spooknienty Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 Voytas możesz krok po kroku? Albo najlepiej zdjęcie co i jak ciąłeś? Bo jakoś karkołomnie w mojej głowie wygląda docinanie oringa;p Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 @spooknienty chyba chodzi o to, że od jakiegoś starego oringa odciął kawałek i zrobił z tego dystanser. Quote Link to post Share on other sites
spooknienty Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Wczoraj było późno, rzeczywiście teraz załapałem, choć ta część o tłoku jest mocno myląca :-P Cieszę się że działa :-P Quote Link to post Share on other sites
Skowyra Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 U mnie problem z zacinaniem nadal nie rozwiązany. Po oddaniu strzału na singlu tłok zaciął się w połowie drogi i za nic nie można było go ruszyć. Nie była to wina baterii, bo próbowałem reanimacji na 11,1v. W końcu rozebrałem gb - w środku ok, zęby całe na zębatkach, na tłoku ostatni lekko przytarty. W sumie niepotrzebnie rozbierałem. Zauważyłem, że koszyk silnika jest zakrzywiony, a powinien być prosty - stąd silnik też krzywo siedzi i myślę, że to przyczyna zacinek. Teraz, spróbuję naprostować ten koszyk i sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Może masz za mocno dociśnięty silnik ? Spróbuj poluzować go nieco i daj znać jakie efekty Quote Link to post Share on other sites
Skowyra Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Ok, dzisiaj kolega mi zrobi jeszcze podkładkowanie i może tłok nowy na stalowych założy i zobaczymy. Silnik regulowałem przed rozebraniem gb i nie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
spooknienty Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Jaka sprężyna w tym siedzi stockowa (chodzi o wersje od krakmanów)? M110 czy M120? Według fps powinna być M120, chyba że replika jest mega szczelna na stocku;p Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Ktoś pchał purpurową gumkę od KA do tej giety? Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 @spooknienty jakieś krótkie acz twarde dziadostwo właśnie między 110 a 120 Quote Link to post Share on other sites
sandro93 Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Wiadomo już czy wersja cv ma szybką wymianę sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Niby czemu miała by być jej pozbawiona? Rożni się jedynie kolbą. Quote Link to post Share on other sites
sandro93 Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Na gf nic o tym nie ma, sądziłem, że ktoś z was posiada. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Stronę wcześniej jest odpowiedź ... Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Na gf nic o tym nie ma, sądziłem, że ktoś z was posiada. Posiada CV od 2 tyg: system wymiany jest, w komplecie nie ma drugiej sprężyny. Blowback jest, chrono stock 380 fps. Quote Link to post Share on other sites
sandro93 Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 3kor dzięki, voytas przeczytałem cały ten dział i miałem wrażenie, że na poprzedniej stronie są tylko domysły, że gietka takowy system posiada. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Pisałem meila do GF :icon_mrgreen: w sumie fakt, nie doprecyzowałem. Mea culpa Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Przez 3 godziny próbowałem wypodkładować zębatki w mojej G36C. Niestety przy obracaniu w pewnym momencie stawiały mocny opór. Poniżej zamieszczam filmik, który prezentuje co było przyczyną. Poza tym na zębach, które napędzają zębatkę tłokową jest wykruszony jeden ząb. http://youtu.be/e9lUSRT8L-c Replika nie była na żadnej strzelance i nie wystrzeliła więcej niż 300 kulek. Sprężyna oczywiście stockowa, ostatnio nawet zmieniłem na SP90. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Hmmm, jestem ciekaw, czy to samo nie było u mnie. Mi po około 1k kulek poszła właśnie zębatka środkowa zostawiając piękną, głęboką rysę wewnątrz GB. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Miałem chyba to samo XD Bo serwisant na start w replice zmienił jedną z zębatek. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 (edited) Ktoś wie, czy do gniazda magazynka będzie pasował pin od JG? I czy komora HU od SHSa podejdzie? Kupiłem dzisiaj taką gietkę jako uszkodzoną i oprócz braku pinu i niekompletnej komory (oraz sklejonej lufy z komorą) nic jej nie dolega... haha. Jeszcze coś. Jak zdjąć EBB? Edited December 27, 2014 by Attero Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Jeszcze coś. Jak zdjąć EBB? Może skorzystałbyś z szukajki? Gwarantuję Tobie, że takie pytanie już padło. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Ktoś wie, czy do gniazda magazynka będzie pasował pin od JG? Będzie pasował pin od chwytu przedniego od JG, nie od gniazda magazynka. Pin od gniazda magazynka JG ma taki mini krzyż. I czy komora HU od SHSa podejdzie? Tak Kupiłem dzisiaj taką gietkę jako uszkodzoną i oprócz braku pinu i niekompletnej komory (oraz sklejonej lufy z komorą) nic jej nie dolega... haha. Gdzie taki interes zrobiłeś? Jeszcze coś. Jak zdjąć EBB? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Gdzie taki interes zrobiłeś? Prawdziwy czarodziej nie zdradza swych tajemnic... haha A co do pinu od gniazda magazynka, podejdzie tylko Boyi/Ares/WE, tak? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Tak jak pisałem, da radę też pin od JG od chwytu przedniego lub którykolwiek od CYMY 011. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Masz piwo, jeśli się spotkamy na jakimś zlocie... Remont rzekomego truchła wyjdzie mnie 30 zł... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts