. Przyglądałem się wstępnie, ale nie wiem czy zestawienie Olive Drab, Ranger Green, Mud Brown i Dark Brown (te dwie najpewniej zmieszane) i Coyote byłoby w porządku. Może przekombinowuję sprawę, więc tym bardziej byłbym wdzięczny za info. Quote Link to post Share on other sites
Kiero Posted August 15, 2020 Report Share Posted August 15, 2020 Jakim rodzajem farby najlepiej pomalować replikę, jak chcę tylko odmalować miejsce, z którego fabryczna farba zeszła podczas eksploatacji? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 16, 2020 Report Share Posted August 16, 2020 Najlepiej to oddać na malowanie proszkowe. Najtaniej to farby fosco lub krylon. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 28, 2021 Report Share Posted February 28, 2021 Po proszkowym nie złożysz repliki. Naddatek do 2mm na krawedziach. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 28, 2021 Report Share Posted February 28, 2021 Nie znam się na procesie technologicznym malowania proszkowego, ale czy grubość powłoki to nie jest około 100 mikronów? Quote Link to post Share on other sites
Shekii Posted March 15, 2021 Report Share Posted March 15, 2021 W dniu 2.01.2018 o 08:14, PeterPiper86 napisał: Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Mam w planach (raczej mniej odległych) przemalowanie SCARa H, który obecnie jest w "pięknym", świecącym tanie, na A-TACS FG. Jako, że FOSCO są najłatwiej dostępne, to byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podał jakie konkretnie kolory z ich palety wybrać. Przyglądałem się wstępnie, ale nie wiem czy zestawienie Olive Drab, Ranger Green, Mud Brown i Dark Brown (te dwie najpewniej zmieszane) i Coyote byłoby w porządku. Może przekombinowuję sprawę, więc tym bardziej byłbym wdzięczny za info. Podłączam się do pytania, też mam w planie położyć A-TACS FG na moją M4 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts