xel20 Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 stal, stali nie równa więc nie mów hop ;) Quote Link to post Share on other sites
aDIKo Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Na zlocie przemieliłem ok 6000 kulek na m150 czasami nawet minutowymi seriami, nadal zero zużycia :-o coś czuje że szybko nowego tłoka nie kupie :-P Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Ciekawe, przemieliłem +20k kulasow na swoim MB przy m140 i chyba już zaczął się zużywać, bo widać u spodu na zębach przetarcie(plastik się błyszczy jakby wypolerowany), ale nie ma wgłębień. Zębatki zazębiają się idealnie, i tylko te przetacie daje mi do myślenia, o co chodzi, czyżbym miał tłok MB z nowej serii? Zębow nie podklejalem, bo nawet interwencja młotka nie pomogła, siedzą i nie chcą puścić. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Witam.Mimo ze latam na SP 130 Guardera podzielę się z Wami informacja odnośnie czarnego tłoka Guarder. Przebieg na tłoku to 10 tyś kulek(+/- 500) Przebieg sp130 około 14 tyś kulek Replika AK 74 CM 40C Tryb strzelania ; głównie auto-semi sporadycznie. Zasilanie;na tym tłoku 5 tys przeleciało na sticku FF 9.6V a reszta na LiPo 7,4 30C max 35C I przyznam że mając 500 fps w zestawie i tryb only auto, tłok można zaliczyć do wytrzymałych, godny polecenia. Fotki z telefony także idealnie nie widać znikomych śladów-minimalnie frez na ostatnim grubym zębie. Kolejny przegląd za 10 tysi także czas pokarze jaki będzie stopień zużycia. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Jedno pytanie, jaki dokładnie jest ten "wzocniony" tłok od KA w Free Floacie? Gdzieś mam go ze stocka, a chciałbym przełożyć go do innej repliki. Jaką sprężyne wytrzymuje bez natychmiastowego uszczerbku? Quote Link to post Share on other sites
Sunrise Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Witam. Który z tych 2 tłoków jest lepszy i dłużej pośmiga na SP140 Guardera przy batce Li-Po 11.1v Ge Power. http://crazybee.pl/index.php?products=prod...amp;prod_id=393 http://crazybee.pl/index.php?products=prod...amp;prod_id=493 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Guarder. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Jak dla mnie, każdy z tych dwóch się zepsuje prędzej czy później. Szukaj tłoka z metalowymi zębami, po całości ;) Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 dobry polimerowy tłok również długo popracuje a w razie usterki jest wielokrotnie mniejsza szansa na to, że przy okazji rozwalisz sobie zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Kuczu Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 (edited) Przepraszam że nie ten temat, ale nic nie potrafiłem znaleźć odpowiadającemu mojemu pytaniu. Jaki tłok będzie najlepsze do M110/M120 + lipo 11.1 + mosfet + kable niskooporowe? Obstawiałem między JBU Alu+metal zęby albo tytanowy DF. Co wy na to? Edited July 13, 2010 by Kuczu Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Żółty CA. Mam taki i trzyma 130 i całą resztę spokojnie ;-). Z rofem ponad 22 na sekundę. Quote Link to post Share on other sites
Kuczu Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 (edited) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4008 Mówisz o tym? To ma tylko 1 metalowy ząb :/ Edit. Zastanawiam się nad tym http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2612 Edited July 13, 2010 by Kuczu Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 I co z tego? Przemieliłem przez 2 lata na nim kilkadziesiąt tysięcy kulek na springu 120 podpartym na łożyskach. Kilka miesięcy temu założyłem 130 dalej podpartą na łożyskach i uwierz mi... on normalnie działa ;-). Pewnie, że jak złapię kiedyś zacinkę to się wysypie i to nie ma dwóch zdań, ale jak na razie stalowa zębatka zgubiła ząb (KA nie zdzierżyło w końcu ;-) ), a tłok nadal cały ;-). Jak go wygniotła tłokowa zębata na samym początku, tak ma cały czas. Jak znajdę kiedyś chwilę (a nastąpi ona najwcześniej we wrześniu z powodu urlopów, przeprowadzek i innych takich) to jak będziesz jeszcze miał ochotę wydłubie go z GB i obfotografuję ;-). Na 100 -110 zupełnie wystarczający jest, byle dobrze poskładać replikę i dbać o magi i kulasy. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1216 Panowie (panie też, ale samo "panowie" lepiej brzmi:D), ten tłok ktoś testował? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Wrr... Nikt nigdy nic nie wie jak coś potrzeba... I w końcu kupiłem ten JBU alu do m165 ;) Zobaczymy, czy rzeczywiście jest taki cudowny jak opowiadacie ;) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Żółty CA po 3k kulek starł do połowy zęby na M120 Guardera i zębach CA. Druga sprawa, że zębatki pogubiły zęby podczas pracy na tym tłoku... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Może dlatego tłok dostał po pupie bo zębaty się sypnęły? ;-) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Raczej nie, bo zęby tłoka są całe - tzn. nie urwane, a ślady wskazują ewidentnie na wytarcie ;) Widocznie źle trafiłem, albo coś spieprzyłem przy składaniu ostatnim. PS. Czego winą mogą być drobne łupinki tłoka w GB? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Złego spodkładkowania, ew. słabego spasowania z zębatką tłokową. Miałem u siebie tak z tym tłokiem w jednej replice, na "dzień dobry" zęby się "poukładały" do zębatki, jak otworzyłem, żeby sobie zrobić przegląd po 2 strzelankach, to były gdzieniegdzie takie jakby wiórki z tłoka. Po następnych roku nie otwierania GB, tylko strzelania, po otwarciu kontrolnym nic takiego się nie znalazło. A zęby jak się wytarły za tym pierwszym razem, tak były cały czas takie same. We wrześniu sprawdzę co się tam namieszało, jak tłokowa straciła ząb z powodu rofu chyba za dużego na nią ;-). Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Zębatka tłokowa i tłok muszą się "dopasować". Możliwe, że właśnie te wiórki poleciały podczas tego procesu ;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 A nie to więcej niż pewne jest. W każdej przekładni następuje tzw. docieranie ;-). Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Jednak nie wszędzie takie docieranie jest potrzebne ;) Ja u siebie jeszcze szczerze mówiąc takiego przypadku nie miałem. Zawsze się upewniałem, czy się dobrze zazębia wszystko po prostu ;) Quote Link to post Share on other sites
Sheck Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Na zbrojowni pojawił się nowy tłok z pełnymi stalowymi zębami firmy Dream Army Skuszony niską ceną zakupiłem do pracy ze sprężyną M150 i na ogniu pojedynczym. Poniżej fotki tłoka: O samym tłoku: Wygląda na wykonany dosyć dobrze, metalowe zęby osadzone mocno w korpusie (nie udało mi się ich wyjąć). Magnes działa na zęby więc to raczej stal. Drugi ząb krótszy co jest miłym akcentem. Zobaczymy jak długo pożyje. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Teraz to już po ptokach;p Kupiłem JBU alu;p Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Cały alu? Powiedz mi potem czy jest głośny OK? Bo szukam generalnie jak najgłośniejszego zestawu głowic i tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts