Slavoo Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Hmm problem tkwi chyba gdzieś w ustawieniu komory HU względem magazynków. Jak przekręciłem ją w lewo na maxa, to strzela kilka pierwszych kulek normalnie, ale potem już się ustawia we właściwym położeniu i się kulki zacinają :wink: Gdyby nie to to jedna z najlepiej strzelających replik jakie widziałem. WTF>? Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 nie używaj hi capów i tyle ;P Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Te chińskie hi-capy do pimpusia są jakieś magiczne. Ciekawe co jest przyczyna, że przez nie nasza ukochana cegła tak źle strzela. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 A sprawdź czy ta część maga która wchodzi w body, i przez którą przelatują kulki nie jest dłuższa niż w lowie... być może naciska ona na komorę, krzywi ją i rozszczelnia.. Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Zmieniłem gumkę i pomogło, ale tylko na low capach. Silikon guardera ciężko wchodzi, trzeba się nagimnastykować. mi sie nie udało go wsadzić do komory :cry: kupie systeme i zobaczę co da się zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 (edited) Haha dokonałem lekkiej modyfikacji mojej Petunii. Teraz jest to P90 SF. Edited July 4, 2009 by Slavoo Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 :eek: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Żeby założyć guardera przezroczystego gdziekolwiek, tzn. w jakąkolwiek komorę trzeba się nagimnastykować i robić to na smar silikonowy stały i naprawdę trzeba umieć, jak nie potrafisz to zniszczysz gumkę, albo jej założenie pogorszy wręcz osiągi repliki. Co do zdjęcia. IMHO jak zobaczyłem ten wynalazek hamerykański z długą lufą, to myślałem, że "cegły" już bardziej nie idzie spaskudzić... niestety - myliłem się ;-). Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Co do zdjęcia. IMHO jak zobaczyłem ten wynalazek hamerykański z długą lufą, to myślałem, że "cegły" już bardziej nie idzie spaskudzić... niestety - myliłem się ;-). Nie no, to była tylko pożyczka prądu niezbędnego do testów. Tak czy inaczej kolejny głupi pomysł jak oszpecić P90. Tak samo jak G36C z kolbą i magami od m4.... n/c. Quote Link to post Share on other sites
Bonczek Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Ja mam takie trochę inne pytanie... Byłaby możliwość obejrzenia tej repliki u kogoś w okolicach Lublina? Rozważam zamianę swojego G36c na P90, ale chciałbym najpierw obmacać replikę i ujrzeć ją na własne oczy ;) Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Tłok poszedł do śmietnika dzisiaj rano :cry: Taki zestaw będzie dobry? Zestaw cylindra Guarder Dodatkowo myślałem nad kupnem kolimatorka i wpadł mi w oko reflex sight: Koli Będzie to spełniać swoją rolę? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 IMHO nie ma sensu montowanie takiego zestawu, ale jak cierpisz na nadmiar kasy to nie wnikam ;-). Koli może być, da radę spokojnie, jak każdy inny, byle nie od pseudo-repliki za 49 zeta ;-). Osobiście mam Aimpointa z "plastrem miodu" z przodu, co raz, że zapobiega powstawaniu refleksów które ew. przeciwnik może zauważyć, a dwa, że zabezpiecza koli przed uszkodzeniem przez "obcą" kulkę ;-) Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Z tym zestawem Guardera chodzi mi o wytrzymałość, do tego bym kupił springa jakiegoś markowego. Jakby nie było, cena nie jest znowu taka straszna. A spasowanie elementów i co ważne szczelność napewno się poprawią. I jeszcze jedno pytanie, jaka brać lufę: madbulla czy jbu? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 (edited) Polecam Aimpointa na niskim montażu. Dobrze się celuje i świetnie prezentuje :D. Edited July 5, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Dawałem co prawda już: TĄ FOTĘ, o takim gloomer mówisz? Bardzo fajne koli, idealnie z nim się lata. No i podstawa zasilanie na zwykłego paluszka, zawsze gdzieś się jakiś znajdzie ;-). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Chodzi mi o coś takiego :D http://www.tarcza.pl/index.php?p89,kolimat...montaz-18-22-mm Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Jeden kij ;-). Tylko na moim jakiś chinol drżącą ręką napisał: "made in sweden" ;-). Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Koli odpada jak narazie, w zamówieniu jest zestaw cylindra guardera, podkładki systemy, lufa madbulla, gumka hu systemy, kulki g&g, spring elementa. Na więcej mnie chwilowo nie stać :-P Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Jeden kij ;-). Tylko na moim jakiś chinol drżącą ręką napisał: "made in sweden" ;-). Cinkkciakonk :D. Ten co pokazałeś to troszki inny model :P Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Za jednego ;-). Jeden i drugi fajnie wygląda na P, choć ten Eotech też zły nie jest, a wręcz przeciwnie. Chyba najbardziej paskudny jest ten co wychodzi jedna wersja z nim stokowo ;-) (nie wiem jak się fabryczny zowie). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Tutaj ja z pimpusiem z tym dżempiotem http://nasza-klasa.pl/profile/18344063/gallery/album/2/10 :D. Robię sobie unik bo do mnie strzelają :P Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Witam, doszedł mi zestaw cylindra i nie jestem pewien czy zostawić coś luzu przy dokręcaniu głowicy tłoka do tłoka, czy przykręcic tak, aby sie nie ruszało. Głowica jest łożyskowana i po przykręceniu tego, łożyska sie tłuka w środku :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Dokręcić, ma nie drgnąć, na łożysku ma się obracać spring, nie głowica. Jak nie dokręcisz fest, to wkrótce znajdziesz śrubkę od głowicy w środku GB. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Dzisiaj po wymianie silnika Pimpek się zaciął z nie wiadomych przyczyn po paru banglnięciach. Zostawiłem kumplowi na serwisie i jutro będę wiedział o co kaman. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 A ja dzisiaj sprawdziłem maksymalny zasięg celny, po osłabieniu na te 340-345, lufa stok, guma stok, spring CA stokowy z SA 58. W stojącego pacjenta, celując w środek klatki, strzały wchodziły na obszarze pas-uda, kulki .25g G&G odległość zmierzona miarką 60m. Na .28g koleś dostawał w okolice kolan, czyli zmiana niewielka. Dostawał bez dwóch zdań kulką opadającą, czyli można mówić o takim sobie zasięgu w okolicach 55-60m. Żeby było śmieszniej Errhilowy stok mający coś koło 400, miał podobny zasięg tylko odrobinkę szybciej zapylała kuleczka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts