0L0 Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Jak AirBorne'owi robiłem M14 to miałem ten sam problem, ale po kilku manewrach komorą przestało się blokować :roll: Może to kwestia zbyt szerokich dźwigienek... nie wiem (cały mechanizm regulacyjny wchodzi między takie prowadnice w metalowym korpusie). Quote Link to post Share on other sites
Quattro Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 (edited) (cały mechanizm regulacyjny wchodzi między takie prowadnice w metalowym korpusie). no dokładnie tak, tylko że ten wlaśnie mechanizm opiera się o te dźwigienki i już nie odskakuje. Popróbuje jeszcze pomanewrować tym tak jak Ty, może to coś da, jak nie to dam jakąś taśme teflonową może żeby poślig był lepszy ... :smutny: Dziwne że na stockowej lufie to działało, wymieniłem na precke i przestało ... :arrow: :?: Edited May 28, 2007 by Quattro Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Kolejne moje głupie pytanie. http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=590 Czy ten dwójnóg będzie pasować do M14 ? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Pasują tu jakieś magi z wyjątkiem tych po 30 BB? Wchodzi w grę piłowanie elementów itp. Próbował ktoś to w TM, G&G lub G&P magach? Quote Link to post Share on other sites
BisonPL Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Mam 3 magi TM, low-capy (chyba już nie pamiętam, może to midy). Sprawdzałem w weekend kompatybilność z m14 naszą i niepasują, ten dzyndzek blokujący się o zatrzask jest za duży. Myślę więc, że po lekkim jego zeszlifowaniu będzie pasował. Teraz nie mogę tego zrobić/sprawdzić, bo jestem na studiach, ale za tydzień/dwa powinienem zawitać w domu. Quote Link to post Share on other sites
Mortoś Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 TM i Deep Fire po małym przypiłowaniu pasują (ja mam deep fire ale one są przeznaczone do TM więc wszystko jasne). G&G i G&P z tego co słyszałem nie pasują bo mają szersze magi czy coś, w każdym razie nie da się żadnym piłowaniem ich dopasować. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 A jak podają kulki te przypiłowane magi ? Quote Link to post Share on other sites
Mortoś Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 magi deep fire świetnie się sprawują, wszystkie kulki podają. Quote Link to post Share on other sites
HW_Lisu Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Moja replika już po gwarancji. Przyczyną tych zachowań było pęknięte łożysko, które przyblokowało zębatkę tłokową. To potwierdza tylko, że łożyska i prowadnica do wymiany na start ;) Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 (edited) A G&P chyba jednak pasuję...na capri jest magazynek G&P do TM. http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=693 Jak pasuje do TM, to i do AGM powinno... Sprawdze to niedługo w specu porównując magi...Jeśli pozwolą :) Edited May 30, 2007 by rafcio21 Quote Link to post Share on other sites
mardek Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Czy ktoś z was orientuje sie gdzie można dostać ładownice na kolbe ?? prosiłbym o linka.. PS. nie obraże sie jeżeli ten post zostanie potraktowany jako OT xD Quote Link to post Share on other sites
Bond<007> Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 A może ktoś coś słyszał o krótkich magach do m14 ? Cuś takiego: Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 No i mam problem. Otóż miałem wreszcie możliwość wypróbowania w boju mojej M14-stki i zonka mam - podładowałem batkę, wszystko pięknie...naciskam spust - pykniecie, naciskam 10 razy - 10 pyknięć... zmieniam na full auto, to samo. Batka po tych "strzałach" jest gorąca. RATUJCIE :P Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Kup porządną baterię :roll: ...i na odyna, jak silnik nie daje rady to nie wciskaj wielokrotnie spustu 8O Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Kilka razy wcisnąłem, myślałem że zaskoczy :P Jestem w tej chwili kompletnie spłukany, jak mam kupić inną batkę? Poza tym, była w zestawie, a karabin mam stock, POWINNA działać. Quote Link to post Share on other sites
zolnierzyk Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 A wie ktoś coś na temat M14 Socom(skrocona)? Pojawiła się na gunfire.pl, ale narazie bez zdjęć. Quote Link to post Share on other sites
dominik21 Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Witam. Mam zamiar kupić ten karabin, ale nie mogę się zdecydować... Czytam uważnie ten temat i z przykrością zauważam, że dużo użytkowników tej broni donosi o usterkach, czy to oznacza, że ten model broni ma tendencje do psucia... :roll: ? Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Ma poprostu pare fabrycznych wad które po usunięciu raczej niepowrócą. Mimo tych problemów nie zamieniłbym mojej M14 na żaden karabin w tym przedziale cenowym. Selektor naprawić lub zablokować na singlu-kaszka z mleczkiem, łożyska, prowadnica do wymiany i mamy świetną broń za 650zł. Quote Link to post Share on other sites
dominik21 Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Głupie pytanie, ale muszę zadać.....(niech moderatorzy wybaczą) Te usterki w postaci psującego się selektora ognia itp. To stały problem występujący w każdym modelu M-14 AGM czy tylko w pojedyńczych sztukach..... :roll: Quote Link to post Share on other sites
pegrin Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Mój jest jeszcze cały i zdrowy :mrgreen: Ale zobaczymy jak długo ;-) Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Mój selektor również na razie bez awarii :) Nie ma co się bać niepotrzebnie. Jak będzie jakaś usterka to wsio wysłać na gwarancję ;) Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 A czy ktoś próbował dorobić drewno do tej M14 lub czy ktoś przełożył drewno z M14 G&G?? Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Drakeus miał w planie robić drewniane łoże, więc spytaj go na PW. Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Macie jakiś patent na niepodający kulek Hi-Cap na full auto? Mam strasznie dużo pustych strzałów :/ Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Kupić magazynek Marui/Deep Fire/G&P a ten zostawić jako pudełko na kulki. Ja tak zrobiłem ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts