thewojtz Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 (edited) Wg. mnie silnik jest jednym ze słabszych serii chińskich ;) Nie jest to czarno/niebieski pejot ani JG, słąbiutki silniczek po prostu;) (wersja z HongaKonga). I nie pamiętam dokładnie, ale nie GB chyba nie miał wypełnień nad cylindrem, co może wróżyć ''boyi'owe'' problemy. Edited May 11, 2010 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Czy opłaca się kupować tego boyi-a czy lepiej dołożyć do jg full metal? Jaki jest zasięg w hk416 boyi/pj po wyjęciu z pudełka, a jaki po założeniu lufy 363 precyzyjnej, komory KA i gumy systemy? Quote Link to post Share on other sites
Ownage Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Drogie Dziecko Neostrady, w tym temacie zostały zapisane już 4 strony cennych informacji i teorytycznie powinieneś sobie już dawno wyrobić o niej jakieś swoje zdanie, czy kupić, czy też nie kupić. Co z tego, że ktoś napisze, że się opłaca a inny, że się nie opłaca? Będziesz miał spokojniejsze myśli czy sumienie? W ogóle co to do ch*ja wafla znaczy "opłaca"? Myślisz, że ta replika zacznie na Ciebie zarabiać albo, że jej wartość się po 2 miesiącach zwróci czy jak? Przeczytaj ze zrozumieniem i sam wyciągnij jakieś wnioski... Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Nie ma jak zawsze kogoś zjechać, no nie Ownage? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 (edited) Czy opłaca się kupować tego boyi-a czy lepiej dołożyć do jg full metal? Jaki jest zasięg w hk416 boyi/pj po wyjęciu z pudełka, a jaki po założeniu lufy 363 precyzyjnej, komory KA i gumy systemy? Ja bym brał to co Ci się podoba. Oba są bardzo super, tak więc Twój wybór. Pozdrawiam. Edited May 21, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Już wybrałem jg full metal od gfc po tunningu :) Dziękuje i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Posiadam tę replikę z drugiej reki, jest w stanie idealnym, ale już swój mały tuning zrobiłem, ale mam jeszcze jeden problem - zacina mi się ta blaszka od wyrzutnika łusek - ta co przykrywa komorę( z wytłoczonym napisem HK). Zacina się w momencie wciśnięcia bolt'a, podejrzewam ze coś za ciasno spasowane jest, bo jak przyszedł do mnie to ładnie chodziło a jak go złożyłem po swojemu to się zaczęło coś chrzanić. Ma ktoś jakiś pomysł. ??? A tak od siebie ja chinoli nie lubię ale ten jest wyjątkowy, ma to coś i jest ładnie wykonany i dużo stali ma w sobie. :-P Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Zacina się w momencie wciśnięcia bolt'a, podejrzewam ze coś za ciasno spasowane jest, bo jak przyszedł do mnie to ładnie chodziło a jak go złożyłem po swojemu to się zaczęło coś chrzanić. Ma ktoś jakiś pomysł. ??? ale już swój mały tuning zrobiłem Stawiam, że wymieniałeś cylinder. Np. na bore up. Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Stawiam, że wymieniałeś cylinder. Np. na bore up. Właśnie że nie wymieniałem cylindra, nawet mierzyłem ten stary z zewnątrz suwmiarką elektroniczną i ten drugi co włożyłem też , był o 0,05 mm mniejszy, to go zmieniłem. Natomiast może być to wina szkieletu bo jest ta czarna farba wytarta w tym miejscu gdzie ta blaszka się porusza - przy głowicy cylindra. Może papierem ściernym trochę go tam przeszlifować i tą blaszkę ? Quote Link to post Share on other sites
Psycho_Mantis Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Mam prośbę do posiadaczy HK z oznaczeniami. Czy mógłby ktoś wstawić albo przesłać mi na maila oznaczenia, które są na upper receiver'rze (górnej części body) ? Kupiłem bez oznaczeń i sam chcę je zrobić, ale tych nie mogę nigdzie znaleźć. Albo jakieś źródło gdzie mogę je znaleźć? Byłbym niezmiernie wdzięczny gdyby ktoś pomógł! Gdyby komuś się chciało: mail: kylu-biker@o2.pl ;-) Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Witam. Padł szkielet GB w tej replice i mamy pytanie do Was: który ze szkieletów będzie lepiej pasował do body KLIK 1 KLIK 2 Ewentualnie jaki byście polecili do tego modelu .Myślę o montażu sp130 i wyciszone głowice albo sp120 i płaskie głowice . Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 W Systeme nie warto się pakować, CA może nie pasować do body. Generalnie sugerowałbym nabyć szkielet z III gen. JG, za grosze można takowy kupić. :) Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 A możesz rozwinąć dlaczego systema nie ? Szkielet JG byłby idealny to wiem ale w sklepach pustki a na komisie obecnie to rzadkość. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Szkielety systemy, pomimo że są systemy, szybko pękają, i ogólnie są słabe- słabsze od JG. Nie wszystko dobre co systemy ;) Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Body Boyi po zamontowaniu w JG jest nizsze. Quote Link to post Share on other sites
Yoogi Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Czytałem gdzieś, że ostatnio Boyi się poprawiło i jakościowo stoi na lepszym poziomie... Czy to prawda? :zastanawia: Kupował ktoś ostatnio tą replikę? I jeszcze jedna prośba. Mógłby kto zrobić mi kilka zdjęć 416-stki z oznaczeniami? Byłbym bardzo wdzięczny :wink: Najwyżej kupię bez oznaczeń, a później se je dorobię, bo aktualnie nie ma nigdzie dostępnej z oznaczeniami :icon_cry: No chyba że się mylę...? :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Macałem nówkę tego czegoś niedawno, wersja oczywiście bez oznaczeń. Powiem tyle - z zewnątrz jest lepiej niż typowe emki Boyi, ale JG jest bez wątpienia lepsze i to pod każdym względem - bebechów, spasowania, wyglądu zewnętrznego. Ogólnie bieda jak za 750zł, aczkolwiek w okolicach 500 by było ok. Quote Link to post Share on other sites
matii1604 Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 Cześć, takie pytanko do Was, wie ktoś jaką długość ma dysza takowej HK'asi od boyca ? Dzięki z góry za odpowiedź ! :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts