seger Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 w prawadnice włozysz tylko słabe baterie. zastanów sie nad stała kolba i czymś o duzej pojemności :) Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 musi być w prowadnicy:), najwyżej kupię 2 sztuki, Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 (edited) A co byś polecił jako zestaw prowadnica kolby + kolba typu "SF"? Jakąś część do prowadnicy, a jakąś część do "tub". Chociaż nie wiem czy coś wejdzie do tub w kolbie Magpul ACS. Edited August 15, 2010 by Nerpa Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 (edited) 11,1V nawet 15C + dobry silnik i będzie banglać. W temacie były podawane aku, które pasują do prowadnicy kolby. Co więcej na stronie głównej znajdziesz: http://www.wmasg.pl/artykuly/akcesoria_do_...i_ge_power/227/ można też pokusić się o pokrowiec na baterię w postaci: http://www.casg.pl/product-pol-308-FLYYE-p...ote-Brown-.html http://www.taiwangun.com/wyposazenie_takty...a_c_m-1304.html lub zwykły pokrowiec wyglądający trochę jak ładownica na maga. Widziałem takie coś w którymś z polskich sklepów asg ale nie chce mi się tego teraz szukać ;P. Problem z miejscem na aku znika jak mały głód po spotkaniu z danio. Edited August 15, 2010 by xel20 Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 Chciałbym powrócić do tematu z poprzedniej strony, a konkretnie pytania użytkownika o nicku KWIA_TEK. Mam również pakiet King Arms`a ( dokładnie chodzi o ten model - KLIK ), podobnie jak kolega używam go ponad rok. Ostatnio miałem małą przerwę w asg i pakiet przeleżał trochę w pełni naładowany. Po tej przerwie nie zauważyłem żadnych zmian w wydajności pakietu, napięcie nie zmieniło się i nadal wynosi 12V. Wczoraj próbowałem upchnąć go do peq i tu pojawił się problem, a mianowicie pakiet spuchł o kilka milimetrów i nie mieści się w pojemniku. Co jest przyczyną puchnięcia baterii lipo ? Czy mam się czegoś obawiać ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 przyczyną jest kiepska jakoś ogniw. Może sie nic nie stac, moze zadymić akus i stopić puche. Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 Ok, dzięki za szybką odpowiedź. Właśnie obawiam się tego rozwiązania, gdyż nie chciałbym stracić nowego peq, które mam zamiar kupić :???: . Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Do repliki SR36 KV od SRC chcę kupić li-po 7.4 KLIK do tego turnigy accecuel 6, ale nie o ładowarkę chcę zapytać. W replice jest wtyk LARGE, a w tym aku jaki? Jeżeli to jest MINI to taka przejściówka KLIK rozwiąże ten problem? Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 przyjrzyj się zdjęciom. przejściówka nie wt stronę. przejdź lepiej na deansy. Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 To co ja mam zrobić? Jakiś filmik mi podrzucicie albo coś co mam zrobić jeśli chcę tego li-po używać? Nie mam zielonego pojęcia co zrobić a z ASG dopiero zaczynam Quote Link to post Share on other sites
SedziA Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 (edited) no i moja batka ( http://allegro.pl/item1184432154_pakiet_li...gy_matched.html ) dotarla wraz z accucellem i mam kilka pytań: prądem o jakim natężeniu ją ładować (pisze, że maks 2C, ale ile to A?) o jakim natężeniu prądem ją rozładowywać (o tym nie pisze nic) ? kiedy mam przerwac ladowanie/rozładowywanie? Edited August 21, 2010 by SedziA Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 2 C = 2 * pojemnosc = 2 * 1,8 A = 3,6 A max. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 A ładowarka sama zakończy ładowanie/rozładowanie akumulatora. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 a ja mam prośbę... jeżlei ludzie zadaja pytania na które padła juz odpowiedź niech wysilą szare komórki mózgowe i poszukają. Nie raz nie dwa było powtarzane co to jest C i inne tego typu rzeczy! a jak ktoś nie wie jakie ma dac konektory to niech też poczyta... Quote Link to post Share on other sites
SedziA Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 2 C = 2 * pojemnosc = 2 * 1,8 A = 3,6 A max. dzieki wielkie o to mi chodziło. to prawda zeby nie ładować wyżej niż 4,2V/ogniwo i nie rozładowywać ponizej 3V/ogniwo Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Tyle razy to już było pisane i wyjaśniane że już trzeba będzie przestać ;) Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Albo zacząć ludziom kity wciskać, przynajmniej niezły ubaw będzie :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 strażacy nie będą się nudzić przynajmniej ;:P Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 No nie no, ostatnio chyba mało ognia po tych powodziach wszystkich :P Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 strażacy nie będą się nudzić przynajmniej ;:P Czy to aby nie jest offtop ? Jak się tak walczy z powtarzającymi się pytaniami (irytujące to ale po części zrozumiałe bo przebić się przez 50+ stron wątku nie jest łatwo) to się powinno trzymać tematu, nieprawdaż. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 A co w tym trudnego żeby poświęcić trochę czasu i poczytać. Gdyby niektórym się chciało to temat był by dużo krótszy ;) Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 połowa tego tematu to właśnie pytanie " co to znaczy to C" :P Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Akurat muszę zrobić zakupu u krakmanów i mam takie pytanko, czy ta ładowarka się nada? http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1868.html Czy może wystarczy taka ??? http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1829.html Wystarczy mi aby ładowała i nie psuła, nie potrzebuje luksusów. Jeśli już o nich było to sorki, ale większość linków z tematu nie działa. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 shity, olej je. Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Więc kupię osobno modelarską, prz okazji polecam li-pole turnigy czy jakoś tak(niebieskie z Allegro) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts