Bart_Forrester Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 RK ma obsady stalowe w wersjach S i SW. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Witam, chciałbym stuningować CM.40c (model nie ma raczej znaczenia, ten sam GB co w innych cm.4x) tak żeby chodził na M140 na wystarczającym ROFie, jako wsparcie, koło 22-23 rps. Czy taki set będzie dobry i ilu FPS mogę się spodziewać, chciałbym mieć 460-470 FPS. (zawsze miałem v.2, a podobno na GB v.3 jest zawsze trochę więcej FPS to się pytam ;) ) M130 Guarder Bore Up Guarder Tłok SHS z wszystkimi metalowymi zębami Prowadnia sprężyny SHS Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Prowadnicy bym nie zmieniał. Silnik na torque, okablowanie, mosfet i pozbyć się wtyczki tamiya. No i bateria lipo 11 :) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 O, zapomniałem o silniku ;) Planuje element/shs. Kable, mosfet i deansy to oczywistość. W tym temacie zauważyłem wzmianke o prowadnicy, więc wolałem się upewnić. Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Teraz ja mam pytanie. Jak mam się pozbyć luzów pokrywy zamkowej ?? Można to załatwić nie doraźnie tylko na dłuższą metę ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 w miejscu luzu odginasz równomiernie pokrywę. Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Lesio może inaczej :) Pokrywa odpada jak się za bardzo nim telepnie :P Boję się go nosić na plecach żebym nie miał niespodzianki :P Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Dziwne, w moim wszystko siedzi mocno i sztywno o_0 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Lesio może inaczej :) Pokrywa odpada jak się za bardzo nim telepnie :P Boję się go nosić na plecach żebym nie miał niespodzianki :P Więc albo pokrywa nie włazi pod podstawę szczerbiny, albo nie włazi między korpus. No i dziwne, że zamek Ci jej nie trzyma. Mimo wszystko - gdybyś dobrze ją zatrzaskiwał i odpowiednio odgiął, to by się trzymała. :P Na 9 Cym, które miałem, tylko jedna nie miała tego od nowości - Twoja. :D i zawsze sprawę załatwić się dało lekkim równomiernym odgięciem pokrywy zamkowej. Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Będe kombinować :P Swoją drogą ktoś zakładał prowadnicę suwadła i suwadło od ostrego do tej cymy ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 oba nie pasują bez znacznych przeróbek. Quote Link to post Share on other sites
Usama Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Pomóżcie! Nie wiem, jak zdjąć ten głupi selektor. Męczy mnie to od dłuższego czasu. Wszyscy doradzają mi, bym zrobił tak, jak w starszych wersjach cymy (042 chociażby), a w moim 048M to niemożliwe (selektor jest trzymany przez taką blaszkę, nie do podważenia). Proszę o dokładny opis. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Selektor jest wkręcony w GB śrubą - łapiesz ją kombinerkami i odkręcasz. Tylko najpierw sprawdź z czego jest - u kumpla była ze znalu i urwał kawałek. Jeśli jest stalowa - kręć, jeśli ze znalu - odkręcaj przez szmatkę. Jak odkręcisz, to po prostu zdejmujesz selektor. :P Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 już gdzieś czytałem w tym wątku ale nie mogę znaleźć potwierdzenia. Czy stock uciągnie m160? GB powinien wytrzymać ale co np z zębatkami itd? Co wymienić jak już? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 już gdzieś czytałem w tym wątku ale nie mogę znaleźć potwierdzenia. Czy stock uciągnie m160? GB powinien wytrzymać ale co np z zębatkami itd? Co wymienić jak już? Wymienic tłok i zębatki - na stockowych długo Ci nie pociągnie. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Tak własnie mi sie zdawało. Ale lepiej spytać dla pewności ;) Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 gumka czarna guardera - aktualnie mam w swoim maleństwie i nie zamierzam jej wymieniać.GB na stock nie wiem ile wytrzyma. Zaraz po zakupie dostał m150 guardera i wytrzymał na niej 40 tysięcy kul, po czym stwierdziłem potrzebę ROFa i zostało parę części wymienionych.Po 30k kulek na m150 GB oraz wnętrzności prezentowały się następująco: http://picasaweb.google.com/zwierzu93/NowyFolder5# Pozwoliłem sobie zacytować :) Umnie też licznik kulek na sp150 rośnie a gb bez zmian wizualnych :D Quote Link to post Share on other sites
Bodziej Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Dzisiaj odebrałem swojego CM048.M, kupiłem używaną 4 miesieczna, uzywaną do strzelania do puszek(nie była na zadnej strzelance), gwarancja u krakmanów, co mi pasuje bo spod krakowa jestem. W replice została zmieniona bateria na firefox 1500, a sam myślę o zmianie lufy wew i gumki hop-up. Przeglądnąłem cały temat i najpopularniejsze wydają się być lufa i gumka systema, ale u krakmana ich niestety nie ma. znalazłem za to w sieci sklep gdzie sprzedaja precki systemy po 139zł jednakże obecnie brak luf 455mm, ale są 469mm czy taka lufa by pasowała? i czy gdybym zaniosł replike i czesci kupione w innym sklepie do krakmana to mogłbym liczyc na to, że wymienią mi te części(nie za darmo ofc)? Myślałem też nad kupnem takich magazynków http://azteko.pl/cyma-magazynek-midcap-ak-metalowy-150-kulek-p-940.html , czy to dobry wybór? dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam Dzisiaj odebrałem swojego CM048.M, kupiłem używaną 4 miesieczna, uzywaną do strzelania do puszek(nie była na zadnej strzelance), gwarancja u krakmanów, co mi pasuje bo spod krakowa jestem. W replice została zmieniona bateria na firefox 1500, a sam myślę o zmianie lufy wew i gumki hop-up. Przeglądnąłem cały temat i najpopularniejsze wydają się być lufa i gumka systema, ale u krakmana ich niestety nie ma. znalazłem za to w sieci sklep gdzie sprzedaja precki systemy po 139zł jednakże obecnie brak luf 455mm, ale są 469mm czy taka lufa by pasowała? i czy gdybym zaniosł replike i czesci kupione w innym sklepie do krakmana to mogłbym liczyc na to, że wymienią mi te części(nie za darmo ofc)? Myślałem też nad kupnem takich magazynków http://azteko.pl/cyma-magazynek-midcap-ak-metalowy-150-kulek-p-940.html , czy to dobry wybór? dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 469 mm będzie minimalnie dłuższa (o 14 mm :biggrin: ) - czyli i tak schowa się w osłabiaczu podrzutu. Krakmani parają się również serwisem więc powinni Ci bez problemu wymienić rzeczone elementy - ale poszukaj w swoim środowisku jakiejś złotej rączki :icon_biggrin: Co do magów - mam na stanie 4 midy Cymy i jak na razie wszystkie działają bez zarzutów. W każdym bądź razie dużo lepiej niż SRC (mam jeden egzemplarz i możliwe że źle trafiłem) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 (edited) Dodamy tylko, że stalowe magi są mało koszerne - są do AK 47, który był na 7.62, a AK 74 (czyli CM 048) to 5.56. Taka mała uwaga rusofila. :cool: Mam plastikowego mida SRC i działa super. Polecam też midy produkcji MAG, wiele osób je ma i chwali. Edited December 14, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Stalker gadasz głupoty,AKM jest kalibru 7,62mm więc magi by ak47 są jedynym słusznym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Nie gada głupot, po prostu myślał, że mowa o CM.048 (AK-74 na 5,45), nie o CM.048M (AKM na 7,62). Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Racja, głupotę napisałem, Lesio mnie dobrze rozgryzł. Oczywiście, że 7,62. Sorry. :blush: Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 (edited) Mam taką sprawę, szczęśliwie posiadam Cyme 40C . Ma już w sumie 3 lata, wiele przeszła itd. Z racji idącej choinki pomyślałem jakoś ja stuningować, nie mam pomysłu czy wsadzić mu li-po (ale do tego musiał bym i ładowarkę nową brać), mosfeta, może nową preckę (teraz ma systeme 6,04, gumke też systemy) albo innego boreupa. Obecnie ma ok 440fpsow. Fundusz jaki przewiduje to do 400. Ewentualnie jakaś zaufana klamka.. Słucham pomysłów jak ktoś taki ma. Edited December 21, 2011 by Jey85 Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 -Bore up Guardera 200zł -Mosfet Gate 70zl -Spring M140 Guarder 70zł -Lipo modelarskie np Turnigy 60zł =400zł Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts