Spicmir Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Basereping jest zły i tyle - jak grasz na administrowanych serwach nie ma problemu z tym zjawiskiem. A co do hardcoru trzeba się przyzwyczaić i tyle mi się w HC gra wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Ja zrozumiałem, że chodziło o podkładanie min o wlotu do SWOJEJ bazy (np. podczas obrony na rushu), a nie u przeciwnika. Co moim zdaniem jest normalne (bo po coś te miny są). Baserape jest faktycznie zły. Na HC mi się lepiej gra, niby nie ma mapy (która jednak się przydaje) i "podświetlania" przeciwników (Q, czyli spotowanie), ale można sobie grać nawet najbardziej obskurnymi brońmi i ma się jako takie szanse ;) Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Basereping jest zły i tyle Baserape jest faktycznie zły. Może bardziej zrozumiałem językiem? Basereping czyli co? Rozwalanie budynków w których jest M-COM? A co w tym złego? Po to mamy zniszczalność środowiska i po to w tych budynkach postawiono M-COMy, żeby można je było skasować bez wchodzenia do środka. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Baserape, to szturm na bazę i obstawienie "spawnów" przeciwnika (miejsc, gdzie pojawiają się przeciwnicy zaraz po "wskrzeszeniu") i ich wybijanie. Przynajmniej ja to tak rozumiem :) Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Baserape, to szturm na bazę i obstawienie "spawnów" przeciwnika (miejsc, gdzie pojawiają się przeciwnicy zaraz po "wskrzeszeniu") i ich wybijanie. Przynajmniej ja to tak rozumiem :) Aha! Dzięki za wyjaśnienie. W takim przypadku ja również jestem przeciw! Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Czy jest możliwość aby "wyzerować" sobie kontro i grać od 1 poziomu :) ? Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Załóż nowy profil, w danym koncie może być kilka profili. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 Hmm próbowałem stworzyć nowy, to krzyczało mi, że klucz CD jest już przypisany do konta, ale najwyraźniej coś źle kombinowałem ;) . Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 Nie twórz nowego konta EA, tylko nowy profil. Tzn. najpierw logujesz się na email, a później na "profil" (gdzie masz wpisaną ksywę i możesz podać tag klanowy) - przy tworzeniu profilu jest jeszcze przycisk "create". Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 Wszystko jasne , danke . Quote Link to post Share on other sites
JolietJake Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Baserape, to szturm na bazę i obstawienie "spawnów" przeciwnika (miejsc, gdzie pojawiają się przeciwnicy zaraz po "wskrzeszeniu") i ich wybijanie. Przynajmniej ja to tak rozumiem :) Też zgadzam się, że to nie jest za fajna sprawa, ale w BC2 trudno całkowicie zamknąć wroga w jego bazie, bo gra krzyczy, że jesteśmy za mapą i...koniec z nami. Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Na niektórych mapach po prostu jest za mała bezpieczna strefa. Jak wrażenia po dzisiejszym patchu? Dla mnie rewelacja. Quote Link to post Share on other sites
APOSTEL Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 No mi się najbardziej podoba filtr hardcore w wyszukiwarce. Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 W ogóle teraz wyszukiwarka działa z 10x szybciej. Fajnie też, że szybki w stacjonarnych działkach są przezroczyste. Quote Link to post Share on other sites
Spicmir Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 wystarczyło grę odpalić z dx10/11 i tez byś miał :P Mi tez najbardziej podpasił hardcore w wyszukiwarce - koniec z żmudnymi poszukiwaniami. Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 No nie koniecznie, musiałbym mieć jeszcze Viste lub 7, a mam oryginalnego XP i nie zamierzam z niego rezygnować. Quote Link to post Share on other sites
Spicmir Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 wystarczy nakładka na xp i dx10 śmig jak ta lala. Ale nie o tym temat. Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 O nakładce nic nie wiedziałem, muszę poszukać. Wracając do tematu. Co się dzieje z nożami? Żeby zabić trzeba nieruchomy cel trafić idealnie w jakiś punkt. Czasem widać jak nóż wchodzi w ciało, ale nie zabija. Lagi? Bugi? Celowa niska skuteczność? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Ponoć zmniejszono ich zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Z tymi nożami to tragedia -.- Przeciwnika, który biegnie nie idzie praktycznie trafić. Niby w tym patchu po osłabiali niektóre bronie, ale ja jakoś tego zauważyć nie mogę. Do tego jeszcze popsuli płynność (przed patchem nie lagowało mi na chwilę przed respem, a teraz spada do 5fps, żeby za chwile wrócić do normalnego stanu). Jedyne co się przydało w tym patchu to zmienienie szybkości lotu pocisku z tego pistoleciku do namierzania (teraz bez problemu trafiam w lecący śmigłowiec, by później bez problemowo go zniszczyć :mrgreen: ). Głównie chodzi mi o gameplay, bo o wyszukiwarce już ktoś wspomniał (nareszcie jest taka, jaka być powinna) Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Jaka tragedia z nożami? Normalnie działa jak należy. Albo masz pingi kiepskie, albo z nożem lepiej nie biegaj bo sobie krzywdę zrobisz ;) Dla mnie patch wporzo. Nareszcie koniec z problemami z połączeniem i innymi. Nie zauważyłem natomiast, żeby coś się zmieniło jeśli idzie o broń. No może Garand jakoś bardziej mi teraz leży, ale poza tym tak samo. Serwery HC natomiast słabo funkcjonują. Przede wszystkim nie ma czerwonych kropek nad zaspotowanymi wrogami, więc jest to festiwal snajperów. Wszyscy siedzą i kampią jak debile, a spróbuj się ruszyć to headshot. Fatalnie się gra z takimi ludźmi, żeby chociaż jeszcze czegoś używali poza snajpą, moździerzy, albo C4 na czołgi itp, ale nie, sami statsiarze :( Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 W koncu kupilem, jak narazie biednie po dopiero 5 poziom http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/QQryQ666 na moim zabytkowym pc da sie grac na high poziom detali i multi w 32 osoby nie zauwazylem zadnych lagow. Quote Link to post Share on other sites
Tanaj Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Zabytkowy?! Ha! Powiedz to mojemu 11-letniemu PC-towi prosto w twarz! Quote Link to post Share on other sites
APOSTEL Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Serwery HC natomiast słabo funkcjonują. Przede wszystkim nie ma czerwonych kropek nad zaspotowanymi wrogami, więc jest to festiwal snajperów. Wszyscy siedzą i kampią jak debile, a spróbuj się ruszyć to headshot. większość tych snajperów nie umie grać potrafią trafić tylko kogoś kto stoi w miejscu choć z tym mają też problemy. Ale te trójkąciki nad głowami w HC to byłaby porażka to wtedy byli by sami snajperzy. Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Mam fajny patent na "pseudo-snajperów", bierzesz pistolet namierzający i strzelasz im w twarz (swoim snajperom też można). Bardzo przeszkadza to w celowaniu, więc snajperzy często się zniechęcają i zmieniają klasę ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts