Nitro Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Pilnikiem.Ja tak miałem zrobione,i wszystko było cacy. Quote Link to post Share on other sites
MagnetoPL Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Czyli nie trzeba przemieszczać tej kolby? Same podpiłowanie wystarczy? Nie osłabi to konstrukcji kolby? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Ale sam nic nie musisz wymyślać, wielkie umysły tego świata zrobiły to za Ciebie. Wycinasz w kolbie kształt jaskółki i koniec. wow. Quote Link to post Share on other sites
MagnetoPL Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Z tego co tu prowizorycznie przymierzam, to trzeba u****ć całą kolbę :/ (mam na myśli uciąć odcinek szerokości jakółki, przymierzam całą jaksółkę, a nie tylko sam ogon) Trzeba było by to całe uciać i nadłożyć mijając całą jaskółkę. Tylko czym to potem połączyć? Zespawać? (ta stal nie jest zbyt gróba) Może zanitować? Druga opcja wydaje się być lepsza. PS. Mój projekt w autokadzie : Kolejny post z wulgaryzmami i niepoprawną pisownią będzie nagrodzony urlopem. Martinez Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Przemyśl to, co zaplanowałeś tak ze 100 razy i to przy wsparciu tej cegłówki. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 No i po co tak? Można to po prostu zrobić brzeszczotem, nic nie trzeba spawać. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Pytanie, ile razy strzelałeś ze złożoną kolbą. ;) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 (edited) Nic nie trzeba spawać,ani ciąć.Bierzesz pilnik/brzeszczot/dremmel do łapy i robisz wgłębienie w kolbie. Jaskółka przykręcona od wewnątrz śrubkami.Wszystko się trzyma,nie gibie,ani nie łamie. Edited January 3, 2013 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
MagnetoPL Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 No tak ziomuś zgadza się. I dzięki za obrazkowe wyjaśnienie sytuacji, doceniam to. I chyba tak zrobie, ale ja chciałem jeszcze zrobić coś takiego, że będę mógł składać kolbę z założoną jaskółką -> Zresztą calły proces zakładania i ściągania jaskółki nie trwa zbyt długo. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 RK10 i RK10s mają takie samo mocowanie kolby? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Tzn? Rk-10S ma je ze stali. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Chodzi mi o zawias/mocowanie/zatrzask od kolby, jest różnica między RK10 i RK10S? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 RK-10S ma wszystko prócz lufy stalowe. w RK-10 jest różnie, zawias może być ze znalu jak w cymce. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Rk10S nie ma wszystkiego stalowego np. szczerbinka która pękła. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 No to nie był RK10-S, tylko RK-10 albo składak. Miałem samych wersji S powyżej 10, więc mnie nie przekonasz, werysory. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Nie mam zamiaru ciebie przekonywać jeśli będziesz chciał to sam poczytasz temat. To jak to w końcu jest z tym zatrzaskiem kolby w RK10 i RK10S są takie same? Quote Link to post Share on other sites
ark63 Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Witam! Mam takie pytanko: Czym się różni to: http://redberet.pl/p/59/1152193582/boyi-akm-s-full-steel-rk-10s--seria-ak-repliki-elektryczne-repliki-asg.html od tego: http://redberet.pl/p/59/1152199100/boyi-akm-s-full-steel-rk-10s--seria-ak-repliki-elektryczne-repliki-asg.html Aktualnie zauważyłem 3 różnice: 1) Cena 2) Ten tańszy ma w "wykonanie" napisane, że jest "metal/drewno" a droższy, że jest metal/ABS 3) Ten droższy ma więcej zdjęć na stronie Dodam, że oba to RK-10S na wypadek gdyby ktoś myślał, że to takie proste :) Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Mam pytanko, czy ostra kolba wejdzie do RK-10s? Czy da się ją normalnie wsadzić, czy trzeba coś przerabiać? Quote Link to post Share on other sites
Gilotyna Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Mam pytanie czy ta szyna http://azteko.pl/szyna-montazowa-do-ak-beryl-tantal-cyma-p-104.html wejdzie do Rk-10 czy będzie trzeba coś przerabiać ?? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Wystarczy przeczytać opis. Jak w RK-10s chcesz przyczepić szynę do kolby xD? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Nawet w RK-10S wszystko nie jest stalowe... te cholerne skrzydełka w kolbie są ze znalu, dziś mi się jedno rozwaliło. Zastąpiłem je pinem i walnąłem do środka poxylinę. Myślicie, że będzie się trzymało i kolba się nie rozreguluje? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Mi się wydawało,że w moim były stalowe. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 (edited) Witam! Mam takie pytanko: Czym się różni to: http://redberet.pl/p...epliki-asg.html od tego: http://redberet.pl/p...epliki-asg.html Aktualnie zauważyłem 3 różnice: 1) Cena 2) Ten tańszy ma w "wykonanie" napisane, że jest "metal/drewno" a droższy, że jest metal/ABS 3) Ten droższy ma więcej zdjęć na stronie Dodam, że oba to RK-10S na wypadek gdyby ktoś myślał, że to takie proste :icon_smile: Pytałem się o te różnice w modelach, tak samo jak i o opis rk-10 czy zgadza się ze stanem faktycznym, bo mają że jest korpus, kolba, tłumik. Ale do dzisiaj odpowiedzi żadnej do dzisiaj nie otrzymałem, a szkoda, stracili klienta. Obie wyglądają tak samo, opis nie różni się nawet kropką. może mają różne partie / albo sami składają (dorabiają po godzinach) xd ... jak się doczekasz odpowiedzi to daj znać. Edited January 13, 2013 by The-Naturat Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Nitro, zdejmowałeś kolbę? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Jop,zdejmowałem.Miałem luz na tych dociskach kolby. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts