wiciok Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Strzela nawet na propanie :icon_wink: Tylko wtedy zamek szybciej się zużywa. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Pasuje i działa bezproblemowo. Nie do końca. Magi od WE mają uszczelki do cylindra wykonane na płasko, zaś w TM są one wyprofilowane w łuku. Aby magi WE dobrze sprawdzały się w Glocku TM, to należy wymienić cylinder na taki, który na płasko styka się z uszczelką maga, bo inaczej nie będzie tak dobrej szczelności i wtedy zawsze troche gazu będzie uciekać na boki Dzięki a czy TM ma jakiś swój ulubiony gas i kule? Bo w tym wątku nic takiego nie znalazłem. Ktoś gdzieś pisał, że ma być, 144a, inny, że GG... To zależy czy zamek stockowy (plastik). Jeśli tak, to prędzej czy później popęka Quote Link to post Share on other sites
BeerBefore Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Chcę zamówić G17 + 2 magi WE, więc porównam budowę i pracę maga TM z WE. Generalnie wolę strzelać niż grzebać, ale jak mus to mus ;) Ad. gazu - tzn, że na każdym gazie plastik niedługo i tak szlag trafi? Bo z tego co wiem, to GG mocniej bije w napęd niż 144a (134a)? Jeśli tak, to czekać, do śmierci zamka, czy od prewencyjnie zmienić na żelastwo? Quote Link to post Share on other sites
archerr0 Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Chcę zamówić G17 + 2 magi WE, więc porównam budowę i pracę maga TM z WE. Generalnie wolę strzelać niż grzebać, ale jak mus to mus ;) Ad. gazu - tzn, że na każdym gazie plastik niedługo i tak szlag trafi? Bo z tego co wiem, to GG mocniej bije w napęd niż 144a (134a)? Jeśli tak, to czekać, do śmierci zamka, czy od prewencyjnie zmienić na żelastwo? Ja korzystałem z Protecha i po połowie dużej butli zamek poszedł do kosza. Polecam PGC. Nic nie trzeba przy nim robić. Ściągałem z wgc. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Nie do końca. Magi od WE mają uszczelki do cylindra wykonane na płasko, zaś w TM są one wyprofilowane w łuku. Aby magi WE dobrze sprawdzały się w Glocku TM, to należy wymienić cylinder na taki, który na płasko styka się z uszczelką maga, bo inaczej nie będzie tak dobrej szczelności i wtedy zawsze troche gazu będzie uciekać na boki A sprawdzałeś, czy sobie radośnie teoretyzujesz? Glock TM strzela tak samo na magu WE i TM, Army ze stockowym cylinderkiem strzela tak samo na magu TM i WE, Army z płaskim cylinderkiem strzela... hmm? Czyżby tak samo na magu TM i WE? Drugi egzemplarz TMki identycznie. Więc albo masz waść coś nie tak z klamką, albo zwyczajnie pleciesz głupoty. Ad. gazu - tzn, że na każdym gazie plastik niedługo i tak szlag trafi? Bo z tego co wiem, to GG mocniej bije w napęd niż 144a (134a)? Jeśli tak, to czekać, do śmierci zamka, czy od prewencyjnie zmienić na żelastwo? Kolega strzela w zasadzie wyłącznie na propanie i zamkowi nic specjalnego się nie dzieje. Ot, trochę się ubiła metalowa część z przodu zamka, a tak to zero problemów. IMHO nie ma co zmieniać bez potrzeby. Zawsze można też założyć mocniejszą sprężynę powrotną. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 A jak z cylinderkiem? U mnie i u kumpla stockowe padły. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Z tego co wiem, to na razie ok. Zresztą na pewno cylinderek wyjdzie taniej niż kupowanie gazu 144a :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Jarmoluh Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 http://www.fire-support.co.uk/product/marui-glk-g17-gbb-pistol Do dorwania w uk. Quote Link to post Share on other sites
BeerBefore Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Tu gdzie mieszkam (poza PL) na razie będę jechał na 144, bo nie wiem, jak z dostępnością i przepisami do zabawy propanem. Jak zobaczę, że coś się zmienia w działaniu, to faktycznie będę interweniował sprężynami i innymi elementami. Kulki to każde 0,2g, czy wśród nich też są lepsze i gorsze? Jajowate, z nadlewkami czy inny badziew? :P Jarmoluh - dzięki za cynk. Nie wiesz, czy wysyłając poza GB, nie będą jej mazać farbą? Quote Link to post Share on other sites
Jarmoluh Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Farbą maziają jeśli nie masz 18 i mieszkasz w UK, a chcesz mieć replikę. Farbą maziają też jeśli nie masz ukary a replika nie przekracza iluś tam jouli. Przed zakupem napisz do nich, że chcesz zakupić replikę z wysyłką za granicę. Napisz też, że nie posiadasz numeru UKARA i go nie potrzebujesz, ponieważ w Twoim kraju nie potrzebujecie takich wynalazków, ani nawet jakiegoś europejskiego odpowiednika tego numeru. Powinni wysłać Ci bez problemu nie pomazianą replikę. Co do kulek polecam Madbulle Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Z tego co wiem, to na razie ok. Zresztą na pewno cylinderek wyjdzie taniej niż kupowanie gazu 144a :icon_wink: A to wiadomo, 50zł za guarderowy i mamy święty spokój*. Acz trzeba mieć na uwadze, że stockowy może się domagać wymiany. *Chociaż jeden u kumpla na armijcu popękał w miejscu uderzania o komorę HU (http://i.imgur.com/A8hlV5h.png), przy czym mam podejrzenia podróbki. Miałem koło siebie 3 cylinderki, jeden który miałem od nowości, drugi z KJW którego to kupiłem jako używkę i ten który dla kumpla zamawiałem z... WGC. Tylko ten z WGC popękał i tylko on miał minimalnie inny odcień. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Raka idzie dostać. TM chodzi normalnie na propanie red gazie itp, zwykły szkielet wytrzyma to spokojnie, ładuj green gas i się nie przejmuj. JAk się boisz, żę coś się popsuje to nie kupuj gaziaka, tu działa zasada padnie to się wymieni. Co do pgc no cóż ja wolę kupić szkielet np guardera i dopasować do repliki, niż potem płakać, jak pgc przyjdzie i będzie mi zamek latał na szynach. Kulki to raczej 0,25 g&g dla standardowej repliki. Co do magów bierz te TM bo WE nigdy nie zaufam. Quote Link to post Share on other sites
BeerBefore Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Ad magów TM, to widzę do G17 dwa typy: zwykły i custom. Czy różnią się tylko zakładaną gumową stopką, czy czymś jeszcze? Pod kątem G17 oczywiście. http://www.fire-support.co.uk/product/marui-gbb-magazine-g17g18cg26-advanced-25-rnd http://www.fire-support.co.uk/product/marui-glk-g17g18c-custom-gbb-magazine-25-rnd Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Tylko stopką. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Stopka jest plastikowa nie gumowa, w jednym i drugim magu. Ze stopka sprzedawali standardowo w replikach z magwellem. Quote Link to post Share on other sites
BeerBefore Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Ok, mam G17 i magi TM, lata to fajnie. Mam gaz protecha i trochę tam mokro w zamku się porobiło, chociaż ktoś pisał, że ostatnio protech i tak daje już mniej silikonu... Jest jakiś gaz trochę uboższy w silicon, ale żeby nie rozwalił mi zaraz tego plastikowego zamka? W dziale o gazach prawie wszystko i tak w końcu schodzi na propan, a ja na razie nie chcę się w tym babrać. Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted August 18, 2016 Report Share Posted August 18, 2016 1) Raka idzie dostać. TM chodzi normalnie na propanie red gazie itp, zwykły szkielet wytrzyma to spokojnie, ładuj green gas i się nie przejmuj. 2) Kup zwyczajny ultrair. Po prostu. Quote Link to post Share on other sites
BeerBefore Posted August 18, 2016 Report Share Posted August 18, 2016 dzięki - przeoczyłem ten akapit Już kupiłem protecha, smart gas, nuprola 2,0 i 3,0. Zobaczę na czym chodzi optymalnie. A wie ktoś jak jest poj. zbiorniczka gazu w magu? Tzn, na ile mniej więcej nabić może wystarczyć 1l gazu? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 18, 2016 Report Share Posted August 18, 2016 Smart gas i protech to dokładnie to samo. Nuprola 3.0 bym się już trochę bał, skoro 2.0 wystarcza aż nadto. Quote Link to post Share on other sites
BeerBefore Posted August 18, 2016 Report Share Posted August 18, 2016 Dlatego 3,0 biorę na jesień/zimę - spr jak to wtedy chodzi w tym Glocku :) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 Używał ktoś maga Pro-Win 36Rds takiego jak tu: http://wgcshop.com/products?search_From=searchItem&item=pro-win-36rds-with-extension-magaizne-for-marui-g-series-gbbp-black-extension&search=searchItem&rs=sig&catid=&cat=&view_choice=a W glocku TM? Ma tyle samo fps co zwykły mag i czy zawory są identyczne? Quote Link to post Share on other sites
Alcarin Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 (edited) Szybkie pytanko, przymierzam się do zakupu klocka od TM'a i zastanawia mnie jedna rzecz - rodzaj zasilania. Na stronie producenta jest informacja, że replika jest zasilana gazem HFC134a. Szukałem tego dziadostwa, jednak polskie wyniki odnoszą się tylko do sprężarek klimatyzacji... Na ehobbyasia z kolei jest jeden produkt i kosztuje 19$ za 400ml :c Więc pytanko jest takie -co to jest za gaz i czy da się toto dorwać w PL? Ewentualnie czy da się i czym to zastąpić? Edited September 13, 2016 by Alcarin Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 (edited) Abbey 144a (specshop i gunfire), ma jedną wadę - cholernie dużo domieszek i działa w kratkę - w zależności od repliki. Jak podpasuje to świetnie. Np. u mnie w desert warriorze TM nabijając z pełnej butli wystrzelę z maga 15 kulek, potem zamek nie ma siły by odbić do końca... przez to nie ładuje kulek do komory. Gdy nabiję na opróżnionej do 1/2 butli... to wszystko działa normalnie. Jakbyś chciał to mam na spych 2 bule. Jakby coś to możesz też kupić zwykły green gas... oczywiście nie żaden "ultra silny". Będzie kopało mocniej... ale nie powinno się posypać. Edited September 13, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Dawać normalny green gaz. Przy okazji przypominam o fizyce i zasadzie działania zaworu. Jedyna zmienna w układzie to ciśnienie w magu, sprężana nie jest silniejsza, ciśnienie wzrosło jednak czas otwarcia zaworu jest krótszy więc końcowo zmienia to fpsy na poziomie kilku na dobrą sprawę. Zresztą to gaz mocno zagrzany czynnik chłodniczy ma podobne ciśnienie co zwykły gg np przy 10 stopniach i jakoś klamki tm nie wybuchają od tego. Osobiście polecam i tak zstąpić gg/propan na hp np reduktor lpr do tego valken i g17 oba na 90 psi z jednego reduktora, wada na połowę gier nie wejdziesz bo według organizatorów glock ma miliard fps, a rzeczywistość to właściwie tyle co na zwykłym gg lub mniej nawet, ale warto szczególnie jak robi się chłodno. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 I te wężyki z maga w piatolecie. :s Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts