thewojtz Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 Ja mam ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Ahaa.. ;) Jedno jest pewne - naprawdę jesteśmy niewidzialni. I to bez gilaka! Pozdrawiam, Lobo Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Tradycji musi byc zadość! Zorganizujmy coś z pompą... i nie przyjedźmy. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Lambert w przyszłym roku mogę coś zorganizować ;) Warunek - only milsimopodobna imprezka ;) Ale jak ktoś chce posnajpić to będzie miał okazję poleżeć w błocie kilka/kilkanaście godzin i może nawet strzelić ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 :maniak_OK: Pozdrawiam, Lobo Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted April 30, 2018 Report Share Posted April 30, 2018 Mam poronione pytanie i tylko tu mnie nie zabiją (chyba), co myślicie o frezowaniu znalowego zamka od klocka dremelem , możliwe , czy będzie miotać jak szatan i prosta linia będzie niemożliwa do uzyskania ?? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 30, 2018 Report Share Posted April 30, 2018 "W rękach" chcesz to robić? Jeżeli kombinujesz mocować element w imadle i ręcznie "frezować" dremelem to, o ile nie wymagasz żadnej dokładności, jest to wykonalne. Jeżeli chcesz zrobić coś co ma być faktycznie "proste" i trzymać wymiary w zakresie dziesiątych części milimetra to raczej odpuść. Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted April 30, 2018 Report Share Posted April 30, 2018 :( czyli lepiej oddać to komuś kto ma frezarkę ? Na customowy zamek do kolocka mnie niestety nie stać :D Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 30, 2018 Report Share Posted April 30, 2018 Niestety tylko frezarka jeżeli ma to działać. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 (edited) Na razie luźna kwestia - po dokładniejszym "rozpoznaniu", w najbliższym czasie, terenu pod przyszło roczny wielki "come back" albo wielką wtopę :icon_wink: "48H" będę myślał o stricte "snajperskiej" imprezie. W ogólnym założeniu chciałbym zorganizować coś, co byłoby rodzajem pojedynku par snajperskich na dużym terenie. W zależności od tego, czy znajdzie się wystarczająco "dużo" takich zespołów dwu osobowych chętnych na minimum 24 godzinne "polowanie" na siebie wzajemnie. Na razie pisze w Hyde Parku a kiedy powstanie konkret scenariusza i zasady/mechanika, wtedy chyba też w tym dziale założę temat w którym mogli by się zgłaszać chętni do zabawy. Uprzedzam - zasady i mechanika będą milsimowe więc albo będzie to opcja jedno trafienie - złe losowanie - koniec imprezy, albo w ostateczności możliwość "respienia się" max raz w ciągu całej imprezy i do tego po sporej przerwie czasowej. Na dziś tyle. Edited May 14, 2018 by thor_ Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 (edited) Fajnie, thor! Jedno trafienie jest dobre. Jest też kilka sposobów na powrót do zabawy, np. w składzie czegoś w rodzaju grupy pościgowej, która wchodzi do akcji właśnie po pewnym czasie. Tym samym, nie musi czekać, taka grupa, na swoje w nieskończoność. To się sprawdza dość dobrze bo jej skład jest żądny rewanżu a pozostałe w polu towarzystwo zmęczone. :icon_smile: Pozdrawiam, Lambert Edited May 14, 2018 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Szczegóły mechaniki się opracuje tak żeby było i straszno i fajnie ;) Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted July 6, 2018 Report Share Posted July 6, 2018 Krzaczaści koledzy, pytanie w ostatnim czasie chodzące mi po głowie. W jaki sposób pierzecie swoje ghillie? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted July 9, 2018 Report Share Posted July 9, 2018 Jeśli już, to ręcznie w wannie z letnią wodą i mydłem. Żadnych środków piorących. Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted July 9, 2018 Report Share Posted July 9, 2018 14 godzin temu, Mamut napisał: Jeśli już, to ręcznie w wannie z letnią wodą i mydłem. Żadnych środków piorących. Problem w tym, że ja swoje zrobiłem na bluzie dpm, do której przyszyłem siatkę a do niej przywiązaną mam jutę :/ Zatem raczej odpada. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 2, 2018 Report Share Posted August 2, 2018 Ghille się nie pierze, tylko wietrzy, a w każdej możliwej sytuacji, ciągnie się ja na sznurku za autem, by poprawić walory maskujące. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 (edited) Chłopaki, coś się zmieniło z limitami w bolt-action? Nagle dostaję informacje, że sp170 to za dużo, że to zabija ludzi i z choinki się urwałem. Zawsze składałem repliki by mieć ok. 500fps na docelowych kulkach (głównie 0.43g). Póki co takie śmieszki tylko na facebooku, ale boję się, że przeniesie się to na imprezy. Z ciekawości, ktoś jedzie na Vistulę? Edited October 10, 2018 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 500fps na 0.43 daje ci 4.99J czyli 733fps dla 0.2 a to jest za dużo nawet jak na stare limity!!! Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 625 fps na 0,2 to już jest kręcenie nosem ale ostatecznie dopuszczają orgowie. Przeważnie jest teraz 600fps/0.2 dla snajperek a rzadko 650fps. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 (edited) Daje to 630fps na 0.2g. Na kalkulatorze to nawet mp5k galaxy na kulkach 0.4g nie nadaje się do cqb :). Straszy mnie perspektywa przejścia na automat, jeśli limity bolt action zrównuje się z karabinami typu sr25 czy m14 GG, a chyba wiadomo, że wzór na uszczerbek to: Głupota(FPS x rof)/zabezpieczenie celu. I wszystko rozbija się o akceptację cholernie mocnych AEG i hpa z olbrzymim rofem i bóldupizm w stosunku do sprężyn/mancrafta, których osiągi nie zmieniły się od ponad dekady. Obecnie instalacja zwykłej sp170 guardera teoretycznie jest sprzeczna ze zdrową zabawą. Od wielu replik, które są "legalne" bezpieczniejsze były nawet rozregulowane mancrafty. Edited October 11, 2018 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 (edited) Pojawia się ostatnio pewna tendencja na Mazowszu do ograniczania fps. Wydaje mi się, że docelowo orgowie chcą by repliki nie przekraczały 450-500 fps. Z czego 400-450 to ma być maks dla full auto. Jest to trochę podyktowane bardziej ogólnoświatowymi standardami fps oraz nastawieniem gier na bardziej dynamiczne spotkania, niemal sportowe, które ucinają sporo realizmu i nie dopuszczają do robienia zasiadek poprzez zmniejszenie odległości. Ogólnie, latanie z boleterem jak to ja nazywam, ma się nijak do dzisiejszych realiów już od paru lat. Akurat mam snajperkę 450 fps i odczuwam to dotkliwie. Mam też M14 400 fps i z niej zbieram dużo większe żniwo (mimo gorszego skupienia i zasięgu) oraz trudniej mnie wykryć, bo nie macham ręką po każdym strzale. No niestety, ale żeby latać z bolterem to trzeba mieć te chociaż 50-100 fps przewagi albo turbo zajebistą hopkę + kulki. Edited October 11, 2018 by Mamut Quote Link to post Share on other sites
Fush1 Posted March 31, 2019 Report Share Posted March 31, 2019 Zapraszam na manewry skierowane do snajperów, zwiadowców, strzelców wyborowych i wszystkich innych którzy stawiają na maksymalnie skuteczne maskowanie czy powolne podchodzenie do celu. Więcej informacji znajdziecie na: https://www.facebook.com/events/338815593416389/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts