slawek96 Posted December 17, 2017 Report Share Posted December 17, 2017 (edited) Ja pół roku temu do swojego G&P z biciami Colt kupiłem front Madbull MK18 i też miało wszystko pasować. Bez pomocy tokarza się nie obeszło, nakrętka mocująca front nie pasowała na upper od G&P i musiałem przerabiać na tokarce z oryginalnej delty G&P. Z tego co wiem to do G&P nie pasuje nic innych firm. Edited December 17, 2017 by slawek96 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Pany to ja w końcu jest z tymi frontami ris? Chciałbym uposażyć swoje m16A3 z biciami Colta w jakiś front ris. Czy ktoś coś próbował przymierzyć z ostatnich produktów z rynku? Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Jeśli front montowany na delcie, to będzie pasował. Jeśli jakiś przykręcany zamiast delty do uppera to tylko z G&P, reszta świata ma inny skok gwintu. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Kupilem kolka dni temu kopie larue 10cali. Repla G&P SR16. Gwint pasował po kilku wkreceniach ale zamontować to jedt niemozliwe... Quote Link to post Share on other sites
Kamill07 Posted April 22, 2018 Report Share Posted April 22, 2018 Pasują fronty ze specyfikacją od palnej (imperial threads), zwykłe airsoftowe kopie z gwintem metrycznym wymagają sporej ingerencji, czy to z pomocą tokarza czy urządzenia od mabull'a. Ostatnio montowałem m-loka do swojego g&p i pasował idealnie. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Kupiłem właśnie M16VN G&P z biciami Colta i własnym oczom nie wierzę: - body wykonane jest z jakiegoś totalnego gównolitu - midcap z kompletu ledwo się zapina i ledwo wychodzi, do tego zapięty mocno sie kolebie - silnik na lipo 7,4 pracuje jakby bateria miała połowę napięcia nominalnego - ironsights w praktyce są nieregulowalne - kolba się nieco rusza przy body a jej materiał sprawia wrażenie wręcz miękkiego Czy to jakaś trefna seria jest ? Inne wersje NIE-vn są tak samo wykonane ? Potrzebuję M16 tylko do stylizacji na Vietnam więc wybór wczesnych wariantów stosunkowo niewielki. Choć może podpowiecie czy o połowę tańsze JG nie jest lepsze, lub też o 1/3 tańsza Specna. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Aha moja wersja to 289. Zapomniałem też dodać, że przyjmuje tylko ok 1/3 z całej masy magów jakie posiadam. Co za crap ? :-/ Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Aha moja wersja to 289. Zapomniałem też dodać, że przyjmuje tylko ok 1/3 z całej masy magów jakie posiadam. Co za crap ? :-/ To nie crap, to stare dobre, kapryśne G&P ;) Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Nówka sztuka czy rynek wtórny? Mam emkę G&P, dwóch kolegów z teamu również (jedna sztuka to nawet m16 z biciami Colta). Repliki są ze znalu, ale robią bardzo fajne wrażenie. Magi przyjmują praktycznie wszystkie jak leci (przynajmniej moja). Powiedziałbym nawet, że spośród replik na stanagi jakie miałem (G&P, VFC, PTS, 2x G&G) G&P jest pod tym względem najlepsza. Stockowy silnik bardzo fajny, szybki (ale do max m120). Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 Nówka ze Specshop’u. Btw. Poczytałem, popatrzyłem i zwracam, a kupuję za dokładnie połowę ceny JG :-o Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted May 10, 2018 Report Share Posted May 10, 2018 Jak są takie problemy to oddaj na serwis zerowy. Pewnie stara, odleżana partia Ci się trafiła. Rozebrać do goła, wyczyścić, wymienić wszelkie uszczelki, spodkładkować zębatki, przesmarować, wymienić gumkę hu, ewentualnie dyszę, tłok, kable i wrzucić mośka. Wszystko poskładać do kupy i podokręcać. Tyle, będzie hulać aż miło. Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted May 13, 2018 Report Share Posted May 13, 2018 (edited) Nówka ze Specshop’u. Btw. Poczytałem, popatrzyłem i zwracam, a kupuję za dokładnie połowę ceny JG :-o Niestety nowe G&P to loteria a jak do stylizacji JG starczy to szkoda kasy. Jak są takie problemy to oddaj na serwis zerowy. Pewnie stara, odleżana partia Ci się trafiła. Rozebrać do goła, wyczyścić, wymienić wszelkie uszczelki, spodkładkować zębatki, przesmarować, wymienić gumkę hu, ewentualnie dyszę, tłok, kable i wrzucić mośka. Wszystko poskładać do kupy i podokręcać. Tyle, będzie hulać aż miło. Po co modyfikować replikę do stylizacji? Poza tym jak trafił się trefny model to jedyną słuszną decyzją jest odsyłka a nie grzebanie :icon_wink: Edited May 13, 2018 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
rudi_ Posted January 20, 2019 Report Share Posted January 20, 2019 Wiem, że kompatybilność magazynków w przypadku G&P to temat rzeka, ale pozwolę sobie podbić temat: czy jest może ktoś, komu się trafiło wyjątkowo kapryśne G&P i udało mu się dobrać inne magazynki oprócz tego samego producenta? Do tej pory próbowałem BOYI, specny i jakiś pmagów z TG i żadne z nich nie podawały kulek bez ingerencji, a podklejanie gniazda magazynka w replice też daje średnie rezultaty (czasem trzeba dodatkowo pomóc). Z innej beczki: czy próbował ktoś reanimować mid capy G&P (zmęczona sprężyna) niewielkim kosztem i chciałby się podzielić sposobem? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 Battleaxe(stara seria, nie wiem jak nowa), castellan, PTS oraz CA. Te działają mi bez problemów. (Repliki z 2008r. oraz 2010) Quote Link to post Share on other sites
BilliPL Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 Ktoś próbował magów King Arms w modelach z biciami colta ?? Quote Link to post Share on other sites
miapow Posted January 23, 2021 Report Share Posted January 23, 2021 Mam ich krótkie magi. Działają bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts