Attero Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Tak jak w temacie, szukam możliwie tanich, i przede wszystkim NIEZAWODNYCH low-capów do AK-74 (konkretnie CM.040). Przekopałem forum i nie znalazłem żadnego konkretnego tematu w którym znalazłbym odpowiedź na moje pytanie. Tak więc proszę o możliwie szybką odpowiedź, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Lowy do Ak74? nie spotkałem się z takimi niestety, jedynie z midami firmy MAG i Element. Z obu jestem zadowolony, dobre kulasy podają bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 23, 2011 Author Report Share Posted November 23, 2011 W sumie do AK-47 też mogą być, byle pasowały i podawały perfekt. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Ale rażą trochę w oczy, mnie przynajmniej... Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Lowy to tylko CA produkuje. Ale nie wiem czy będą pasować. Do BOYI podobno nie pasują. Można kupić też kilka midów i ładować je mniejszą ilością kulek. Osobiście używałem mid-capów od SRC, z RK-06W Boyi.Na G&G 0,25 podawały bez problemów - 0 zacinek. Kumpel narzekał że miał kilka zacięć przy używaniu P&J. Zaletą SRC jest ich pełna rozbieralność. Niestety wersja od Ak74 ma jakieś słabe przednie zaczepy. We wszystkich 3 magach ułamałem je identycznie, ale to raczej moja wina. (Zbyt silne włożenie maga) :icon_razz2: Element również są rozbieralne. MAG są ok, ale przez to że nie można ich rozebrać mogą być gorszą opcją na dłuższy czas. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 MAG - najlepsze, moim skromnym zdaniem. Przednie zaczepy integralne z całym magazynkiem więc bardzo trudno je ułamać, a podają też dobrze. Wadą jest to ze od jakiegoś czasu nigdzie ich nie mają albo są tylko "bakielity" Quote Link to post Share on other sites
Goose Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 przednie zaczepy integralne z całym magazynkiem więc bardzo trudno je ułamać, Posiadam 6 magazynkow MAG kupione w roznych sklepach w roznych odstepach czasu i kolorach, 5 jest bez zaczepów, bardzo łatwo je ułamać wg. mnie. Zaciecia sie zdarzały, stosunkowo losowo. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Lowy ? Robi i JG ale są średnie i KA - są bardzo ładnie wykonane, stalowe, farba nie odchodzi (chyba proszkowa) i podają bez problemu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Stalowe magi do AK-74? Mało koszerne. Też polecam MAG. Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 (edited) Ja używam midów Cymy i jak na razie dają radę oprócz jednego (na 8), który się przycina (może się musi rozruszać). KURDE pomyliło mi się, mam midy do AKM, ale lepiej wyglądają w 74 niż metalowe i są tanie. Edited November 27, 2011 by wiedzmin1994 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 KURDE pomyliło mi się, mam midy do AKM, ale lepiej wyglądają w 74 niż metalowe i są tanie. Ciekawe jakim cudem magazynki kalibru 7.62 mają lepiej wyglądać przy broni kalibru 5.45. Wyglądają głupio. Quote Link to post Share on other sites
lops Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Lesio , A jaki ty masz magazynek w AKSu ?? :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 (edited) Lesio , A jaki ty masz magazynek w AKSu ?? :) Nie wiem, bo nie mam AKSU. w Zastavie mam za to 7.62. EDIT: Miałem, bo już nie mam Zastavy. Edited November 29, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 (edited) Lowcapy CA pasują do replik CM (w moim przypadku wogóle się nie chybotają). Podają też bardzo dobrze. Edited December 3, 2011 by KreciKs Quote Link to post Share on other sites
bzyk36 Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 Do bardziej obeznanych w temacie: Które magazynki byłyby lepsze dla RK-02: MAG czy Element? Chodzi też o to, żeby jak najdłużej mi służyły. :) Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Stalowe magi do AK-74? Mało koszerne. Też polecam MAG. Koszerne wg kogo? A moze halal ?? Rumuni , Bulgarzy jak i Polacy stosowali stalowe magi na amunicje 5,45x39 .... http://www.weaponeer.net/forum/uploads/Weaponeer/images/2010-02-07_104554_magazines_027_picnik.jpg Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 (edited) Johny: według mnie i tak haram, bo magazynki na amunicję 5,45x39 nie zostały zaprojektowane do AK-74 :) tylko do lokalnych klonów = Tantal, AIMS-74 i jakichś AMRów. EDIT: no i oczywiście stalowe magazynki 5.45 cechowały się inną krzywizną. Edited December 4, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Witam. Mam pytanie co do magazynków od AK74 pasują do ładownic od m4 ? Czy tylko do ładownic do AK ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Te na 5.45 nie mają dużej krzywizny, więc da się je upchać do ładownic m4, ale będą one za płytkie. Quote Link to post Share on other sites
qaba Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Mam midy (setki) Elementa do AK74, ale nie chciały gadać w ICS. Najpierw nie oddawały kulek (wejść weszły, bo mam w kciuku więcej mocy, niż sprężynka popychacza <chuck>), więc pilnik i jechane. Jak już oddawały, to po załadowaniu >50 spręzynki w środku się załamywały i nie popychały. No to test na 30 szt kulasów. Oddawać oddawały, ale pojawił się problem z podawaniem do HU. W nocy mnie naszło, że może coś nieteges. Oświecenie przyszło rano - zaczep magazynka! Więc dałem magazynek żonie, żeby pogrubiła ząb od zaczepu o 3-4 mm, bo faktycznie, jakby po podpięciu maga był taki "letki luzik". Pomogło. Teraz czekam, aż małżonka porobi mi pozostałe. Niestety, element jest brzydki, nie posh, fu i be - błyszczy się, jest sztywny jak nienapiszęco i nadal mam problem z tymi jebanymi sprężynkami - tak też usłyszałem na kilku serwisach - "taka, panie, midów uroda jest! Sprężynka długa i cienka, bo budżetowa, w wąskim, a długim kanaliku, to się zawija albo wykoślawia. 30 ładować, kochaneczku, może będzie gicio" Najchętniej raz a dobrze wydałbym większą kaskę dla spokoju i 8 realów do 74 zanabył drogą kupna-sprzedaży. Wie ktoś coś? Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Niedawno znalazłem midy do 74 produkcji cymy. jedna sztukę zamówiłem, opisze wrażenia. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Ja używam midów od SRC i polecam. Używałem kiedyś jednego od PJ i podawał rewelacyjnie dopóki nie ułamałem w nim zatrzasku :icon_cry: Jey85 - podobno z nimi to loteria straszna, jeden magazynek jest spoko, a drugi to kompletny szajs. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Dzieki za ostrzeżenie, mogłem się jednym sugerować.. Co do magów src, to miałem 2 teraz jeden i naczej na nie narzekałem, na podawanie kulek i ogólny wygląd. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Może jakaś słabsza seria od SRC wyszła, bo te z pierwszego rzutu są super! Wygląd jak wygląd, dla mnie to tylko magazynek :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 5, 2012 Author Report Share Posted January 5, 2012 Ja do swojej cymki kupiłem 3 waffle cymowskie, całkiem dobrze wykonanie i wszystkie wzorowo podają kulki :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts