grpi84 Posted April 28, 2017 Report Share Posted April 28, 2017 Nuprol 3.0 75 pln za 1000ml Oo Da to jakis przyrost fps ? Nie rozerwie niczego ? Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted April 29, 2017 Report Share Posted April 29, 2017 3.0 jest fajny na chłodne dni i daje przyrost ok 30 fps w ciepłe. Ja używam abbey bruta sniper czasami, ok 5% więcej FPS i nie pluje silikonem, tylko jak nie zadbasz sam o nasmarowanie uszczelek to po paru strzelankach zwyczajnie pękną. A na twój problem z dawaniem rady przeciwko aegom...xD get better? xD Quote Link to post Share on other sites
grpi84 Posted May 7, 2017 Report Share Posted May 7, 2017 (edited) Kurde dziwna rzecz dzisiaj miala miejsce. Bylem u rodzicow na ranczu przetestowac moje m4... pogoda srednia, 13,14 stopni C. Replika zaczęła dziwine strzelać. Duży kłąb dymu z lufy i minimalny blowback. Do tego mega cicho. Troche sie zirytowalem, zacząłem rozkręcać itd. Wszystko ok. Potem dwa strzały normalnie i dalej to samo. Co ciekawe, leciało tam, gdzie zwykle lecą kulki z mojego mancrafta. Ze 100metrów oO. Strzelałem 0.43. Dawało radę wytrzelić ok 25 kulek na jednym magu. No elegancka awaria. Do tego cyclowalo delikatnie, cicho, no masakra. Jakbym strzelał wolverine boltem, tyle, że mogłem powtarzać bez naciągania. Ktoś miał takie problemy ? Poczekam, aż będzie cieplej, i powtórzę. No i postaram ię to zreplikować jakoś w normalnych warunkach. Do tego r-hop idealnie kręcił, nie widziałem jeszcze tak strzelającej repliki. (Mam deception 80 maple leafa i swój autorski dystanser zrobiony skalpelem z rurki do przelewania piwa - jestem piwowarem domowym)(lufa maple leaf 455 6,02) Edited May 7, 2017 by grpi84 Quote Link to post Share on other sites
maciekSTW Posted May 13, 2017 Report Share Posted May 13, 2017 Ostatnio ogladalem jakis filmik na YT i koles zwracal uwage na szczelnosc dyszy robiac prosty test. Wyciagajac dysze zatykajac obie dziurki i probujac go wcisnac z powrotem, z ciekawosci zrobilem to samo u siebie no i dysza stawiala minimalny opor. Dobralem wiec troszke grubszy oring i lekko spolerowalem wnetrze bolta no i teraz trzyma ladnie. Na co to powinno wplynac najbardziej ? w sumie nigdy tego nie rozkminialem :) Quote Link to post Share on other sites
maciekSTW Posted May 13, 2017 Report Share Posted May 13, 2017 (edited) Oczywiscie dysza powinna stawiac jak najwiekszy opor... to tak dla janosci. Tylko wlasnie pytanie na co najbardziej wplywa uszczelnienie tego miejsca. Niestety nie mam GG w tej chwili wiec nie mam jak postrzelac. Edited May 13, 2017 by maciekSTW Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 15, 2017 Report Share Posted May 15, 2017 Powinien być mocniejszy odrzut. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 15, 2017 Report Share Posted May 15, 2017 Zmniejszy się zapewne również zużycie gazu, niewiele ale zawsze to coś. Quote Link to post Share on other sites
maciekSTW Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 no faktycznie kop jakby lepszy.... Niestety niepostrzelalem za duzo bo rozwalilo mi prowadnice kolby juz drugi raz z reszta. Za 1 razem buffer wypadl mi tylem razem ze sprezyna ale udalo mi sie to ogarnac, tym razem juz nic sie nie da zrobic urwal sie przy gwincie :). Prowadnica mil-spec juz zamowiona. Quote Link to post Share on other sites
czeslaw3 Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 Witam, kulki o jakim ciężarze najlepiej sprawdzą się w replice we? 380fps (NPAS min.), dodam że 0.28 latają w kosmos. Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Strzelaj 0.30 i wyżej w gbb. Czy ktoś może kupił i postrzelał tego lata z luf Maple Leaf Crazy Jet? Moja 260mm razem z HU ML Autobot zamieniła moje MK18 w mrocznego żniwiarza, więc na przyszłą wiosnę zastanawiałem się, czy nie kupić może też lufy 360mm crazy jet ale ciekaw jestem czy ktoś ma jakieś opinie o tych lufach. Quote Link to post Share on other sites
Alcarin Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Czołem :) Dotarła do mnie w końcu moja 416 już na wzmocnionych częściach od Ra-Techa. http://en.ratech.com.tw/english/index.php?option=com_content&view=article&id=70:rag-customrag-custom-work-we-23&catid=20:c-w-we-series&Itemid=139 - zmieniłem tylko lufę na krótszą, ale to na poziomie zamówienia, więc sam w replice nic za bardzo nie grzebałem. Czytając posty w tym temacie dochodzę do wniosku, że właściwym stwierdzeniem będzie "jeszcze nic w niej nie grzebałem" :maniak_smutny: Miałem za to już pierwszy problem z blokowaniem się bolta na cycku trzymającym ciężarek od BB w kolbie... Po 3 godzinach rzucania prostym żołnierskim językiem użyłem brutforce'a i nożem spiłowałem miejsce na którym się blokował bolt robiąc "zjeżdżalnię" na której teraz ten cycek grzecznie się sobie ślizga :icon_biggrin: Nie wpływa to na pracę silnika, przynajmniej na razie. To teraz pytanie: na co zwrócić szczególną uwagę podczas użytkowania repliki biorąc pod uwagę wymienione części i która część może się posypać jako pierwsza? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 Miałeś niedokręcony buffer tube :D Szkoda, że zamiast pytać zabrałeś się do orania repliki. Właśnie przez takie podejście ludzi do GBB potem odnosisz wrażenie z tematu, że gbb to głównie "jeszcze nic w niej nie grzebałem" :D Quote Link to post Share on other sites
Alcarin Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 Nie siedziałem 3h klnąc pod nosem i gapiąc się jak sroka w gnat. Próbowałem ustawić to wszystkim co mogłem. Kręciłem tym cyckiem w górę i w dół, dokręcałem i odkręcałem prowadnicę kolby (bo zakładam, że o tym mówisz) i jak bym tego nie ustawił to było źle. Może był na to jakiś magiczny sposób i idealne ustawienie... Ale stało się tak, że choć szukałem porady w Internecie to nie znalazłem więc zrobiłem to po swojemu. Może nie jest idealnie, ale "nie wypływa to na pracę silnika" więc nie narzekam :D Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 18, 2017 Report Share Posted September 18, 2017 To teraz pytanie: na co zwrócić szczególną uwagę podczas użytkowania repliki biorąc pod uwagę wymienione części i która część może się posypać jako pierwsza? :zastanawia: Mleko się wylało. Najlepszą metodą teraz to cieszyć się strzelaniem, jednocześnie kompletuj znalowe flaczki żebyś miał na przekładkę jak "stalowe" oddadzą ducha (szybciej niż myślisz). Quote Link to post Share on other sites
czeslaw3 Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Chyba że dostał stockowe części z powrotem. U mnie cały sezon na stocku, i jedyny minus to lekkie wgłębienie na bolcie (od młoteczka). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Circa 10000 kulasow powinno wytrzymac, potem bcg za 30 usd nowy kupujesz i znowu masz spokoj. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Gdzie można wogóle kupić oryginalny BCG i to jeszcze za 30 zielonych? Wszędzie gdzie znalazłem to ino ratech i ratech. Chętnie kupiłbym też kompletny zespół spustu. Niech sobie te części leżą aż będą potrzebne. Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Jeszcze niedawno był dostępny w Specshopie, zakupiłem sobie wówczas w ramach zapasu kompletny bolt i zestaw spustu (oba po 99 PLN). Można by do nich napisać z zapytaniem czy przypadkiem nie planują w najbliższym czasie sprowadzać. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 (edited) Nie wiem czy tak niedawno. Swoją Mkę mam od około roku i przez cały czas te elementy są niedostępne, ale zapytam ich mimo wszystko. Przy okazji mam jedno pytanko: Czy koncentrator gazów wylotowych faktycznie podnosi głośność. Wszyscy chcą wyciszać a ja chciałbym zwiększyć łupnięcie :) . Edited September 19, 2017 by mareq Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 U mnie efekt podniesienia głośności występował jedynie na krótkiej lufie 250 mm - na standardowej mkowej nie było różnicy. Przy czym wzrost głośności też nie był powalający, ale zauważalny. Tłumik to KFH, regulowany stożkiem od wewnątrz, niestety nie pamiętam producenta - mógł to być Madbull. Quote Link to post Share on other sites
czeslaw3 Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Komplety spust od WE 27 Dolców na AST(teraz jest obniżka cen normalnie 30), kompletnego bolta już nie maja. Ale myślę że lepiej wyjdzie kupić kompletny open bolt kit https://ast-gun.airsofttaiwan.com/index.php?route=product/product&search=we%20m4&page=3&product_id=1055 Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted September 20, 2017 Report Share Posted September 20, 2017 Panowie, jak wygląda sprawa luf wewnętrznych. Wersję m4a1 można niby ładnie skrócić po odkręceniu części lufy, wychodzi lufa zewnętrzna 10 cali, co bardzo chciałbym uzyskać. Jednak gdzie znaleźć pasującą lufę wewnętrzną? Sporo części do replik WE ma kyarisoft (niby ich główny sklep). Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 20, 2017 Report Share Posted September 20, 2017 Na GF powinna być dostępna PDI Raven o tej długości. W opisie mają, że to do Scara ale do M4CQBR też pasuje. Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 W specu jest jeszcze JBU 263 mm, nawet przyzwoicie wykonana, pamiętam, że z przezroczystą gumką Falcona strzelała poprawnie. Natomiast jeżeli chodzi o Ravena, to istnieje spore prawdopodobieństwo, że powierzchnia wewnętrzna będzie daleka od ideału. Moja była zapaskudzona jakimś brązowym nalotem, którego pomimo bardzo wielu prób nie udało się do końca wyeliminować i ostatecznie zrezygnowałem z jej używania. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 Te raveny są stalowe i jak oksyda zejdzie, to będzie rdzewieć. Ja tam osobiście przerabiam sobie lufy aeg-owe. Tego ravena kiedyś kupiłem, bo był tani i czasem jak idę na cqb to zmieniam swoją m-kę w krótką wersję. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts