Powała Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 (edited) Wydaje mi się, że byłoby to trudne i nieopłacalne z uwagi na zupełnie inną budowę przedniego chwytu i sposobu jego mocowania: ale może jakiś fachowiec dokonałby przebudowy. Jeśli zakładasz, że wersja SD6 może Ci się znudzić, to czy nie lepiej kupić J i dobry tłumik? Edited September 12, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Możesz kupić jedną z wesji oraz trupa drugiej. Po prostu będziesz przekładał górne body między nimi. Do body masz podłączony front więc cała opracja ogranicza się do wybicia dwóch pinów, zsunięcia budy od J, wsunięcia SD i wbicia kołków spowrotem :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Podejrzewam, że uppery są te same, więc do wymiany pewnie wystarczyłby cały front z lufą i tubą przeładowania (czy jak to nazwać, bo rura gazowa to to nie jest). Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Uppery są te same. Dla wygody lepiej mieć dwa, jeden z podpiętym przodem J, drugi z przodem SD. Wtedy tylko wsuwa się je na zmianę, a że nie jest to TMowski beton, to zdjęcie uppera zajmuje kilka sekund. Chcąc ciąć koszty można kupić samą lufę z frontem, jak piszesz, ale wtedy trzeba by bawić się już w odkręcanie tego i dokręcanie drugiego zestawu do uppera za każdym razem. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 dzięki chłopaki :) no to biorę SDka a potem sobie Jkę zanabędę jakiegoś trupa :D Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Jako iż już nie mogę edytować: Pytanko w sumie takie by sprawdzić teorię jedną, są osoby które tuningowały swoje 041? wygląda jakoś dużo bardziej skomplikowanie wymiana gumki HU? bo pewien jegomość mnie nastraszył, że milion dwieście śrubek trzeba odkręcać... Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Do wymiany gumki HU? Znaffca od siedmiu boleści widzę... To nie system TM, tu wybijasz przedni pin, rozsuwasz body i wyjmujesz komorę HU. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Też mi się tak wydawało, że pi...erniczy bzdury jak mało który :) no cóż dzięki wielkie :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 To tero ja zadom pytanie :P Na hajkapie i dwóch midach cymowych replika działa bardzo dobrze. Problem pojawia się na low-capach. Lecz nie chodzi o to, że kulki się zacinają, o nie, podają pięknie. Często, jak nie zawsze, replika po podpięciu low-capa pluje na kilka(naście) metrów. Zwykle pomaga wyjęcie i włożenie maga spowrotem, ale chyba też nie zawsze. Spotkał się ktoś z takim czymś, bądź ma pomysł czym to może być spowodowane? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Miałem tak w MP5 CA na lowach GFC (JG). Na guarderze białym wywalało cały mag przez lufę, a w najlepszym przypadku leciały po 2 kulki - a po zmianie na czerwonego madbulla działo się właśnie tak, jak opisałeś. Po wywaleniu z 5 kulek i ponownym wożeniu maga wszystko było ok. Ustąpiło samo z siebie, w sumie nie wiem nawet dlaczego. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 (edited) Może sprężyna z maga na sterydach? Skoro potrafi wycisnąć całą zawartość przez miękką gumkę, a na innej, bez kilku kulek działa ok. Teorię mam taką, że przez za duży docisk, jedna kulka siedzi na końcu komory, a druga już włazi w jej światło. Przez to dysza wali w tą drugą kulkę w kolejce, wypychając pierwszą, a nawet dwie na raz. Zamiast dmuchnąć tylko powietrzem, w tą jedną właściwą. Coś jak przy komorze SWD A&K. Edited September 17, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Właśnie też się zastanawiam, czy przypadkiem dysza nie jest dociskana za mocno przez kulki... Ale u mnie podaje bez problemu po jednej kulce. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Może sprężyna z maga na sterydach? Ciąłem sprężynkę w jednym magu i wcale wiele nie pomogło :teethh: Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Mam ten cud chińskiej myśli inżynieryjnej już w łapkach :) jedno co mnie zastanawia to kapryśny tryb auto wygląda to tak: Strzał chwila namysłu mechanizmów i Auto Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 U mnie chodzi gładko. Co prawda, dawno temu, kiedy mp5 strzelało na stockowym NiMh to potrafiło się zadławić na semi i trzeba było przepychać na ciągłym. Na lipo nigdy mi się to już nie przytrafiło. Jako, że z tego co mówiłeś, masz teraz używkę(?) to może wina zajechanych styków czy coś. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 nope, kupiłem nówkę sztukę ;) cóż przestrzelałem ją teraz trochę dłużej i objaw ustaje czyli bardzo możliwe, że chiński smar się zastał i musi się rozruszać... ew. styki bo jak ściągnę spust do połowy na auto to strzela zacnie a jak ściągnę do końca to robi taką akcję jak wyżej napisałem ;) cóż pożywiom uwidim Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Mam ten cud chińskiej myśli inżynieryjnej już w łapkach :icon_smile: jedno co mnie zastanawia to kapryśny tryb auto wygląda to tak: Strzał chwila namysłu mechanizmów i Auto U mnie 049 (używka roczna w dobrym stanie, podobno po kilku midach) rof i reakcja przyzwoita. Nawet na stockowych kablach i z bezpiecznikiem, zarówno na lipo 7,4 1,2 Mah 25-50C jak i 7,4 2,0 Mah 20C. Blowback nic nie zmienia. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Niech mi ktoś powie, Cyma montowała takie badziewne kolby w 041, czy mnie spec wydymał kilka lat temu i dał kolbę od 027? Bo dorwałem tą kolbę Cymy C.76 i różnica jakości jest kolosalna... https://picasaweb.google.com/103811410977667851008/Mp5_stock?authkey=Gv1sRgCLy3k4GhobnoNQ# Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Ja od bilsko roku mam stałą kolbę i jakość jest mega jak na chiny. Od kiedy interesuję się tym pistoletem, jakoś ze 3 lata chyba już, to zawsze na fotach kolby były takie matowo czarne jak śmierć. Wyglądały jak to co mam obecnie. Twoja stara (kolba ;) ) wygląda jak jakieś JG czy Well. Ta nowa zgadza się z tym co mam i widywałem w necie. Quote Link to post Share on other sites
maniakaDVD Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 To normalne, że te repliki nie biorą 3-4 ostatnich kulek? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Tak. Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Otto, ta kolba to JG. Sam mam taką. W moim przypadku wymagała dopasowania po zakupie. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 To samo słyszałem od gościa od którego kupiłem tą matową. Że JG nie pasuje. A moja Cyma to była nówka ze SpecShopu. Temu pytam, czy w Cymie były stockowo takie kolby. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Ma ktoś kolbę rozsuwaną i wie do czego służy element 95 i 96? blaszka i małe coś, przy wyciąganiu kolby żeby zdjąć górne body mi wypadło i nie wiem jak to zamontować poprawnie (przez to kolba chyba kolba wychodzi sama) Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, posiadam CM.041PDW, czy poniższe magazynki będą pasować i czy nie ma żadnych problemów z podawaniem kulek? http://allegro.pl/gfc-magazynek-low-cap-do-mp5-50-metal-i4617094000.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts