Guest (ID:6452) Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Nie denerwuj, macham pilnikiem... Jeden element już spieprzyłem i msze robić od nowa :D. To nie takie proste bez frezarki. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Nie denerwuj Nie miałem tego na celu. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 palce mnie już bolą :D. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 To teraz podeślij dexowi nowy, drugi zestaw do spiłowania... :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 To jest 1 mały element, który utrudnia życie, ale musi być zrobiony ;/ Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Chyba nie warte zakładania nowego tematu: chcę przefrezować preckę żeby pasowała do VSRki, zamierzam iść z tym do jakieś firmy zajmującej się toczeniem/frezowaniem i tu pytanie czy na tokarkach/frezarkach ręcznych zrobią to dobrze? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 A co, sądzisz, że ktokolwiek do zrobienia dwóch nacięć i jednego rowka będzie Ci programował CNC? Tzn można, za jakieś 700zł pewnie. Dobry tokarz zrobi dobrze. Niedobry zrobi źle. Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 za jakieś 700zł pewnie. Snajperstwo musi być drogie! :maniak_jezyk: Quote Link to post Share on other sites
Redrad Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Snajperstwo musi być drogie! :maniak_jezyk: Daj Dexowi... on to zrobi mimo bolących paluszków.... tak na marginesie seria np może być znaczków....;-), ale fajnie głupio tu jest buhahahahahahahahahahahaha Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Daj Dexowi... on to zrobi mimo bolących paluszków.... tak na marginesie seria np może być znaczków....;-), ale fajnie głupio tu jest buhahahahahahahahahahahaha Albo dla tych co mają problem z czuciem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=_AUbpQVIvFM Tak zwany Dup-szot :) Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Witam, szukam szybkiej porady. Potrzebuję kulki o wadze 0,30g - czy opłaca się brać te Blastery - http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_53_238&products_id=828&name=Kulki_BB_Blaster_Japan_-_0,30g_-_1000szt. ? Czy może lepiej wziąć 0,28 G&G? Strzelałem PJ premium 0,3 i leciały przyzwoicie (jak na moge wymagania), ale chciałbym coś lepszego (giwera poniżej 500FPS) Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Ja bym brał biovale 0,3g Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 (edited) Ja osobiście korzystam z devili 0,40. Jakiś czas miałem guardery 0,40. Devile są nieziemsko dobre moim zdaniem. W przypadku 0,30 nie powinno być gorzej. Jednak cena to jakość ;) Edited March 2, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 jak 0,3g to tylko KSC. Są lepsze niż G&G jakościowo moim zdaniem, szkoda, że KSC nie robi np 0,4g kuleczek. A może i dobrze w sumie, rebrandowali by tylko madbulle, jak wszystkie firmy... Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Generalnie przy takiej mocy dobrze by było używać SGMów, ale są one chyba obecnie w Polsce niedostępne. Co do devili - też korzystam z 0.4g i jakościowo są trochę lepsze niż MB tzn jest dużo mniej odpadów. Za to niektóre kulki są w kształcie sześcianiku bądź są tak zmasakrowane, że szkoda gadać. Niestety, je też trzeba dokładnie przebrać. Różnicy celności/zasięgu między MB a devilami nie zanotowałem. Z jednych i drugich da się strzelać na te 80m. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Da się nawet trafić fartem z 110m :D Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Nie mówię, że nie :) Po prostu różnica między MB a devilami jest tak mała, że nie ma za dużego wpływu na celność repliki (tak jest przynajmniej przy moim porównaniu devili zakupionych miesiąc temu, i 3 paczek MB zakupionych w różnych okresach wcześniej). Quote Link to post Share on other sites
old Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 o pro po kuleczek ;) dołączę się elektryk 540 fps, oczywiście nie besztajcie jest na semi ;p !! tzn miała 517, ale zarzuciłem preckę Promyka, więc " na oko " myślę że gdzieś tak jest, mało się strzelałem z niej bo to praktycznie nóweczka ;p kulki 0.3 ?? Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Przeczytaj to co jest kilka postów wyżej :) Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 (edited) Panowie, nie lada gratka dla posiadaczy bebechów od VSR :D Może sam się w przyszłości skuszę :cool: http://www.aresairsoft.com/aw338sp.html Pytanie jeszcze ile sobie zawołają za ową replikę :zastanawia: Edited March 4, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 (edited) Kupię to i napiszę czy warto. @old: Spróbuj jeszcze raz przelać swoje myśli na ekran. To forum, a szczególnie to podforum, jest miejscem dla potrafiących posługiwać się językiem polskim. Możesz to interpretować również w ten sposób, że mile są widziane osoby, które ukończyły przynajmniej podstawowy stopień edukacji. Pozdrawiam, Lambert Edited March 4, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 (edited) Czy np taką m170 w l96 trudno się naciąga ? :bialaflaga: Edited March 4, 2011 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 (edited) Zależy jak dla kogo ;) Przeładowywanie springa to 90% techniki i 10% siły. @Lambert Jeżeli będziesz chciał zobaczyć jak to będzie wyglądać z tuningowanymi bebeszkami od VSR to daj znać ;) Edited March 4, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 (edited) Ok, ale biorąc pod uwagę, że producentem jest ARES, troche potrwa nim będzie można ją kupić. Pozdrawiam, Lambert Edited March 4, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts