Lambert Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 To body z moich linków jest dostępne w ASGSHOPie: http://www.asgshop.pl/catalog.php?cat=149 Mała uwaga: klapka przeciwpyłowa w zestawie G&P nie da się zamknąć ze względu na "zbyt realistyczny" kształt zatrzasku a wewnętrz repliki jest przecież cylinder... Ale zawsze można ją wymienić na tą stockową Systemy ;-) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Hate me Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Jeżeli ktoś ma wujka Staszka w wojsku to teoretycznie może sobie sprowadzić wersje Mil ? Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Nie, bo PTW nie jest wysyłana na osobę prywatną w wojsku tylko na jednostkę. W praktyce właścicielem PTW jest chyba dana jednostka, ale co do tego nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
Hate me Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Co to za róznica ,że jest wysyłane na jednostke wojskowa.Jeżeli stacjonuje w tej jednostce to chyba nie ma znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Chyba nie ma, bo jeżeli wujtek Staszek za to płaci i wysyłane jest tylko na jednostkę to on jest właścicielem tego gdyż on zapłacił... W takim wypadku może Ci do dać, bynajmniej tak mi się wydaje Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Jeżeli ktoś ma wujka Staszka w wojsku to teoretycznie może sobie sprowadzić wersje Mil ? .... a ze sie zapytam po organ ci wersja Milgrade ? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 (edited) Przeczytałem cały wątek i nurtuje mnie kilka pytań. 1. Czy do PTW trzeba stosowac tylko baterie dedykowane, czy np jakiekolwiek inne Sanyo spasuje? 2. Czy istnieje mozliwośc przeciągnięcia okablowania na przód, by zastosowac, np. kolbe M93 magpula? 3. Czy Challenge KIty po poskładaniu (za dopłatą w ASGShopie :P), różnią się od replik już fabrycznie zmontowanych? 4. Czy można stwierdzic, że zwykła wersja PTW, tj. nie MAX będzie bezproblemowo działac na cylindrach czarnym i niebieskim? Czy będą widoczne jakieś znaczące różnice w stosunku do wersji MAX? Ostatnie dwa pytania można w zasadzie potraktowac jak jedno. Edited October 15, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
frommert Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 odpowiem na dwa ostatnie pytania: Odp na 3. - Od chwili zakupu nie mam jakichkolwiek problemów - wszystko działa bardzo dobrze i bezawaryjnie. Odp. ma 4 - Mam PTW MAX i w czerwonym tłoku wymieniłem sprężynę na 130 w końcu mam 110 - wszystko działa bez zarzutu i bezawaryjnie. Przy PTW Max można śmiało stosować mniejsze cylindry, musisz tylko pamiętać aby używać baterii o mniejszym napięciu (czyli 9,6V bo 12V stosuje się tylko do cylindra czerwonego 150). Na resztę pytań odpowie Ci na pewno Marzan. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 frommert masz może możliwość wrzucenia tu fotki jak wygląda to body z chalenge kita? Wiem, że nie posiada oznaczeń systemy jak i broni palnej. Czyli co? Nie ma loga ognistego ptaka i napisu Systema( które jak na mój gust szpecą) oraz oznaczeń safe, semi, auto? Pytam gdyż przymierzam się do zakupu właśnie tego zestawu. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Nie mogę edytować posta więc sam sobie odpowiedziałem na to pytanie :-F . Dla potomnych - body Challenge Kit wygląda tak: Quote Link to post Share on other sites
Herki Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Czy Posiada ktoś wersję PTW M16 MAX z zestawem z długą lufą?? http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2166 Jeśli tak to czy zwiększa się zasięg i celność w porównaniu z oryginalną ?? Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 (edited) Czy Posiada ktoś wersję PTW M16 MAX z zestawem z długą lufą?? http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2166 Jeśli tak to czy zwiększa się zasięg i celność w porównaniu z oryginalną ?? Warto zauważyć, iż lufa wewnętrzna jest dłuższa od tych montowanych fabrycznie, co przyczynia się do jeszcze większej poprawy celności. Naucz się czytać ze zrozumieniem takie to trudne ? Edited November 13, 2008 by klersen Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Heh... Ty też mógłbyś. Nie w tym rzecz co sprzedawca pisze, tylko jak to działa w praktyce :roll:, więc niech wypowie się ktoś kto ma tę lufę i ma porównanie. Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Heh... Ty też mógłbyś. Nie w tym rzecz co sprzedawca pisze, tylko jak to działa w praktyce :roll:, więc niech wypowie się ktoś kto ma tę lufę i ma porównanie. Chyba wiedza co piszą oni uzywają Systemy PTW np marzan i pewnie może to potwierdzić to co piszą o Systemie PTW i jej częściach . Kazda dłuższa lufa od stockowej ma większy zasięg. Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Ależ oczywiście - pytanie, o ile większy (skuteczny) i czy warte jest to tych pieniędzy ;) Quote Link to post Share on other sites
Herki Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Koledzy zamiast się przemawiać może podpowiecie i pomożenie... Chciałbym wiedzieć jaka jest różnica jeżeli chociaż owa istnieje...A jeśli tak to jaka?? Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 (edited) Może nie na temat, który interesuje Herkiego ale informacja ta wydaje się być warta uwagi :-F Body Jest Aluminiowe i daje się ślicznie grawerować frezem. Moje oznaczenia safe,semi,auto w Challenge Kitt powstały dzięki tej metodzie :wink: Edited November 18, 2008 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 A mnie interesuje fakt wymiany springa w cylindrze. To, że można np. do czerwonego włożyć sprężynę 130 to już wiem. Jednak jak to działa w drugą stronę np. z m170. Czy ten planetarny GB to wytrzyma (chodzi mi o bebechy a nie o szkielet) no i jak miałaby się wtedy sprawa baterii 12V Sanyo RC, która jest dedykowana do modelu M4? Próbował już ktos? Quote Link to post Share on other sites
Krzychu93 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Mam 2 pytania. 1. Czy M4A1 PTW (max) ma blow-back? 2. Jaką długość ma lufa wewnętrzna w m4ce PTW? Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 (edited) Mam 2 pytania. 1. Czy M4A1 PTW (max) ma blow-back? 2. Jaką długość ma lufa wewnętrzna w m4ce PTW? 1.Żadna emka Systemy nie ma w blow backu 2.Sam sobie poszukaj po stronie ASGSHOP Edited December 12, 2008 by klersen Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Mam 2 pytania. 1. Czy M4A1 PTW (max) ma blow-back? 2. Jaką długość ma lufa wewnętrzna w m4ce PTW? 1) Odpowiedź jest taka jak napisał kolega wyżej 2) O ile się nie mylę, jest to 374 mm Quote Link to post Share on other sites
Krzychu93 Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Thx. A która PTW będzie lepsza m4 czy m16? Quote Link to post Share on other sites
mag Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 A który kolor jest ładniejszy - czerwony czy zielony? Taka, która lepiej będzie TOBIE leżała w ręku i TOBIE bardziej się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Krzychu93 Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Mam teraz dylemat... na szczęście jeszcze mam duuużo czasu do myślenia :) Quote Link to post Share on other sites
Cien Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Tak ze 3 lata, sądząc po nicku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts