Wolo_ Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 No tak, ja opierałem się na tabeli z asgshopu. Osobiście mam 363 ukrytą w stockowym tłumiku i gra. Quote Link to post Share on other sites
Bob Lee Swagger Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 a ja mam pytanie- gdzie mozna kupic w/w baterie LiPo 11.1V 1800? Szukalem w polskich sklepach, jednak nic nie znalazlem... Pozdrawiam Proszę oto link do sklepu LINK Quote Link to post Share on other sites
stecek Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Chce kupić precke Promyka i właśnie nie wiem co wybrać 247 mm czy 363mm i schować ją w tłumiku. Różnica 116 mm będzie znacznie odczuwalną w osiągach ? Bo szczerze wolałbym krótkie P90 ale nie tak strasznie kosztem osiągów. Quote Link to post Share on other sites
exos911 Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Jeżeli reszta części będzie stockowa i nie zamierzasz mocniej tuningować repliki to dluższa lufa dużo ci nie da, więc chyba lepiej kupić o stockowej długości. Quote Link to post Share on other sites
exos911 Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Ja mam jeszcze pytanko, czy ktoś z was wymieniał w P90 tylko gumkę HU i lufę na precke o stockowej długości. Jeżeli tak to ile wam to dało do zasięgu ? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Jak na M90, to nic nie daje, nawet celnośc się nie poprawia za bardzo. Natomiast M100 + precka to już spory skok. Quote Link to post Share on other sites
exos911 Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Aha dzięki. No to będe musiał tak zrobić. Quote Link to post Share on other sites
jos Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 To jak to w końcu jest? Opłaca sie wstawiać np. silikonowego guardera zamiast stockowej mimo jej genialności? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Oplaca (gumka Systemy plus dystanser "H"). Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 TM i Systema różnią się tym, że zimie Systema mniej twardnieje. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Wczoraj dostałem moje p90(wersja z koli) i jedną z pierwszych moich "czynności" było rozczarowanie...low-cap praktycznie wcale nie podawał kulek. Po smarowaniu i przetestowaniu kilku rodzajów kulek rozebrałem go i zbadałem,efekt- wszystko ok, przesmarowałem więc jeszcze od środka. Niestety żadnych efektów, nadal wychodzi co najwyżej jedna na dwie kulki. Okazało się, że problem tkwił w luźnym magazynku po podpięciu go do gnata. Kiedy go dociskałem(pchałem) w przód podawał idealnie. Więc przód magazynka(czyli tam gdzie kulki wychodzą) obkleiłem lekko izolką, żeby sztywno siedział. No i podaje idealnie! W kwestii reszty to samy "ochy" i "achy", parafrazując-super! Odległościowo i celnościowo bardzo podobnie do mojej chińskiej emki(~350fps) z sylikonem systemy. Pracuje natomiast jak to marui, czyli słodko i cichutko. Jeszcze co do maga...wydaje mi się, że niepodawanie może być też spowodowane tą sprężynką która zwalnia kulki z maga. Mianowicie wyglada to tak: z maga wystaje ten zwalniacz do kulek, z gniazda maga natomiast wystaje taki "wystajnik" który właśnie zwalnia kulki do komory po włożeniu maga. Ale sprężynka od "wsytajnika" magazynka jest na tyle mocna, że po zetknięciu się z wystajnikiem w gnieździe pcha ona maga w kierunku tylnym-dlatego trza było go do przodu popchać. Zagmatwałem trochę z tymi "wystajnikami" ale może ktoś zrozumie. Pozdrawia mimo wszystko bardzo szczęśliwy posiadacz p90! Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Ahoj! Poprzedniego posta nie mogę edytować, więc pisze nowego...Otóż mam dziwny problem: kupiłem sobie hi-capa i oczywiście znowu mam problemy z magazynkiem, tyle, że tym razem naprawdę nietypowe. Kulki podaje, problem leży w tym, że kiedy strzelam serią to po kilku\kilkunastu wystrzelonych kulach część kulek przestaje być podkręcana przez hu i ma połowę zasięgu. Potrafi ktoś wyjaśnić dlaczego? Może podaje dublety(dzieje się to tylko na auto więc ciężko mi stwierdzić.)? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 @Bociano - a dociskasz maga do końca? Żeby zaskoczył? Bo opis Twoich zmagań idealnie pasuje do nie do końca włożonego maga. To się zdarza jak masz brudne P90, ziarnka piasku w zatrzasku itp. W nówce nigdy nie spotkałem. Z ciekawostek - po 16 miesiącach i jakichs 40k kulek poszedł mi dynks/pierdolnik/jebadełko. I mam już tylko full auto. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Jack: maga dociskam do końca, tyle, że on czasem i tak miał luzy i musiałem go stale prztrzymywać dlatego podkleiłem taśmą(to się tyczy low-capa). A co do hi-capa, to możliwe, że była to kwestia kulek(excele), jak włożyłem src to zaczął działać o niebo lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 A ja mam taki problem, wsadziłem sobie zestaw Hurricane ten do 360-370 fps ,preclufę, silikonowy hopsiup ( samą gumkę, bez dystansera) i teraz ten mały szatan, pluje podwójnymi kulkami od czasu do czasu na pojedynczym. Dość się to zdarza często, gdy nie "dotrzymam" palucha na spuście do końca cyklu. Gdy wytrzymam to rzadziej. Bateria 10,8v... Pomocy? O_o Quote Link to post Share on other sites
exos911 Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Może to być przez zużywający się selektor ognia, co jest częstą usterką w P90. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Z jakiej firmy gumka hop-up? Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Systema. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Aż tak dobrze znasz giwerę Pioka? Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Oczywiście. Mieszkam z nią. Przecież czasem trzeba gadać ze współlokatorem. Quote Link to post Share on other sites
Harki Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Jaki to ma zasięg skuteczny i maksymalny stock ? Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Spokojnie :). Jeśli o mnie chodzi to problem z głowy. Rozwiązał go dystanser-opóźniacz od Krakmanów za 10zł. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Placek, w takim razie nie mam pjęcia, w gumkach Guardera to się zdarza, przy systemie pierwszy raz o czymś takim słyszę. Quote Link to post Share on other sites
Kielbanos Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Kusi mnie to p90, ale z tego co tu wyczytałem wynika że się często chrzani dynks/pierdolnik/jebadełko/przerywacz. Da się toto dokupic/dorobic/naprawic albo cuś? Bo mnie się jakoś nie widzi brak semi:( Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 (edited) P90 to świetny karabin, przerywasz szło kupić przez jakieś 2 dni w SpecShopie, dopóki ludzie nie kupili 3 na zapas. Nie ma lepszego karabinka od P90. Jeśli sie podoba to brać, a brakiem przerywacza sie nie przejmować. Na baterii 9,6 spokojnie można strzelać pojedynczym, zwyczajnie szybko naciskając guzik, tak samo odstrzelić spreżyne. Ostatecznie, karabin cały czas dobrze strzela, nawet jesli to jest uszkodzone. Edited September 13, 2008 by _Misza_ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts