Szabal Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Panowie, planuję zakup modelu SA-B03, lecz po wizycie na stronie producenta zaciekawiła mnie pewna informacja. Mianowicie, wie ktoś może czym różni się SA-B03 od SA-B03-V2? Jakie są różnice pomiędzy zwykłą B03, a jak rozumie B03 version 2? Ktoś coś wie? Na stronie producenta nie znalazłem odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Hornet8209 Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 W prawdzie jestem jeszcze laikiem ale sam jak wybierałem specne to kierowałem się możliwością łatwej wymiany sprężyny . w wersji V1 żeby wymienić sprężynę trzeba otworzyć replikę i wyjąć gearbox, wersja v2 wystarczy odkręcić prowadnice kolby i mamy śrubę po odkręceniu której wymieniamy sprężynę na słabszą/mocniejszą ( m85 dołączona w zestawie). Jeżeli jestem w błędzie proszę o sprostowanie mojej wypowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Sądząc po wpisie GF z grudnia 2014, "Nowe modele z serii V2...", miałbyś rację Hornet8209. Ja co prawda nie spotkałem się z opisem typu SA-B03-V2, ale to nie znaczy, że ich nie ma. Swoją drogą jeśli taki opis funkcjonuje, to jest bardzo mylący. Normalnie na widok znaczka "V2" myśli się o gearboxie typu V2. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Gdzieś nu yotubie widziałem filmik z wymiany sprężyny. Jeśli akumulator jest w kolbie to: wyciąga się aku, zdejmuje kolbę, przekręca prowadnicę o 90 stopni i zdejmuje. Po zdjęciu prowadnicy widać nakrętkę, którą odkręca się ręką. Po wykręceniu masz już sprężynę na wierzchu, bo ta nakrętka ma po drugiej stronie prowadnicę sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 (edited) Przedstawicielem, naprawdę szybkiej wymiany sprężyny jest ten model. http://gunfire.pl/pr...-TM-System.htm Edited September 29, 2015 by argawen Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 To jest to o czym pisałem: Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Panowie, które te specny się popsuły. Te z "szybką" wymianą sprężyny czy z naprawdę szybką? Quote Link to post Share on other sites
Greenmack Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 (edited) Witam. Dorwałem pare dni temu swoje pierwsze asg i jestem troche zaniepokojony celnością tego ustrojstwa. Bawiłem sie troche rożnymi pcp i tam z 50 m bez większego wysiłku mozna monetę położyć a tu cieżko jest z 20 m trafić w cel mniejszy niz 10 na 10 cm. Wiem ze gumkę trzeba zmienić zaraz po kupnie. Co mozna jeszcze wymienić aby na te chociaż 40 m uzyskać jakaś tam celność? Wersja to sa b03. Chciałbym aby fps pozostały na poziomie 400 albo nawet troche mniej. Da sie to osiągnąć? Edited October 9, 2015 by Greenmack Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Lufa precyzyjna, gumka, teflonfix, uszczelniona dysza, uszczelnienie układu cylindra. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Po tym wszystkim i tak nie będziesz miał celności wiatrówki z gwintowaną lufą. Quote Link to post Share on other sites
Greenmack Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 (edited) To ze celność bedzie gorsza to wiem i jest dla mnie zrozumiałe. Czy po modyfikacjach takich jak wyżej np z 50 m bede trafiał w sylwetkę 10/10 strzałów czy jednak przy tej odległości jest to losowe? Edited October 9, 2015 by Greenmack Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Dochodzi jeszcze koszt zakupu dobrych kulek (G&G). Quote Link to post Share on other sites
szczyp Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Pewnie ameryki nie odkryję, ale może komuś pomogę: Magazynki Specny low-cap w rzeczywistości są to midy o pomniejszonej pojemności (kulki ułożone 2 rzędowo). Konstrukcyjnie jest to dokładnie to samo co mid, w dowolnym momencie można magazynek o pojemności 70 kulek przerobić na 100. Kwestia przedłużenia sprężyny i "załatania" okna we wkładzie. Przy okazji pytanie, czy low od boyia jest jednorzędowy? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Tak, jest jednorzędowy. Quote Link to post Share on other sites
MikePi Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 (edited) Witajcie Mam prośbę dotyczącą podpowiedzi w kwestii wyboru, mianowicie: co polecicie wybór jakiejś repliki SA (nie ma znaczenia której ze względu na taki sam środek) i dokonanie tuningu pod kątem głównie szczelności układu oraz niezbędnych wymian elementów (czyli dość sporego) , czy tez zakup markowej repliki w granicach 1500 - 1600 PLN (przykładowo G&G) i wówczas wymiana ewentualnie gumki HU jak i lufy na jakąś 6,03? Mam wrażenie, nie dokonując szczegółowego porównania, że kwestia ta budżetowo powinna wyjść bardzo podobnie. Edited November 1, 2015 by MikePi Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 MikePi ameryki nie odkryłeś :P ale są różne plusy i minusy. Kto co lubi. Quote Link to post Share on other sites
MikePi Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 (edited) MikePi ameryki nie odkryłeś :icon_razz: ale są różne plusy i minusy. Kto co lubi. Domniemam, że nie odkryłem - to zrobił już ktoś inny jak historia wskazuje :icon_biggrin: - aczkolwiek właśnie zależało mi w odpowiedzi na te plusy i minusy Waszym zdaniem. Jezeli nie sprawi Tobie / Wam to kłopotu to chętnie zapoznałbym się z Waszą / Twoją opinią. Edited November 4, 2015 by MikePi Quote Link to post Share on other sites
Venom-X Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Polecam zakup Specny i modyfikacje wraz z napływem kasy :-) Niestety jak w każdym tuningu półśrodki nie mają sensu. Moja M4 : Lufa promyk 363, komora AirsofPro, gumka systemy + kumaty serwisant :-) kolimator UTG reszta stockowa Jak daję postrzelać obcym to ich zaskoczenie daje mi wiele radochy :-) polecam i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
archerr0 Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Odpowedź na pytanie zależy od tego na czym Ci zależy: a) na ładnie wyglądającej replice z dobrymi osiągami b) na grze korzystając z repliki o dobrych osiągach :) Jeżeli to pierwsze to bierz wariant: droga replika, jeżeli to drugie bierz wariant: tania replika+tuning. Takie jest moje zdanie ;) Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Specny się nie opłaca. Cena do jakości. Prosta piłka. Bebechy masakryczne prócz szkieletu. Zew pęka od patrzenia. Gr16 od G&G z plastik body działa lepiej i dłużej niż specna. Lepiej dołożyć i kupić G&G, EA, G&P, KWA. Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Specny się nie opłaca. Cena do jakości. Prosta piłka. Bebechy masakryczne prócz szkieletu. Zew pęka od patrzenia. Gr16 od G&G z plastik body działa lepiej i dłużej niż specna. Lepiej dołożyć i kupić G&G, EA, G&P, KWA. Co pytanie o replikę II klasy, to leci "rada": Lepiej dołożyć i kupić G&G, EA, G&P, KWA. Po prostu mistrz. To tak jak z samochodem, po co kupować Forda, Hondę czy VW skoro można dołożyć i kupić Porsche, Ferrari lub Aston Martina ;) Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Chłopcze uspokój swoje hormony. Lepiej kupić badziew niż za tą samą cenę coś lepszego?. Pytał to odpisałem. Koniec tematu. Quote Link to post Share on other sites
MikePi Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Dzięki za Wasze opinie - decyzja zapadła - wybieram jednak dobrą jakość i miejmy nadzieję święty spokój pod kątem awaryjności i dobrych osiągów - w tym wypadku wypadło na LMT Defendera 2000 od ASG czyli G&P Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Chłopcze uspokój swoje hormony. ....... Tak z ciekawości, ile to masz lat, by kogoś nazywać chłopcem ? Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Chłopcze uspokój swoje hormony. Lepiej kupić badziew niż za tą samą cenę coś lepszego?. Pytał to odpisałem. Koniec tematu. Dlatego napisałem, że Twoja rada była tak przydatna jak przykład z samochodem, koniec tematu, proszę Pana. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts