NightHunter Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 (edited) Witam,mam pewien problem z augiem a mianowicie wyciagniety gearbox dziala raczej normalnie leczy gdy juz zloze cala replike to pluje kulkami.Mial moze ktos cos takiego? Edited August 31, 2011 by NightHunter Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 A zmieniałeś dystanser hop-upa? Może byś jakiś felerny i stawia za duży opór kulce. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Może masz to co ja, czyli gearbox, który siedzi w plastikowych prowadnicach, nie dociska dobrze do komory i jest nieszczelność? W takim razie warto za płytkę odgradzającą GB od baterii wsadzić kawałek gąbki, oczywiście po stronie GB. Druga opcja: jest coś z dyszą. Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Witam wszystkich, jestem nowy na forum i mam kilka pytań. Kupiłem replikę AUG A2 od jg w 100% stockową. Chciał bym wydać około 200zł na tunign bez lufy prec. Na prec lufe mam odłożone kolejne 180zł. Co warto wymienić w tej replice na początek za tą sumę ? I jaka prec lufa do tego ? Aha, zastanawia mnie czy idzie dokupić do tej repliki lunetę ? Dzięki z góry i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Cruzer69 Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Lufe za tą cenę możesz kupić precke guardera, miałem ją w augu i bardzo poprawiła skupenie, celność. Wymień też gumkę, bo stock to tragedia, przynajmniej w moim modelu. W środku to nie wiem co zmieniać więc nie będę wprowadzał w błąd. Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 A gumkę jaką wsadzić ? I z dystanserem czy bez ? Zastanawiam się nad czarną energy od systemy. Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 (edited) Sory za post pod postem ale nie mogłem już edytować. Chciał bym włożyć takie zestaw do mojego aug, ale nie wiem czy silnik to wytrzyma. Gumka hu - Gumka Hop-up ENERGY z czarnego silikonu Systema / 35zł Prec Lufa - Lufa precyzyjna 6.02mm o długości 509mm Guarder / 160zł Sprężyna - Sprężyna M120 Black Nickel Ultimate / 35zł Dysza - Dysza uszczelniona do AUG / 20zł Głowica cylindra - Wzmocniona aluminiowa głowica cylindra v.3 Ultimate (AUG/G36) / 40zł Cylinder - Cylinder Aluminiowy Typ 0 ENERGY systema ? 60zł Całkowity koszt : 350zł Wydaje mi się ze przy tym zestawie powinieniem znacznie poprawić skupienie i powtarzalność strzału. Co o tym myślicie ? Nie ukrywam że zależy mi na tym aby mod doszła do około 400fps. Aha, i jaka bateria do tego ? i jaka ładowarka ? Edited September 30, 2011 by Mosto Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Bez dystansera hopek nie zadziała. Gumka w porządku. Preckę kup madbula albo km heada. Gearbox powinien wytrzymać m120 guardera. Z resztą części nie miałem do czynienia to się nie wypowiadam, tak czy siak z tym zestawem będzie lepiej na pewno miał lepsze skupienie, nie wiem jak w augach ale możesz też pokombinować z dociskiem komory zawsze te parę fps i lepsza szczelność, jeśli plotę głupoty i nie ma możliwości zrobienia tego w augu to wybaczcie ale tylko w emkach grzebałem :) Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Aha, czyli dystanser typu H sięnada ? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 (edited) Mój AUG na stokowym silniku ciągnął sprężynę M130. Nie wiem czy jest sens zmieniać cylinder, stokowo masz typ 0. Dystanser H jest ok, choć ja wolę gumowe, gdyż można bardziej precyzyjnie wyregulować hop up. Edited September 30, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Szczerze powiedziawszy, to nie jestem zbytnio zadowolony z osiągów mojego full stock AUG. Czyli moge zamawiać te części które mam ? A co do cylindra, to jest to cylinder potrójnie uszczelniany, wiec może tych pare fps się znajdzie gdzieś ;) Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Stalker: nie jestem pewny czy we wszystkich augach JG jest cylinder typ 0. Ja miałem z dziurą (nie wiem czy 1 czy 2) Mosto: Odpisałem Ci na pw więc nie będę powtarzał tego samego tutaj. Preckę kup madbula albo km heada. - tak jakbyś powiedział "to kup Syrenkę, albo Mercedesa". Jedno do drugiego to zupełnie różne klasy. Jak dla mnie lepiej zaoszczędzić ciut na wnętrzu i dorwać prometheusa który naprawdę czyni cuda (przy 280fps zasięg ponad 50m) Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Bojeq - napisałem na PW Mam do Was pytanie, czy jest gdzieś do kupienia taka sama luneta jak w tej droższej wersji AUG ? Bo wypada dokupić jakiś celownik bądź lunetę do tego, ale nie wiem jaką. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Lunety moim zdaniem nie kupuj. Zainwestuj na początek w jakiś tani kolimator np. Tasco (byle miał regulację) ewentualnie jak chcesz być "modny" to kup chińskie kopie Magpulowych MBUS'ów (u mnie wymagały lekkiej przeróbki by płynnie chodziły, szyna od auga jest trochę dziwna pod tym względem). Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Wiecie może czy są jakieś magi mid-cap do tej repliki ? Bo starsznie mnie denerwuje high z powodu tego że grzechocze :icon_cry: oczywiście w rozsądnej cenie :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Sprawdzaj co jakiś czas Gunfire. Swego czasu były midcapy King Armsa za bodajże 23zł. Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Obecnie są po 30zł, ale czytałem jedną opinie (jedyną) ze źle podają kulki ;/ Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Rozwiązanie tego problemu jest banalne. Wystarczy skleić popychacz kulek tak by nie mógł się okręcać. Szersze ścianki muszą być równoległe z dłuższymi zwojami sprężyny. Gdy rozłożysz maga to zrozumiesz o co chodzi :) Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Ok, dzięki wielkie. Zamówiłem już te magi ;-) Quote Link to post Share on other sites
Robbb Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 w komisie i na allegro mam pare nowych części przydatnych do AUGA http://wmasg.pl/pl/consignment/show/161150 zapraszam Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Mamy Ci poklaskać z tego powodu? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Dobrze, że tu to pisze, bo akurat z augowimi magami/częściami są często problemy. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Ale pisać to samo w dwóch tematach i dwóch ofertach w komisie? Przepraszam ale dla mnie to dwukrotnie za dużo. Quote Link to post Share on other sites
sirkomla Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Mam pytanko... Czy gdzieś można dostać dodatkowy uchwyt lufy? Pytam, bo chciałbym wykorzystać możliwość szybkiej zmiany lufy i mieć trzy zestawy (CQB/Zwykły/Długi). Sam próbowałem znaleźć, niestety bezskutecznie. Jeśli ktoś wie, gdzie można nabyć to prosiłbym o linki. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Tak prawdę mówiąc po co ci to. To nie broń palna gdzie długość lufy ma aż takie znaczenie. Musisz szukać jakiś AUG'ów na części, tam na pewno będziesz miał lufę. A właśnie chciałeś biegać z 3 lufami od AUG'a na jednej strzelance? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts