Foxtrot29 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Widzieliście? ten to jest dobry :D http://wmasg.pl/pl/consignment/show/415682 Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Mam na oku 2 lunety: http://azteko.pl/delta-optical-entry-39x40md-p-5630.html http://azteko.pl/bft-luneta-m1-35-10x40-p-4506.html Warto do tej drugiej dopłacić? A jeśli obie nie są godne uwagi, to moglibyście coś polecić? Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 DO Entry ma lepszą optyke , a bft ma ładny wygląd. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Brał bym bft. Quote Link to post Share on other sites
woziu1994 Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Witam:) Dopiero co zacząłem zabawe w "snajpera" i wiem że na pewno jestem w tym zielony. Mam nadzieje że po przeczytaniu waszych tematów (a trochę tego jest) będzie bardziej ogarniał. Na początek mam pytanie. Co sądzicie o tej replice i co musiałbym zrobić z nią aby móc się nią chwalić??:P http://gunfire.pl/product-pol-1152196218-Replika-karabinu-wyborowego-CM057.html Pozdrawiam;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Oj, biedaczek. Ale Cię zaraz zjedzą. Nie podawajcie lina! Pośmiejmy się chwilę dłużej :D. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Gimbaza?... warn przyznany. Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Woziu, to jest super szniperka, nic w niej nie zmieniaj. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Witam:) Dopiero co zacząłem zabawe w "snajpera" i wiem że na pewno jestem w tym zielony. Mam nadzieje że po przeczytaniu waszych tematów (a trochę tego jest) będzie bardziej ogarniał. Na początek mam pytanie. Co sądzicie o tej replice i co musiałbym zrobić z nią aby móc się nią chwalić?? :icon_razz: http://gunfire.pl/pr...wego-CM057.html Pozdrawiam;) Wystarczy że przeczytasz ten dział a będziesz wszystko wiedział , nawet to że nie nadajesz się na snajpera . Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Jak dorabiał? Idź do sklepu z oringami porządnego i jak nie będą mieli to Ci zamówią. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 (edited) Sorry, obracałem się w obróbce metalu i drewna, ale gdzie kupowac o ringi nie standardowe (inne niz dostepne na rynku asg) nie mam pojęcia masz na myśli np to cuś http://uszczeltech.pl/oringi.html Edited March 20, 2013 by IvanAssassin Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 w ten desen. powinienes znalesc wszystko co potrzebujesz Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 (edited) O ja... :teethh: Edited March 20, 2013 by IvanAssassin Quote Link to post Share on other sites
Wizardb Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 No i żyj tu człowieku, wiem wygląda to dziwnie, ale to nie to, na co wygląda. W późniejszych wiadomościach wyjaśniłem. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 ciekawe czy chlopak wie jak bardzo to jest karalne :icon_razz2: zeby nie wspominac o stadach policjanow bawiacych sie w asg Quote Link to post Share on other sites
Wizardb Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Widzisz Landsil zaraz mnie zamkną za nieporozumienie, tak jak mówię starałem się to wyjaśnić w następnych wiadomościach. Tak wiem, że to karalne. I nie nie jestem głupi. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 (edited) Odpisze Ci tak samo jak na PW. Najpierw pomyśl potem napisz. Przeczytałem co napisałeś i to był jakiś kosmos. Mogę Ci pomóc przy mosinie, ale bez takich akcji dzikich, nie mam zamiaru tkwić w dziwnych procederach. Masz nauczkę, zasłużyłeś bo Twoja wypowiedź była jednoznaczna z bronią palną, a człowiek czytający to nie musi wiedzieć, że jesteś tak roztrzepany, że w zamiarem opisania "wiatrówki" używasz terminów dotyczących broni palnej. Moja replika wygląda jak broń i nie chce z takich powodów i przez jakiś użytkowników zwracać na siebie nie potrzebnie uwagę. Niech to będzie przestrogą dla innych. Chętnie pomogę przy mosinach (choć sam nie ukończyłem w 100%), ale ludzie bez takich akcji... Edited March 20, 2013 by IvanAssassin Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Jak czyścicie lufy? Wycior+chusteczka? Czy trochę alkoholu (do lufy) i żeby odtłuścić w 100%? Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Wyjmuje lufe , psikam wd40 i wycieram wyciorem z chusteczką . Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Do środka wd40? TOĆ TO TŁUSTE JEST! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 No i..? Bo nie kumam. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Lufa może być tłusta, byleby gumka i komora HU były suche. Ja pryskam smarem silikonowym, potem czyszczę wyciorem z miękką końcówką. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Wyjmuję lufę i myję starannie gorącą wodą i jakimś detergentem do mycia blatów itp (byle bez dodatków ściernych) oraz wyciorem z nałożoną szmatką. Powtarzam aż szmatka po przeciągnięciu (z użyciem detergentu!) jest nadal czyściutka. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Do wyczyszczenia lufy nadaje się cokolwiek od ciepłej wody z płynem do garów, przez WD40 aż po alkohol izopropylowy czy inne rozpuszczalniki organiczne. WSZYSTKO co tylko dobrze rozpuszcza brud i często- tłusty syf. Potem i tak jedzie sie na sucho a odrobina smaru na lufie (tzn tyle co pozostanie po czyszczeniu i np dwóch przejazdach na sucho, nowymi szmatkami) niczemu nie szkodzi. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 siemka, potrzebuje waszej pomocy, mam SR 25 i jakieś chińskie badziewne zawieszenie 3 punktowe. Jaki rodzaj zawieszenia najlepiej sprawdzi sie przy tej replice? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts