Emcet Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 (edited) Dzięki Ci! Ciągle zapominam o azteko :sciana: Skoro jest kolba to problem pakietów lipo został rozwiązany, teraz mogę pomyśleć o czymś dużoo większym. edit. A, to są wtyki "banany" czy jeszcze coś innego? Edited November 30, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Tak, to są banany. Zmień na deansy lepiej :) bardziej uniwersalne. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 (edited) lipo: http://www.specshop....300mAh_-_20C_-_[1+1]_-_17206 Ewentualnie skoro już masz RISy na froncie to możesz się zaopatrzyć w puszkę PEQ. W spokoju dostaniesz taką za 30-50 złotych. EDIT ach ten seger :P Edited November 30, 2013 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Pasuje szkielet G&G - ok 180zł. Drogo, a czy komuś się udało wsadzić szkielet JG? czy dużo roboty jest z dopasowaniem? Quote Link to post Share on other sites
Kedrab Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Mam front z risami bez plastików. Czy po odkręceniu RISów normalnie będę mógł zamontować normalny chwyt przedni lub wersję z mocowaniem na latarkę? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 CM.041B z chwytem od VFC - czyli że możesz :D Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Szukałem, ale po 15 stronach już mam dość. Powie mi ktoś jaka komora HU siedzi w cymie? To samo/ podobne jak w CA czy coś innego...? Quote Link to post Share on other sites
paaawel5 Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 (edited) Witam, Panie i Panowie by nie śmiecić z racji, że to off topic Cymy mp5 zadam pytanie bo czytam ale sensownych odp znaleźć nie mogę Chcę kupić coś do CQB - bedzie to pierwsza broń tego typu Wybór padł na MP5 od Cymy - tu torochę poczytałem i z relacji ceny do jakości padło jak padło Ale - no właśnie - mam możliwość kupienia używek w cenie ok 350 zł - rzekomo z relacji znajomych nic się tam nie działo itd - zerknę to zobaczę ale jestem troche zielony w temacie dlatego pytam czy: CM 049j ebb czy 041 PWD z racji braku funduszu nie stać mnie na nową na chwilę obecną a mam tez inne wydatki tak więc dozbieranie jeszcze przez kolejne pół roku "luźnych" paru złotych nie wchodzi w grę Pozdrawiam i bardzo prosiłbym o pomoc Edited March 7, 2014 by paaawel5 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 PDW. Quote Link to post Share on other sites
Bajrasz Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Witam wszystkich, kupiłem takie cudo Cm.041 - https://plus.google.com/photos/105113713782982574991/albums/5991771833183842001 , jednak nie mam baterii, ktoś wie co tu wsadzić? I jaką ładowarkę? Z tego co znalazłem wcześniej to: ,, 1. 8,4V to za mało na ten karabinek, będzie się dusił, jemu potrzeba "powietrza" jakie da mu dobre 9,6V albo LiPo 7,4V." Pozdrawiam, Bajrasz Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Panowie, zamiast gaziaka jako broń boczną do głowy wpadł mi niecny pomysł zakupu MP5, a dokładnie wersji K http://www.taiwangun.com/en/cm-041k?from=listing&campaign-id=19 Replika tylko do CQB, czyli tylko wymiana lufy i gumki, okablowania, wtyczek + bateria lipo 7.4v (jaka się zmieści ?) Mam rację ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Wywal silnik i wsadź high speeda, lub wywal zębatki, i wsadź 13:1. Silnik jest wolny, i rof na 7.4 wyniesie jakies 9 bb/s. Wejdzie 7.4 1300mah turnigy nanotech stick. O 11.1 możesz zapomnieć. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 W konfiguracji : -silnik hi speed -zebatki 13:1 -sp100/sp90 -lipo 7.4v Rof to tylko 9bb/s ?czy to jakiś żart ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Mowa o stocku. Z silnikiem i zębatkami wyciśniesz 30+ rof. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 tylko pytanie ile coś takiego pochodzi. Drugą opcją jest zakup 'suki', czyli ak74su, ale to już troche mniej poręczna replika. Mimo tego gb v3 jest bardziej wytrzymały od dwójki więc już kompletnie nie wiem.. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 w MP5k i MP5pdw jest v3. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Czy to ma jakikolwiek sens ?MP5k, 7.4v lipo, silnik, zębatki, tłok, gumka hu, słabsza sprężyna, zmienione okablowanie + wtyczki. Na replice chciałbym także zamontować latarkę, ale żadnych szyn ris nie widziałem..czy ostnieje jakiś sposób, w którym na przodzie zamontuje risa ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 front ris, front swordfish, albo kombinując. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Mowa o stocku. Z silnikiem i zębatkami wyciśniesz 30+ rof. Silnik stockowy na SP120 + zębatki Core 13:1 na SS minus trzy zęby na tłokowej daje rof w okolicy 19-20rps@350FPS na LiPo 7,4V 1200mAh 25C z PicoSSR2. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Przypominam, że to nie dział poświęcony tuningowi. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Przedstawiam tylko pomiar rofu według mojej konfiguracji w porównaniu do tego co napisał Nitro. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Pisałem do ogółu. Wolałem przypomnieć zanim wątek się za bardzo rozkręci :wink: Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 Panowie, kupiłem CM.41 (wariacja na temat PDW). Magazynek od kompletu wchodzi ładnie, natomiast dwa magazynki do MP5, które dotałem z innego źródła (hi-cap prawdopodbnie Wella i low-cap prawdopodbnie JG) nie zatrzaskują się w gnieździe. Wolna kasa poszła na replikę, chwilowo na magazynki mnie nie stać. Czy ktoś spotkał się z tym problemem i zdołał go jakoś sensownie rozwiązać? Np. czy podszlifowanie magazynków tak, żeby krawędź wgłębienia na mag znalazła się wyżej, załatwi sprawę? Przy okazji - wszyskie dostępne teraz w handlu magi Cymy pasują do CM.41? Widzałem w dalekowschodnim sklepie krótkie magi Cymy do MP5, ale nie podawali, do którego modelu pasuję - miby takie same, oferowane u Krakmana, wyraźnie opisane są jako pasujace do CM.041 (między innymi)... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 (...) takie same, oferowane u Krakmana, wyraźnie opisane są jako pasujace do CM.041 (między innymi)... Dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Siemanko odkopuje temat, ponieważ noszę się z zamiarem kupna Mp5 od cymy tylko mam dylemat między wersją J a SD6 i tu rodzi się pytanie jak znudzi mi się SD6 to mogę jakimś sposobem przerobić ją na wersję J? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts