EndeBeats Posted December 27, 2015 Report Share Posted December 27, 2015 Moim zdaniem nie warrto, ale niech ktoś jeszcze się wypowie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 27, 2015 Report Share Posted December 27, 2015 Ta komora to loteria, miałem w rękach cztery, z czego trzy to był syf z malarią (nadlewki w środku, etc.). Nadaje się na dawcę zębatek do innych komór jak jesteś zdesperowany, ale nic ponadto. Ta jedna która była OK... no King Arms to nie był, ale dawała radę. Quote Link to post Share on other sites
Nagini Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Ok, dzięki. To komorę na razie zostawię stockową a wymienię tylko gumkę na czarną systemę. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Moim zdaniem Systema się ostatnio trochę zepsuła, podobno już sami jej nie klepią tylko zlecają podwykonawcom. Nie jest już taka mięsista jak 2 lata w tył. Miałem zamonotowaną jedna z tych nowych w moim G&P i nie było rewelacyjnej szczelności,teraz przesiadłem się na fioletowego promyka i jest o niebo lepiej. Quote Link to post Share on other sites
marmal004 Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 (edited) jaki pas nośny polecacie do specny sa b 11?? może któryś z tych? http://gunfire.pl/product-pol-1152205720-Pas-nosny-3-punktowy-oliwkowy.html http://gunfire.pl/product-pol-1152190708-Pas-nosny-trzypunktowy.html http://gunfire.pl/product-pol-1152203320-Jedno-dwupunktowy-pas-nosny-M3-ATC-AU.html Edited December 29, 2015 by marmal004 Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 Ten ostatni. Innych kolorów nie ma ? Quote Link to post Share on other sites
marmal004 Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 są, to który z tych poniżej wybrać? http://gunfire.pl/pol_m_Wyposazenie-Taktyczne_Systemy-nosne-i-akcesoria_Pasy-zawieszenia-1162.html Quote Link to post Share on other sites
Hornet8209 Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 (edited) Mam pytanie, czy ktoś z posiadaczy specny próbował przerobic body tak żeby można bylo wymienic sprężynę bez konieczności wynajmowania gearboxu. I czy wogule da się to zarobić? Edited January 6, 2016 by Hornet8209 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Da się, kolega tak przerobił 416 od JG. Z tym, że prowadnicę kolby i tak trzeba odkręcać śrubą, nie można jej tak łatwo zdjąć jak w Specnie. Quote Link to post Share on other sites
Hornet8209 Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Da się, kolega tak przerobił 416 od JG. Z tym, że prowadnicę kolby i tak trzeba odkręcać śrubą, nie można jej tak łatwo zdjąć jak w Specnie. Zatem pytanie jak? Wystarczy powiększyć mocowanie śruby czy jak. Bo myślałem tez o wymianie lower receiver'a na teen z systemem saec, ale to jest nieco bardziej kosztowne rozwiązanie więc szukam alternatywy żeby nie pozbierać całej repliki Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Nagwintować od wewnątrz cycek na prowadnicę kolby, wytoczyć nową prowadnicę sięgającą na zewnątrz GB. Wszystko na wzór tzw. SAEC, jedyna różnica to sposób mocowania prowadnicy kolby - na standardową śrubkę, a nie zewnętrzny pierścień jak tam. PS. Nie każde body się do tego nadaje ze względu na grubość ścianek tego cycka w korpusie, nie powiem Ci niestety czy korpus Specny podejdzie bo dawno go nie miałem w rękach. Quote Link to post Share on other sites
jsnp Posted January 15, 2016 Report Share Posted January 15, 2016 Ma ktoś pomysł jak się "pozbyć" śrubki wewnątrz chwytu pistoletowego? Rozkręciłem całą replikę, ostatnia śrubka i zonk... chińczyk chyba więcej ryżu dostał, siłę miał bo tak dokręcił, że za cholere nie chce wyjść. Poza tym sama śrubka zrobiona z czegoś strasznie miękkiego, prawie odrazu się wyrobiła. Ma ktoś pomysł jak wyjąć przykreconą cholernie mocno śrubke z wyrobioną główką wewnątrz chwytu pistoletowego (chodzi o tą ktora gwint ma w szkielecie GB). Help :icon_cry: Wiem że trochę stary post, ale na naukę nigdy nie jest za późno. Na Na wyrobioną śrubę jest taki patent. Na czubek śrubokręta krzyżakowego (bo o taki tutaj idzie) nakładamy gumkę recepturkę, w ciskamy w śrubkę dość mocno i odkręcamy. Powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
adam7841 Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 (edited) Możecie mi powiedzieć czy zielona g&g i lufa guardera 290-300mm 6.02 podkladkowanie smarowanie doszczelnienie i uklad mosfet to dobry wybór? Replika sa b02 z LiPo Edited February 2, 2016 by adam7841 Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Dobry, tylko ta lufa badziewna :) Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted February 3, 2016 Report Share Posted February 3, 2016 Możecie mi powiedzieć czy zielona g&g i lufa guardera 290-300mm 6.02 podkladkowanie smarowanie doszczelnienie i uklad mosfet to dobry wybór? Replika sa b02 z LiPo Bardzo dobry jeśli pod li-po 7,4. Pod 11,1 dorzuciłbym tłok ze wszystkimi metalowymi zębami i zasugerował korzystanie z ognia pojedynczego lub krótkich serii. Quote Link to post Share on other sites
jsnp Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 (edited) Witam mam pytanie konkretnie do posiadaczy SA-B01. Jaka Dysza uszczelniona ? Chodzi mi o potwierdzony pasujący model do oryginalnej komory HU ? Wyczytałem że 20.7mm +/- 20.9mm długości. Może koś jest w stanie określić dokładny model / producenta którego wsadził i działa ? Edited February 11, 2016 by jsnp Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 (edited) Znowu o dyszę? Wystarczy tylko wpisać "dysza" w polu "przeszukaj temat". Trzeci i ostatni raz polecę: Core podwójnie uszczelniona z tworzywa, pasuje bez szlifowania, full szczelna. :icon_smile: Edyta: a dostępna na przykłada w Cytadeli ASG Edited February 11, 2016 by Majkhel Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Witam mam pytanie konkretnie do posiadaczy SA-B01. Jaka Dysza uszczelniona ? Chodzi mi o potwierdzony pasujący model do oryginalnej komory HU ? Wyczytałem że 20.7mm +/- 20.9mm długości. Może koś jest w stanie określić dokładny model / producenta którego wsadził i działa ? Na tej chińskiej http://azteko.pl/dysza-do-replik-typu-m4-p-8559.html też ładnie się uszczelnia. Quote Link to post Share on other sites
jsnp Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 SA-B01 (M4A1) kupiona w GFC w grudniu 2015. Rozebrana do przeglądu i konserwacji. Przekazuję ogólne wrażenia dla zainteresowanych: - druty do wymiany na start- kable stock niby plecionka, przypomina linkę hamulcową od roweru w izolacji, - mało smaru, trochę na zębatkach (foto), więcej w tłoku. Wszędzie ten sam smar, - dobrze osadzone łożyska, - podkładkowanie ograniczone do jednej podkładki, zębatki z wyraźnym luzem, - tłok z tworzywa z jednym zębem, głowica tłoka wentylowana, całość na dyszy oryginalnej bardzo szczelna (dysza długości 21.1mm), - spasowanie połówek gearboxa dobre, - przepust na kable do chwytu przedniego bardzo ciasny, trzeba uważać przy zmianie kabli- 2 kable silikonowe 1.5mm2 + kabel sygnałowy do mosfetu przechodzą na styk: konektora w termokurczu nie wciśniesz..., - plastykowe elementy wewnętrzne: tłok, głowica tłoka i cylindra, dysza, płytka, popychacz dyszy i kostka stykowe zrobione z tego samego niebieskiego tworzywa. Jakby kogoś interesowały fotki rozebranego stanu fabrycznego po jednej strzelance to zapraszam na PW. Na starcie test na chrono dawał: 380FPS +/- 15 , na karcie quality control: 418FPS +/-3 :) Zrobiłem: podkładkowanie, czyszczenie+smarowanie, zmiana kabli, montaż łożyskowanej prowadnicy sprężyny, montaż mosfetu, teflon-fix, montaż doszczelnionej dyszy Core 20.7mm + zielona gumeczka G&G. Armata zaczęła strzelać po serwisie: 415 +/-5 FPS, przy stockowej mocniejszej sprężynie - podobno M120 Koszt części użytych do serwisu wyniósł około 150PLN Quote Link to post Share on other sites
sides Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Witam. Mam takie pytanie do osób, które mają lub miały emki od Specny Polecilibyście ją? Zastanawiam się nad kupnem takiej emki z systemem E&C. Szczerze mówiąc nie znam się na tym za bardzo i wolę zapytać osoby które już wiedzą coś o tej firmie. Karabinek, nad którym się zastanawiam to SA-B02. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Ja bym nie polecił początkującemu specny. To są repliki dla złotych rączek, które lubią grzebać w bebechach Quote Link to post Share on other sites
sides Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Rozumiem. Złotą rączkę to ja mam ale on niestety nie trzymał żadnej Specny w rękach i nie chciał polecać czegoś czego nie zna. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Złotorączkowanie ogranicza się do wykonania kontroli jakości, bo chińczyki to olewają. Kwestia sensownego smarowania i dorzucenia kilku podkładek na zęby. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 I co po tym złotorączkowaniu skoro to wszystko siedzi w G wartym, brzydkim i klekoczącym body? Jak dla mnie Specny to pomyłka i lep na początkujących (w który sam wpadłem). Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Dziwne, specny nie telepią się ani na korpusie ani na risach czy coś. Tylko kolba lata na prowadnicy :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts