Myrdred Posted August 7, 2018 Report Share Posted August 7, 2018 (edited) Ostatnio przeglądałem net i natrafiłem na: https://www.evolutioninternational.it/evolution-recon-full-metal/ Czy ktoś wie coś więcej? Kiedy, seria recon może pojawić się w PL? Edited August 7, 2018 by Myrdred Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted December 4, 2018 Report Share Posted December 4, 2018 Są dostępne na zbrojowni. Quote Link to post Share on other sites
Szeryf_Wlkp Posted December 18, 2018 Report Share Posted December 18, 2018 witam panowie, posiada ktoś emke w kolorze foliage green? jestem bardzo ciekaw jak ten kolor wygląda na żywo. przydałyby sie jakieś fotki, gdyż zastanawiam się nad kupnem, a w ofercie są tylko kolory foliage green i dark earth Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 18, 2018 Report Share Posted December 18, 2018 Fotki nie dadzą Ci żadnego poglądu. Wszystko zależy od aparatu, oświetlenia, Twojego monitora, jego ustawień itd. Tylko naoczne oględziny pozwolą na ocenę. Quote Link to post Share on other sites
Szeryf_Wlkp Posted December 28, 2018 Report Share Posted December 28, 2018 panowie, czy w waszych replikach również pokrętło komory hop up tak łatwo się okręca? u mnie wystarczy lekko dotknąć i już sie przesuwa. Quote Link to post Share on other sites
Szeryf_Wlkp Posted January 22, 2019 Report Share Posted January 22, 2019 teraz z innej beczki. kto posiada magazynki midcap 140rd od guardera? musze sie okupić a nie chce magazynków które źle podają albo telepią się w gnieździe broni. mam LA M4 SBR AEG. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 25, 2019 Report Share Posted January 25, 2019 To, że się telepią nie jest żadną wadą w sumie. Mag ma podawać, a usztywnić go możesz nakładając na komin komory (wlot kulek) odpowiedniej wielkości oring. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 25, 2019 Report Share Posted January 25, 2019 Weź do EA Castellany kopie pmagow. Pasują bezproblemu i podają wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Szeryf_Wlkp Posted February 8, 2019 Report Share Posted February 8, 2019 mialem replike na pierwszej strzelance i sprawowala sie idealnie, wiec bardzo ja polecam. a akurat na airsoftarmory maja promo, wiec bierzcie ludzie, bo warto. na gf tez w sumie. Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted February 25, 2019 Report Share Posted February 25, 2019 Czy w TYM modelu da sie wymienic kolbe na teleskopowa? Tylko ona mnie odpycha od zakupu tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 26, 2019 Report Share Posted February 26, 2019 Da się bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted April 8, 2019 Report Share Posted April 8, 2019 Czy występuje problem luzowania sie frontu w wersjach zwykłych nie free float ? Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted April 18, 2019 Report Share Posted April 18, 2019 Cześć, Czy są jakieś osoby, które posiadają/ posiadały replikę z serii Tango Down lub Recon ( wersja z metalowym korpusem) i są w stanie powiedzieć nieco o swych odczuciach co do kultury pracy wykonania zewnetrznego i części wewnętrznych? I najistotniejsze, czy te nowe serie Od EA trzymają poziom serii Lone Star Tactical, czy jednak w tej cenie zwrócić się ku G&P? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 22, 2019 Report Share Posted April 22, 2019 EA jest lepsza baza do tuningu niż GP. Sztywny korpus wykonany z aluminium, komora King Arms w stocku (w niektórych wersjach czerwona rotacyjna). Bebechy w środku są na poziomie typowego chińczyk więc nie przeplacamy za rzeczy, które i tak wymieniamy podczas tuningu. GP w środku nie jest zbyt ciekawe. Słabe zebatki, często źle odlane szkielety, które bardzo często pękają. Często źle wywiercone są otwory na łożyska przez co replika rzęzi. Silnik M120 GP też to super silników nie należy. Komora GP lubi tracić nastaw. Dysza bardzo często, śmiem twierdzić że zawsze nosi ślady ocierania się o komorę ponieważ ma bardzo duży luz na głowicy cylindra. Tłok plastikowy z bodajże 3 metalowymi zębami, zebatki chińskie. Replika gp jest po prostu nie opłacalna bo w jej cenie można kupić o wiele lepszy sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
omonon Posted April 22, 2019 Report Share Posted April 22, 2019 A co sądzisz o montowaniu w tym luf edgi? Czy w ogóle warto rzucać perły przed wieprze czy może od razu lepiej tą kasę wrzucić w lepszą bazę? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 22, 2019 Report Share Posted April 22, 2019 Lufy EdGi są bardzo spoko, chociaż kilju znajomych ostatnimi czasy na nie narzeka. Jeden z nich rozcial sztukę na pół i okazało się, że jest krzywa. Poza tym mosiądz jest bardziej miękki niż stal i przez to jest bardziej podatny na zmianę wymiaru przy niskich i wysokich temperaturach. Stal jest po prostu lepsza. Mosiądz co prawda łatwiej się obrabia, ale nigdy nie obrobisz go tak dokładnie jak stał która jest twardsza. To tak jakbyś porównał robienie rzeźby z plasteliny do robienia rzeźby z gipsu czy gliny. Przy tym pierwszym użyjesz mniej siły, jest łatwiej obrobic coś miękkiego niż twardego. Przy drugiej opcji jest gorzej, ale zrobisz to o wiele bardziej precyzyjnie. Stal>mosiadz. Jest jeszcze kwestia długości lufy. Im dłuższą lufa tym większe prawdopodobieństwo że na całym odcinku będzie jeden wymiar. Kupując lufę 5,98mm EdGi, pomijając to że 5,98mm jest tylko po środku lufy, a na początku lufy i końcu wymiar to 6,02mm, lufa im dłuższa tym więcej skoków wymiaru. Np na długości 300mm będzie mieć 5,98mm, na 325mm już 6,00mm, a na 360mm 5,97mm. Dlatego te lufy tyle kosztują bo płacisz za to aby lufa na całym odcinku miała ten sam wymiar. Mimo to nawet najlepsze lufy nie są idealne i w 100% proste. Stal jest o wiele lepsza i pomimo mojego wcześniejszego zauroczenie 5,98mm i wzrostem fps, skłaniam się ku stalowym lufom takim jak PDI 6,01mm, PDI 6,05mm, Lambda, Steelbul, ZCI czy nawet w promocyjnych cenach stalowa PPS. Prometheus według mnie odpada, brak polerki wciąż mnie odrzuca, ale dużo ludzi nie zauważa żadnych różnic w trajektorii lotu kulki czy zachowaniu repliki. Czy warto montować tak droga lufę do EA? To już musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie. Dużo ludzi nawet do replik Dmr nie widzi sensu wkladania lufy droższe niż Steelbull (150-200zl), a inni nawet do cqb czy szturmu montuj pdi/edgi. Jestem tym drugim typem ludzi i jeśli replikę ogarniesz na tiptop, poprawnie poskladasz gearbox, dopasujesz dawkę do lufy i kulek, zamontujsz dobrej jakości gumkę i zrobisz flathopa to high endowa lufa da Ci wymierne korzyści i zdecydowanie przebijesz zasięgiem i celnoscia sporo innych replik. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 Omonon nie ma sensu brac edgi. Zakup sobie Lambde Smart lub Five do AEGa, polecam sprawdzony sklep który je sprowadza - Jarmix. Nie kupuj czasem lufy od wallopa xD https://m.facebook.com/groups/ASG.Polska/permalink/2319149014970419/ Quote Link to post Share on other sites
omonon Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 Aaa odwieczny dylemat, PDI czy EDGI, ile osób tyle opinii. W jakieś nowsze, mniej znane wynalazki raczej się nie pcham, pasożytuję na tym, że przez lata inni eksperymentowali za swoja kasę i trzymam się tylko sprawdzonych rzeczy :D. Nie mam FB, nie wiem co jest w tym linku. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 27, 2019 Report Share Posted April 27, 2019 W dniu 24.04.2019 o 10:04, omonon napisał: Aaa odwieczny dylemat, PDI czy EDGI, ile osób tyle opinii. W jakieś nowsze, mniej znane wynalazki raczej się nie pcham, pasożytuję na tym, że przez lata inni eksperymentowali za swoja kasę i trzymam się tylko sprawdzonych rzeczy :D. Nie mam FB, nie wiem co jest w tym linku. Streszczę, otóż jest tam opisane pare sytuacji w których lufy EdGi zakupione przy tuningu u wallopa (super pro serwisanta) okazały się być preckami za 15 zeta do vsr (w aegu), albo jakimś drutowactwem z-niewiadomo-kąd, kase oddał, smród pozostał, ja bym z nim muchy w kiblu nie ubił. Dziękuję dobranoc. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 27, 2019 Report Share Posted April 27, 2019 Panocki jaką polecacie dyszę do starego EA? Quote Link to post Share on other sites
Gerlo Posted October 20, 2019 Report Share Posted October 20, 2019 Czy replika ea border patrol posiada w gb system szybkiej wymiany sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
Tenlon Posted October 28, 2019 Report Share Posted October 28, 2019 W dniu 20.10.2019 o 14:25, Gerlo napisał: Czy replika ea border patrol posiada w gb system szybkiej wymiany sprężyny? Nie Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted November 12, 2019 Report Share Posted November 12, 2019 Witajcie. Jest mi ktoś w stanie zrobić zdjęcie jak wygląda ten plastikowy element otwierający klapkę wyrzutnika łusek? U mnie się on złamał jakiś czas temu i szukam czegoś, żeby dopasować. Podsyłam zdjęcie o który element chodzi Quote Link to post Share on other sites
Tenlon Posted November 14, 2019 Report Share Posted November 14, 2019 Wczoraj jeszcze było dostępne, poczekaj może odnowia ofertę. Możesz też posklejac/pospawac/zgrzac ułamany element, ja skleilem doczolowo, wtopilem kawalek metalowego spinacza za pomocą lutownicy i zalalem plastikiem z trytytki :) Troche Januszowe, ale nigdzie w PL nie znalazlem tego elementu, a działa już od kilku miesięcy :) https://gunfire.com/pl/products/element-raczki-przeladowania-do-replik-ar15-specna-arms-edge-tm-1152224933.html Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted November 15, 2019 Report Share Posted November 15, 2019 To tego od Specny nie sprawdzałem akurat. ;) ale dzięki wielkie! Niestety z klejeniem jest taka lipa, że gdzieś mi zginęła w akcji ta odłamana część. ;) pokombinuje coś z drukiem 3d, jak nie znajdę w sklepach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts