xxx768 Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Co myslicie o tej replice: http://gunfire.pl/pr...c-Version-.html Nie za krotka lufa? Jak ma sie ta kolba taktyczna? nic nie lata , wszystko dobrze spasowane? Lufa niestety nie jest tak długa jakby tego chciał GF, ponieważ ma ~360mm długości. Przy deklarowanych ~385mm wystawałaby z tłumika płomienia. Kilka rzeczy lata i to dość konkretnie, np. pokrywa komory zamkowej ma spore luzy. Kolba nie siedzi zbyt ciasno i też trochę lata. W moim przypadku replika miała mieć 450 fps, a na chrono w porywach osiągała 420 fps, ale dopiero po naprawie instalacji elektrycznej, która była fabrycznie uszkodzona w kilku miejscach. Nie wiem, może jakiś taki egzemplarz mi się trafił. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 co jest takiego specjalnego w tym: http://gunfire.pl/product-pol-1152204084-Replika-karabinka-EL-104-PMC-D-Limited-Edition-.html że to edycja limitowana? Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 (edited) Cena, bo cena czyni cuda. :hahaha: Tak na marginesie, jak ktoś się uprze i przeszuka internety to bez problemu znajdzie oryginalne szyny Fab Defense za 1.299 zł. Montując je na Classicu za 950 zł uzyskujemy edycję limitowaną przy której propozycja E&L wypada, moim zdaniem, dosyć przeciętnie. Edited April 2, 2015 by xxx768 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 co jest takiego specjalnego w tym: http://gunfire.pl/pr...d-Edition-.html że to edycja limitowana? Wannabe TG Custom? :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Bo ma ten zestaw szyn X-47 robiony na CNC, tylko kilka takich wyszło. Sam też nie wiem co w tym specjalnego. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Ma ktoś jakiś patent na demontaż lufy? Wykręciłem 2 śrubki ustalające ja w obsadzie. Próbowałem wybić kołek podstawy szczerbiny, ale jebitnie siedzi. Nie mam już pomysłu jak to domowym sposobem zrobić. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Kupić gumowy młodek. E&L są bardzo dobrze spasowane przy montażu lufy. Odkręcasz dwa małe imbusy, potem komorę od GB oraz dwie śruby od komory HU i jedziesz z młotkiem jak samo nie chce zejść. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 A po co zdejmować podstawę szczerbinki? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 a ten kołek u podstawy to nie jest przypadkiem odlew? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 W obsadzie lufy jest tylko atrapa kołka. Reszta to kołki, wbite tak chamsko, że nie idzie suk wybić. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 (edited) Powinny być te kołki wprasowywane z nadwymiarem więc jeśli "robią to zaraz obok broni ostrej" to tak też jest :icon_smile: Edited April 3, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Gadałem z majstrem na warsztacie. Po świętach replika idzie pod prasę, przy okazji zastąpię atrapę kołka, właściwym ostrym kółkiem. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 (edited) Ale po co to robić? Chyba, że to ma być dla wyglądu i to będzie taki kołek jak ma vfc/boyi/cyma co go młoteczkiem wybijesz. Tak dla przypomnienia EL ma podstawę szczerbiny grubości takiej jak ak47 i podstawa od akm będzie mieć luz w obsadzie na boki. Edited April 3, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Dokładnie ma podstawę toczka w toczkę jak Type-56. Quote Link to post Share on other sites
Lukaz999 Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 (edited) Ktoś z Was wymieniał lufę w 104ce E&L? Jaką dokładnie ma długość? Chcę zamówić lufę dokładnie na wymiar, a moja replika trafiła na serwis do GF. Podobno dane przez nich podawane na stronie nieco mijają się z prawdą... Edited April 16, 2015 by Lukaz999 Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Stockowa lufa w 104-ce ma równe 360mm, ale 363 też wejdzie bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Lukaz999 Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Pięknie dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Hej, kupiłem AK104PMC, chciałem zamontować dolną część risa x47 ale za bardzo mi nie pasuje ? montaż front gripa w E&L jest inny niż w VFC ? Btw po zniżkach replika wyszła mnie 860 zł :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Sposób montażu jest taki sam. Może wymagać jedynie nieco pilowania, z racji że E&L nie jest klonem vfc. Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Hmm no to dolny chwyt orisowany mi się zsuwa z body... :/ Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Ale X47 ma taki "ściskacz" który ma temu zapobiegać. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 pytanie- jaka długość dyszy w stocku? Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 pytanie- jaka długość dyszy w stocku? Ja w moim AK74M mialem 20.7mm [/img] Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Podziękował Posiadam E&L-a I gen na gb CA, i mam kilka spostrzeżeń: GB CA pasuje i ładnie się zgrywa, ALE kolba się nie składa (AK74M) Dysza od CA pasuje. Składanie repliki to mordęga- pier***one śruby... ... ale przynajmniej jest sztywno Mimo to polecam każdemu, full sztil robi swoje. Teraz tylko dopasować bagnecik i granatnik. Montował ktoś GP25 boyia? Jak ze spasowaniem? U znajomego na RK03 lata trochę... Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Kumpel zakładał GP-25 Boyia i zero problemów siedzi jak przyspawany. Na Stalkerze widziałem jeszcze gościa z GP-30 CA też zamontował bez problemów. Co do bagnetu, to musisz koniecznie wymienić tłumik, wystarczy na jakiś stockowy gwizdek od cymy czy boja. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts