pablo79 Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 W opisie nowej PTW jest o mocnejszej (M165) i trwalszej spreżynie, BOR-UPie i o STABILNIEJSZEJ PREDKOŚCI WYLOTOWEJ. Może jeszcze będzie z tego karabin wyborowy (jeśli to prawda, a PDI zrobi w końcu lufe 6,01 mm do PTW). Quote Link to post Share on other sites
frommert Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Madbulle 0,28g - MROK! Zacięć nie ma ale za to mega szatkowanie.. nawet jednego maga w całości nie wystrzeliłem.. Kilka kulek poleciało dobrze, potem kilka poszatkowanych. NIE POLECAM! Quote Link to post Share on other sites
Hawranek Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Witam Jestem posiadaczem Systemy PTW M4A1 CQBR MAX, wyczytałem we wcześniejszych postach o możliwości założenia sprężyny M110 do czerwonego cylindra. Moje pytanie jest następujące: Czy wkładając sprężynę M110 do złotego cylindra, muszę wymieniać jeszcze jakieś jego elementy? A teraz trochę o swoich doświadczeniach i przygodach. 1. Magazynki Od 3 miesięcy nie rozkładałem żadnego z moich 9 magazynków. Czyszczenie ogranicza się do 'wyszczotkowania' szczoteczką do zębów i nasmarowania sprayem silikonowym. Nie zauważyłem by jakoś znacząco wzrosła ilość zacięć. Jedyną irytującą rzeczą jest notoryczne gubienie przeze mnie, 'magazine follower top' ...wczoraj musiałem złożyć zamówienie w ASGShopie na kolejnych kilka sztuk. 2. Akumulatory Mam dwa akumulatory 9.6V RC 1600mAh, jeszcze mi się nie zdarzyło by oba nie wytrzymały 6-10h scenariusza [oczywiście wcześniej są naładowane na full]. Jakoś nigdy nie miałem okazji policzyć ile magazynków w tym czasie jest opróżnianych. 3. Kulki Miałem krótki epizod z Bioval'ami 0,28g i kur...y sypały się na prawo i lewo. Jak nie zacinały się w lufie to 'cięło' je w drobny mak. Długi okres strzelałem z Blasterów 0,30g i nie było większych problemów. Gdzieś czasami sporadycznie 'przycięło' kulkę. Generalnie bardzo pozytywnie odbieram te kulki. W ostatni weekend strzelałem z Excel'i 0,25g. Większych problemów nie zauważyłem, 'ścięło' może 5 kulek na 5 magach. Nie wprowadziłem jedynie korekcji hop-up'a więc na 40 metrze zaczynało je ciągnąć ku górze. W najbliższy weekend poprawię ustawienie hop-up'u i zobaczę jak będą latały. Generalnie jestem zadowolony z karabinu. Na wiosnę planuje zakup dłuższej lufy i dodatkowego tłumika by trochę poprawić zasięg w zielonce. I przy okazji, bo nigdzie nie mogłem znaleźć jakiej długości są lufy wewnętrzne w M4A1 CQBR MAX i w M16A2 MAX? Pozdrawiam Adam Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 A moja emka się zesrała :cry: Jestem na maksa wkur@#$##$. Prawdopodobnie padł silnik. Wymiana szczotek nic nie dała a po telefonie do ASGSHOPU okazało się, że prawdopodobnie 3-miesięczna emka nie jest objęta gwarancją :strach: Przecież to jest żenada. Póki co czekam na potwierdzenie tego faktu przez osoby bardziej kompetentną do udzielania takich informacji niż osoba, z którą rozmawiałem (jakiś pracownik). Nogi mi się ugięły gdy usłyszałem, że PTW, repliki za 5koła nie są objęte gwarancją. No ale kilka słów o awarii. Na full naładowanej batce, oddaję kilka strzałów a później występuje efekt jakby batka padała i następuje cisza. Czerwona dioda w GB miga jak szalona. Batka w pełni sprawna. Być może problem tkwi w okablowaniu ale efekt jest niestety taki jakby umarł silnik. Emka ma przebieg, jakieś 6000 kulek. Quote Link to post Share on other sites
goren Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Z tego co ja się orientuję to firma Systema nie udziela gwarancji na PTW. W Asgshopie, o ile pamiętam, dawali kiedyś gwarancję we własnym zakresie (chyba na 3 miesiące). Jak jest obecnie to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
frommert Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 (edited) milo ptw Challenge Kit nie są objęte gwarancją.... Hawranek: BIOVAL 0,28? chyba 0,27.... dziwi mnie bo opinie o biovalach ale 0,25 były całkiem dobre... Edited February 10, 2009 by frommert Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 (edited) Jest tak jak myślałem. Po drodze mailowej i korespondencji z Marzanem sprawa wygląda nieco inaczej z tą gwarancją. Dam napewno znać jak finalnie się zakończyła. Póki co jest pozytywny aspekt i mam nadzieję, że finalnie wszystko tak samo się zakończy. Havranek - Frommert ma rację. Nie ma Biovali 0,28g. Albo pomyliłeś nazwę albo masz coś nie tak z magami. P.S: MARZAN, dzięki za klarowne sytuacje/ Pozdrawiam Edited February 10, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Hawranek Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 (edited) Macie racje Panowie, wkradła się pomyłka. Chodziło mi o Biovale 0,30g. Jakoś nie przypadły mi do gustu, ale spróbuję się z nimi jeszcze zmierzyć jakoś na wiosnę. A na moje pytanie odnośnie sprężyny M110 dostanę odpowiedź? A. Edited February 11, 2009 by Hawranek Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Czy wkładając sprężynę M110 do złotego cylindra, muszę wymieniać jeszcze jakieś jego elementy? Nic nie musisz wymieniać. Będziesz miał mocniejsze bebechy cylindra do słabszej sprężyny. To powinno przełożyć się na większą żywotność całości. jakiej długości są lufy wewnętrzne w M4A1 CQBR MAX i w M16A2 MAX? M4CQBR - 264 mm M16A2 - 509 mm Quote Link to post Share on other sites
Hawranek Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Testowałem wczoraj nowy obiektyw i oto rezultaty. http://picasaweb.google.com/havvranek/130209SystemaPTW# Pozdrawiam A. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Wraz z kilkoma osobami, między innymi wypowiadającymi się w tym temacie pracowaliśmy od wielu tygodni nad pierwszym w Polsce portalem dla użytkowników PTW w Polsce. Mimo, że wciąż jesteśmy w fazie ciągłego rozwoju to można się już śmiało rejestrować, poczytać pomoce i tutoriale, odwiedzić forum, na którym staramy się rozwiązać problemy strony technicznej oraz dzielić każdą informacją z użytkowania PTW. W imieniu całej załogi tworzącej portal serdecznie zapraszam i proszę o wyrozumiałość dla początkującego portalu: WWW.SYSTEMA-POLAND.PL Quote Link to post Share on other sites
Sputnik_ASG Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Witam Wiem, że ostatni post był dawno, ale odnowię, bo mnie strasznie zżera mnie ciekawość, jak działa ten Bolt Catch w Systema PTW. Na youtube jest kilka filmików recenzyjnych i na żadnym tego tak dokładnie nie widać (oprócz jednego, który omówię niżej)... Domyślam się, że poprawna jest któraś z tych wersji: Wersja I 1. Wkładasz magazynek z kulkami 2. Po wystrzeleniu wszystkich kulek Bolt-Catch odskakuje i nie można strzelać... 3. Wyjmujesz magazynek, a Bolt-Catch jest nadal "odskoczony" =) 4. Nie możesz strzelać nawet po włożeniu magazynka z kulkami, dopóki nie naciśniesz Bolt-Catch'a Wersja II 1. Wkładasz magazynek z kulkami 2. Po wystrzeleniu wszystkich kulek Bolt-Catch odskakuje i nie można strzelać... 3. Wyjmujesz magazynek, a Bolt-Catch wskakuje na swoje miejsce 4. Nie możesz strzelać nawet po włożeniu magazynka z kulkami, dopóki nie naciśniesz Bolt-Catch'a Tylko mi coś nie pasuje w wersji II, bo skoro Bolt-Catch jest juz na swoim miejscu (wciśnięty), to czemu po włożeniu magazynka z kulkami i tak trzeba go wcisnąć, żeby strzelić ?? Tu filmik, na którym się wzorowałem pisząc tą wersję (II): http://www.youtube.com/watch?v=UKvNFBl-7wo W 13 sekundzie odskakuje Bolt-Catch, a w 19 sekundzie wskakuje na swoje miejsce, więc czemu w w 21 sekundzie po włożeniu magazynka gość po prostu nie zacznie strzelać, tylko wciska Bolt-Catch i potem strzela... :/ Jak to jest ?? ;) Proszę, wytłumaczcie mi to ;) Pzdr Sputnik Edited March 23, 2009 by Sputnik_ASG Quote Link to post Share on other sites
drfreeman Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Mam pytanie czy ktoś już używał baterii Li-Po 11,1V do PTW i czy to jest możliwe i na jakim cylindrze Quote Link to post Share on other sites
drfreeman Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Dzięki za filmiki , głównie chodziło mi o spostrzeżenia przy dłuższym użytkowaniu PTW na Li-Pie np: czy na niebieskim cylindrze nie będzie za dużej szybkostrzelności Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Zawsze możesz dać 7,4V - zwłaszcza na niebieskim... ;-) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Krav-com Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Ja mam 11.1 na niebieskim w prowadnicy kolby. Jak dla mnie rewelacja. Jak są pytania to na gg 10262339 bo rzadko zaglądam Quote Link to post Share on other sites
tommy_pl Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 (edited) Nie chciałem zakładać nowego tematu. Chcialem zapytac czy ktoś wie czy gdziekolwiek można dostać krótki magazynek do PTW, lub czy może ktoś zna jakiś ciekawy sposob przerobienia oryginalnego wnetrza maga aby pasowal do krótkiej skorupki :) Jeszcze druga sprawa chciałem zapytac jak wygląda sprawa ze stała kolba. Czy kola od eMki z G&P bedzie pasowała ? Edited June 4, 2009 by tommy_pl Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Mam pytanie apropo mp5. Czy chwyty od PTW,a wiec i czy oryginalne,beda pasowac do airsoftowej wersji?Mam na mysli CA i chwyt przedni oraz kolbę. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Czy ma ktoś jakieś informacje albo doświadczenia z preckami DeepFire'a do PTW. O ile pamiętam to ich lufy do "normalnych" AEG-ów nie były rewelacyjne, ale może akurat tutaj zrobili postęp. Od jakiegoś czasu chodzi za mną chęć poprawy celności mojej Systemy i zastanawiam się czy DeepFire byłby dobrym wyborem (o Vanarasie słyszałem średnio pochlebne opinie). Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 kugelblitz - z DF będziesz zadowolony... Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 kugelblitz - z DF będziesz zadowolony... Dzięki, robiliście może jakieś testy ? Czy poza poprawą celności wynikającej z "precyzyjności" lufy zauważalna jest także lepsza powtarzalność i może wzrost mocy wynikająca z lepszego uszczelnienia ? Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Tak robiłem test. W CQBR mam lufę z M733. Poprawa celności znacząca, fps raczej nie będziesz mieć więcej. Quote Link to post Share on other sites
Krav-com Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3239 Wymieniłem dodatkowo: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2595 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2935 Puki co daje radę w porównaniu do tego co było. Na czerwonym daje mi 495fps (0.25) i skoki rzędu 2 fps co jest akceptowalne. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Próbował ktoś do PTW wstawić Charging Handle od AR-15? Wchodzi bez problemów lub z ew. przeróka, czy może nie wchodzi wcale? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts