KubonMan Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Zamiast BU (który da ci różnice tylko na chrono) weź dobrą ładowarkę jak chcesz iść w Lipo (Imaxb6/TA6) Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Nie wiem czy opłaca mi się iść w li-po, na chwile obecną zmieliłem ze 2 zwykłe akumulatorki zawsze starając się mieć zapas. Reszta do zastanowienia się :) Quote Link to post Share on other sites
xterqu Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Wybaczcie jeśli takie pytanie padło ale 107 stron tematu to jednak dużo ... Tak myślę jest gdzieś dostępna lufa zewnętrzna do CM48M stalowa ? i czy ta też będzie pasować ? : http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/lufy-zewnetrzne/stalowa-lufa-do-ak74-p-j.html Ta która jest w karabinku to chyba coś pokroju : http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/lufy-zewnetrzne/lufa-zewnetrzna-do-akm-p-j.html Quote Link to post Share on other sites
sulugeR Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Stalową nie wiem czy znajdziesz, natomiast ta druga będzie pasować. Musi być do cm048 http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/lufy-zewnetrzne/lufa-zewnetrzna-do-akm-p-j.html .W akm jest inne mocowanie niż w ak47 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Stalowa lufa szybko wyrobi znalowe mocowanie lufy w CM. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Zastanawiam się nad precką, tak na oko 500mm, oczywiście znalazłem takie coś JBU o średnicy 6,01. Dobre to w sensie czy lufa jest siebie warta czy szukac innej? Jest sens bawić się w wymiane komory stockowej na taką? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_197&products_id=1843&name=G&G_-_Metalowa_Komora_HopUp_AK Co do gumki mam jeszcze kupiona kiedyś systeme energy, chyba nie wyszło teraz nic dużo lepszego? Mowa oczywiście o ak47 cymy40. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Te lufy JBU nie są jakoś jakieś wybitne ,ale jest temat o nich to sobie poczytaj.Co do komory to moim zdaniem nie ma sensu jej wymiany,dobry teflonfix powinien wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Co za dużo to nie zdrowo, ja w swoim mam M140, kable głośnikowe, prece madbulla, teflonfix, porządną baterię G&P i dissuję emki z tuningami po 1000zł Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Teflonfixa ma już porządnego, na obecną chwile szukam sobie do niego dobrej precki, kable modelarskie czekają na montaż. Zamontuje jeszcze mosfet, i może jakiś wizualny bajer :) To tak w ramach gwiazdki;p Quote Link to post Share on other sites
sulugeR Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Ja w swoim akm posiadam precke madbulla 509 http://azteko.pl/madbull-lufa-precyzyjna-603-black-python-509mm-m16-aug-g3-p-1308.html i śmiga aż miło :) Natomiast co do komory to zmieniłem ją na takie cudo http://crazybee.pl/index.php?products=product&prod_id=511 , niestety wymagało to wymiany również dyszy na wersję długą :) Po tej operacji na sprężynie shs 130 miał 465 fps, a na shs 110 utrzymuje się na poziomie 413 fps. Quote Link to post Share on other sites
ziuta Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Witam. Przekopałem temat i na tej podstawie wybrałem taki zestaw: CM.048S Sprężyna SP 150 [Guarder] Zestaw cylindra o powiększonych średnicach do AK-47/47S [GUARDER] Gumka Hop-Up silikonowa[Guarder] Kable modelarskie Akumulator Li-Po 1600mAh 11.1V 20C [Firefox] Czy szanowne grono posiadaczy może skomentować taką konfiguracje? Może trzeba by zmienić, dodać coś jeszcze. I jakich osiągów mógł bym się po takim zestawie spodziewać. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Sylikonowa gumka to nie najlepszy pomysł lepiej weź sytemę,ziloną G&G albo czarnego guardera.Musisz zainwestować jeszcze w jakiś tłok najlepiej z pełną metalową szyną zębatą np JBU pom,jakiś SHS,czerwony JG. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Systema, czarny Guarder i zielona G&G to też gumki sylikonowe. ziuta, co do akumulatora to weź 11.1V 1600mAh 20C Firefoxa, mieści się pod dekiel idealnie, a ma lepszą wydajność niż 1200mAh. Polecam też zmienić zębatki na takie o lepszym przełożeniu, bo na stockach mocno spada rof przy takiej sprężynie. Quote Link to post Share on other sites
sulugeR Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 było już w tym temacie, głowica guardera nie będzie pasować do standardowego szkieletu cymy, ma wystające czoło które trzeba będzie spiłować. poza tym tak jak ktoś już wspomniał bu da tylko te 30 fps więcej które tylko będą miały swoje odzwierciedlenie na hrono :) Quote Link to post Share on other sites
ziuta Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Serdeczne dzięki za odpowiedz. Co do zębatek to się nada Zestaw stalowych zębatek 100:200 - high torque [sHS] ? Quote Link to post Share on other sites
sulugeR Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 nada się. na silniku stockowym o zwiększonym momencie rof jest na poziomie 12 przy batce 9,6 2000mah. przy czym ten zestaw jest do springów max 150, zestaw 100:300 rof jest na poziomie 9-10 z mosfetem a zestaw jest do sprężyn 150 + Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Na wszelkiego rodzaju strzelankach kilka razy słyszałem narzekania na batki firefoxa. Może poszukaj onich więcej opinii. Quote Link to post Share on other sites
sulugeR Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 popieram przedmówce co prawda ja się przejechałem na pakietach NiMh na 5 pakietów działał tylko stockowy. Nie wiem jak lipo. Niestety kolega potrzebuje lipola pod dekiel, gdyby natomiast chciał do pokrowca albo do kolby to 3 razy tańsze są pakiety lipo w sklepie modelarskim trzeba sobie tylko wtyczkę wymienić za 2 plny :) http://rc-electrotown.pl/index.php?cat_id=188&page=0&view=3&sort=default Quote Link to post Share on other sites
ziuta Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 No to koledzy nieco rozjaśnili mi sytuacje. Batka niestety musi być stick żeby pod dekiel weszła. Ale zgodnie z radą poszukam czegoś innego niż ff. Quote Link to post Share on other sites
sulugeR Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 pamiętaj żeby szukać batki o prądzie rozładowania minimum 20C Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 (edited) Nie szukaj, FF są kiepskie jeśli chodzi o NiMH, a LiPo mimo, że trochę im brakuje do dobrych pakietów modelarskich, dają w airsofcie bardzo dobrze radę. Silnik do AEGa pobiera ile? Max 20-30A? Batka 1600mAh 20C daje 32A, więc nie ma tuningu, którego by nie uciągnęła. U mnie na stockowych zebatkach i M170 karabin strzelał, więc to chyba wystarczająca rekomendacja dla FF. A batka była już długo eksploatowana w innych replikach. Edited December 29, 2011 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Jaki dobry mosfet dokałacha? wiem, że niby Gate dobre. Starczy ten za70-80 czywarto zainwestować więcej i mieć już z activ brekem? Quote Link to post Share on other sites
sulugeR Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Ja posiadam zamontowanego GDS-4004, co do tych z aktywnym hamulcem to trochę jestem średnio przekonany. Przy prądzie 20A ładnie to wysmaża komutator. Układ robi zwarcie na silniku zamieniając bieguny. Nie jest to za dobre dla silnika a już o batce nie wspomnę. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Witam! Przewertowałem całe 108 stron tematu [!!!] ale to pytanie się jeszcze nie pojawiło: Jakie chwyt silnikowy (pistoletowy) będzie pasował do naszych AKsiek? Wszystkie, które jestem w stanie wyszperać są w standardzie TM. Czaję się na coś w stylu TDI SAW Grip. Czy ktoś montował u siebie grip inny niż fabryczny? Pozdrawiam, Kakaroth Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 (edited) Witam! Przewertowałem całe 108 stron tematu [!!!] ale to pytanie się jeszcze nie pojawiło: Jakie chwyt silnikowy (pistoletowy) będzie pasował do naszych AKsiek? Wszystkie, które jestem w stanie wyszperać są w standardzie TM. Czaję się na coś w stylu TDI SAW Grip. Czy ktoś montował u siebie grip inny niż fabryczny? Pozdrawiam, Kakaroth Standard TM i VFC nie różni się montażem chwytu. To AK różni się od AKM, AKMS i AK-74, i chcąc zamontować do replik serii 0.48 inny chwyt, trzeba szukać takiego z AKM, S lub 74. EDIT: ten z Twojego linku pasuje do 0.48. Edited December 31, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts