iron52 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 ładowałem na dworze :D Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Najpierw ładowałeś na dworze, a teraz włożysz ją do kolby odległej 10 cm od twarzy?;) Imo zbyt duże ryzyko. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Jeśli bateria się zapali to prawdopodobnie stracisz replikę , byś może się poparzysz. Do tegoi takie uszkodzone pakiety są wredne- w niespodziewanej chwili spalą samochód czy dom. Na you tube jest sporo tego typu filmów. Nie wiem czy warto ryzykować dla paru dyszek. Li-po są bardzo fajne , ale trzeba pilnować napięcia i tyle. Lipo saver to 20-30 zł, miernik też coś koło tego. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Nie chcę Cię obrażać Iron52, ale zachowujesz się jak idiota. Mi spłoną motoszybowiec od lipola. Nie był napuchnięty, ładował się poprawnie, nie był przeciążany. Po prostu się zapalił podczas łagodnego lądowania. Z lipolami nie ma żartów, jak go kupowałeś, to chyba ktoś Cię musiał poinformować, jakie mogą być tego konsekwencje. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Znajomy zostawił lipola na kanapie, wyszedł na chwilę, wraca a tu pełno dymu i dziura w kanapie :D. Powodzenia z tym płonącą lipolką przy twarzy ale jak chcesz zaryzykować to weź najsyfniejszą kolbę jaką masz i tyle(taką co ci jej nie będzie szkoda jak spłonie). Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Spoko panowie, w następnym tygodniu zamówię nowe lipo. Bateria trafi do puszki laserowej. Fakt,że obok AEG control który sporo kosztuje ale jakoś przeżyje. Bateria trafiła do wiadra póki co jest na zewnątrz. Chyba chińczyki nas nie lubią bo o ile sięgam pamięcią jak ją dostałem to już też był lekki balon :( Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Teraz dla rozładowania stresu i poprawienia sobie humoru wbij w nią gwóźdź :) Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 Hej czy ktoś może mi doradzić w wyborze baterii? Posiadam M4 King Arms Troy CQB - cośtam. Tuning do ok 380 Fps (level 1 z ASGShopu). Chcę wsadzić lipola to stockpipe'a i widzę, że sporo tego jest w różnych sklepach. Nie wiem tylko czy w wsadzić 7,4V czy 11,1V. Obecnie jadę na batce 8,4, ale ROF mógłby być jednak lepszy. Ponoć te lipo 7,4V mają porównywalne osiągi do 8,4. Ja bym chciał coś na poziomie 9,6, ale 11,1 to się wydaje dość dużo dla tego gearboxa, chociaż King Arms do niektórych wersji swoich emek dodaje w stocku właśnie 11,1. Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Jeśli nie chcesz kosiarki to kup 7.4 v Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 http://modelmotor.pl/desire-15c-11-1v-1100mah-li-pol.html Czy warto kupić ten pakiet li-po ? Jeżeli tak to jaką ładowarkę do niego polecacie ? Jeśli nie ten to jaki inny ? (zależy mi żeby nie był stosunkowo drogi i miarę dobry) To mój pierwszy pakiet li-po dlatego proszę o wyrozumiałość. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
oskar132 Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 sorry,nie zabardzo umiem się połapać... czym się różni 15c od 20c?i jak myślicie dobra by była taka batka http://www.casg.pl/product-pol-599-GE-Powe...h-16C-MINI.html do http://www.casg.pl/product-pol-799-VFC-SCA...ark-Earth-.html i ta ładowarkahttp://www.defcon.com.pl/product-pol-3049-Ladowarka-RC3450-z-zasilaczem.html ? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 O tym co oznacza 10C, 15C, 20C itd było już dużo razy pisane w tym temacie... Quote Link to post Share on other sites
oskar132 Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 a co z tą batką i ładowarką? Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 zwykła esky + zasialacz do niej i spokojnie starczy. http://www.allegro.pl/item1102683651_ladow...irmy_e_sky.html Quote Link to post Share on other sites
Sunrise Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Witam, miał ktoś styczność z Lipolami Firefoxa ? Są one dobrze wykonane itp. Chodzi mi dokładnie o tę batkę http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1796.html Quote Link to post Share on other sites
iron52 Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 szukam dobrego pakietu lipo 11.1 V do puszki peq 2. ktoś doradzi ? Quote Link to post Share on other sites
Świeżak Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Podziwiam listonosza. Wcisnął paczkę z moim eon-em fight techa (11.1V 5000mAh 30C/60C) Do skrzynki na Listy. Geniusz :wink: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 geniusz też dla tego kto wysyła pakiety listami w kopertach bąbelkowych ;) mam 4 pakiety spuchniete :D dzis znalazłem je w śmieciach jak robiłem porzadki w piwnicy, jutro filmiki z testami jak lataja pakiety, zwarcie i zanurzanie w wodzie w plastikowym wiadrze ;) ( pakiety nie maja konektorów :) no i test siekierą :D Quote Link to post Share on other sites
Świeżak Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 (edited) Też genialnie. Ale pakiet działa i jest ok. I daje rade. PS: Dobra kosiarka, nie jest zła. Edited July 8, 2010 by Swiezy Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Seger nakręć i zapodaj :F Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 jakoś w czwartek lub piątek bede je torturował :) ( zawał pracy w domu i w robocie mnie ograicza czasowo..) Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 Mam problem. Zapomniałem podłączyć przy ładowaniu tego małego białego plastiku do ładowarki, podłączyłem tylko Deansa no i mi baterię naładowało. Trochę się zdziwiłem gdyż naładowało 998 Mah a to było trochę dużo, na 100% tyle nie wystrzelałem. No i dziś po strzelance (Lipo mi nie wybuchł) podłączam już normalnie z wszystkimi kabelkami do ładowarki 2 min i ona piszczy, że full. Normalne to w tej nienormalnej sytuacji ? LiPO 11.1 4000Mah Turnigy Ładowarka Imax B6. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 jakoś w czwartek lub piątek bede je torturował :) ( zawał pracy w domu i w robocie mnie ograicza czasowo..) No i jak? Warto zmienić pakiet z lipo na LiFe4Po? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Pozwolę sobie uciec lekko od tematu, mam problem z aku. od lustra, w gripe mam 2 aku. Li-ion każda po 7,2V i 1500mAh. Obydwa aku. są jednej firmy: Olympus i różnią się datą produkcji. Problem polega na tym że jedna się ładuję do 24h a druga do 5h. Nie wrzucałem ich na ładowarkę procesorową bo nie mam balansera do Li-ion. Ładowarka Olympus 8,35V 400mAh. Dodam że obydwa aku. działają tak samo, zn. się ich czas pracy jest bardzo zbliżony. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Warto zmienić pakiet z lipo na LiFe4Po? Tak. W moim odczuciu zdecydowanie lepsze niż lipole, ale nie do każdej repliki podpasuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts