wONsh Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Witam Po pierwsze tylko konkrety. Po drugie tylko konkrety. Po trzecie poważnie. Po 20 opiniach (łącznie) zakupuję to co "wygra" :) Przejdźmy zatem do "quizu" ;) Zakupić CM045A czy RK-01SW (najnowszej generacji wg. jednego ze sklepów)?? Pozdrawiam i zachęcam do udziału w "zabawie" Sssssssssssssss Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Z tego co czytałem, większość i tak poleci boyi lecz jeszcze za mało osób to stestowało i w sumie nie mogą powiedzieć tyle co o cm. Hmm ale nie można stać miejscu i do odważnych świat należy więc faktycznie poczekaj na te 20 opinii ja jestem za cymą. Quote Link to post Share on other sites
wONsh Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 Cyma RAZ :) Podziękował ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Wybrałbym Boyi. Jeśli chodzi o AK to bardziej mi się podoba Boyi. Popatrz na galerię AK i AKM/AKMS ;) Quote Link to post Share on other sites
Skavek Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 (edited) Oczywiście, że CYMA. Mój brat ma i bardzo sobie chwali. Edited September 6, 2012 by Skavek Quote Link to post Share on other sites
wONsh Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 Cymka na prowadzeniu......2:1 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Spytaj lepiej, ile replik obu firm mieli w rękach ludzie tu się wypowiadający. Bo jeżeli ktoś nie miał kontaktu z kilkunastoma modelami obu firm, to jego porównanie jest tak obiektywne, jak... i cymy na pewno by nie wybrał. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Boyi dwa. Z zewnątrz bajka, o ile jest to wersja SW. W środku-ujdzie, warto poprawić. Ale zewnętrznie jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Mój głos na Boyca. Miałem go w łapach tak samo jak Cymke. Lepiej wypadł ten pierwszy jak dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Głos na Boyia ;) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 boy Quote Link to post Share on other sites
asas Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Cyma - lepsze bebechy i o wiele lepiej wyglądające drewno. Wybaczcie, ale BOYI są wręcz pomarańczowe. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 To chyba pytanie retoryczne? Oczywiście, że BOYI. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Cyma! Quote Link to post Share on other sites
KrukPabianice Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Mój głos leci do Cymy :D Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Cyma i tylko Cyma. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 (edited) Cyma - lepsze bebechy i o wiele lepiej wyglądające drewno (...) Proszzzę... Cyma i ładne wykonanie ... Miałem CM.045A nie polecam, drewno badziewne, ważne elementy takie jak podstawa szczerbinki która trzyma pokrywę zamka jest ze znalu i to bardzo badziewnego które łatwo pęka. Bebechy dobre ?! Po 3-4 strzelance zacinka na GB i serwis którego replika nie przeżyła (pękła znalowa podstawa szczerbinki i replika do kosza). EDIT: A zapomniałem, oczywiście z wyżej wymienionych przyczyn polecam Boyia. Edited September 6, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 (edited) Również jestem za cymą, banalnie łatwy tuning. Do luzów się przyzwyczaj. Mówię to jako były użytkownik CM040 i CM048M Edited September 6, 2012 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Najnowsze gearboxy RK-01 niewiele się różnią od cymowskich poza silnikiem i łożyskami, za to body to kolosalna przepaść. I mówię to ja, użytkownik cm.045 ;) Nigdy w życiu nie popełniaj mojego błędu. Po drugiej strzelance odpadł dekiel, choć nie powinien bo trzymał się na kawałku "ZnAlu" (grubości chyba 0,5 nanometra) podstawy szczerbiny. Nie licząc obrobionego gwintu na ZnAlowej lufie. Tylko Boyi ! ;) Quote Link to post Share on other sites
kovalzdw225 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Jak dla mnie to Boyi, super wykonanie i bebechy niczego sobie :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 (edited) Boyi, łatwiej poprawić minimalnie gorsze bebechy niż cymowskie body. W Cymie za dużo do poprawiania i nie wszystko się da, swego czasu miałem 0.48 a w nim takie bajery jak -krzywo wykonane otwory na piny podstawy muszki -bardzo marny gwint lufy zewnętrznej -luzujące się nity w obsadzie lufy zewnętrznej, okropieństwo nad okropieństwami -podstawa szczerbinki okropnie wykonana, sama szczerbinka latała jak przysłowiowy "żyd po pustym sklepie" ;) -łamliwe mocowanie kolby, chwiejąca się kolba -paskudne mocowanie komory HU Oraz pewnie jeszcze kilka innych rzeczy, o których mi się zapomniało. Jak miałem w rękach Boyi SW dla porównania - niebo a ziemia. Edited September 6, 2012 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 (edited) Kolega eMBeKa93 powinien Cię najbardziej przekonać. Boyi jedzie cyme na łeb :icon_smile: Edited September 6, 2012 by fusi Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Boyi boyi boyi Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 (edited) Jak dla mnie w porównaniu do ostrej obie wypadają blado. Z 048 jestem zadowolony ( rok bez awari), tak samo moi koledzy z 040 i 050, choć faktycznie części znalowe są badziewnej jakości (przynajmniej w akm, bo w 74 jest ok). Więć cyma. Oczywiście na oczy widziałem takżę repliki boyi, w tym moją aksu, które mnie nie zachwyciły tak jak panów z góry, choć na ich korzyść jest na pewno cena ( za dużo sobię cenią za CYMĘ). Edited September 6, 2012 by korobov Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Jeszce nie dawno powiedziałbym ze cymka, ale kilka już mi replik i tych i tych przeleciało i dla siebie wybrał bym "bojkę". Bo wygląda naprawde nieźle, drewno niestety troszkę gorsze, i bebechy wymagają doszlifowania ale w ogólnym rozrachunku wypada lepiej niż cymka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts