_Arczi_ Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Jeśli chodzi o bezpiecznik w PTW, to jest on chyba coś felerny. Bo Widowm nie jesteś pierwszy komu sie spalił. Pamiętam jak Konar z asgshopu też miał z nim problem. Też sie spalił. Moze by tak zaraz na początku wymieniać go na większy? Quote Link to post Share on other sites
Kaz0r Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 Czy jest ktoś , kto używa cylindra słabsze od m150 (dokladniej chodzi mi o m110) na baterii 12V? Na zagranicznym forach bardzo przed tym przestrzegają , ze rof za duzy i mieli kulki. Czy ktos ma juz doswiadczenia z taką konfiguracją? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 1 PTW ma zmieniony system podkrecania kulek, jak to sie sprawdza? 2 Jak duze sa wachania predkosci poczatkowej? Stosuj polskie znaki.[P] Quote Link to post Share on other sites
supryn Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 Nie znalazłem nigdzie informacji: jakie są faktycznie różnice pomiędzy PTW MAZ, a zwykłym PTW (które w standardzie jest z cylindrem M90), prócz tych że: do wersji zwykłej nie można wsadzić cylindra M150 jakieś zębatki w gearbox-sie zwykłego PTW są wykonane z magnezu, a w MAX-sie wszystkie są stalowe Rozważam zakup PTW i nie potrzebuję do szczęścia 500 fpsów, a nie chcę płacić ponad 4 tysięcy za coś co nie do końca będzie solidne i co będę musiał za jakiś czas naprawiać (a części zamienne do PTW nie są zbyt łatwo osiągalne i nie należą do najtańszych Wolałbym dołożyć i kupić dodatkowy cylinder i skorzystać z największej zalety PTW czyli możliwości błyskawicznego dostosowania ilości FPS-ów do rodzaju rozgrywki. Proszę więc posiadaczy Systema PTW o podzielenie się swoimi uwagami. Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Kaz0r Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 Witam. Z tego co wiem , asgshop może wyrazi zgodę na zakup wersji max odrazu z innym cylindrem (niekoniecznie czerwonym).Więc 500 fps nie musi być koniecznie ;) Ogolnie trudno podzielić się uwagami bo wszystko już zostało opisane w recenzjach / różnych wątkach. Ja od siebie moge dodać , że mam problem z magazynkami. Najchętniej wywalilbym je przez okno i stosował zwykle aegowe. Albo mi sie klinują skrzydełka trzymajace kulki i wyjmujac maga mam fontanne kulek , albo cos nie chca podawać i puste strzaly z PTW padają. A w najgorszych momentach to kulka nie jest wciskana do końca do komory i jest ścinana przez dysze i wypadają same flaki które potem prowadza prosto do zacinki. W mojej broni problem jest o tyle częsty ze mam pewien brak zaufania do niej. Scenariusz wyglada z reguły tak: -Strzelam , kulka rozpada sie na kawałki -Dalej nic nie poleci bo resztki kulki skutecznie uniemożliwiaja strzelanie -Wyjmuje magazynek , robi się fontanna - wszystkie kulki na ziemie -"zmuszam" PTW do paru strzalów na pusto celem przedmuchania syfu -Wkladam nowy magazynek. -Modle sie , żeby się nie powtórzylo Zaznaczam ze czyscilem magi , poszerzalem odrobine otworki w "uszkach" magów ale nadal problem sporadycznie , bo sporadycznie ale wystepuje. Kupie niedlugo niebieski cylinder i 9.6V batke oraz 3 maga. Jak sie okaze ze na zupelnie innej konfiguracji problem nie przejdzie to chyba rozwale tą bron o beton. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 W PTW nie ma czegos takiego jak "wytrzyma-nie wytrzyma". Nie ma "wzmocnionych czesci". Jest standard ktory nie wtrzyma praktycznie niczego i jest MAX ktory wtyrzyma praktycznie wszystko. MAX ma czerwony zespol cylindra i tloka, co o czyms swiadczy. Standard przy czerwonym sie prwdopodobnie wysypie. Generalnie nie po to placisz ponad 5 tysiecy PLN za wersje MAX zeby sie martwic "czy ma wzmocnione czesci". @ Kaz0r - rispekt. W przeciwienstwie do innych na tym forum nie bales sie przyznac, ze bron za 5 kafli ma wady. I to spore jak widac. Quote Link to post Share on other sites
supryn Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Dzięki za uwagę o magach. Pierwszy minus dla systemy. Natomiast stwierdzenie, że standard nie wytrzyma praktycznie niczego mnie nie przekonuje - producent przewiduje do niego cylindry od M90 do M130 czyli maksymalnie 430 fpsów. To nie jest nic. Interesuje mnie jak to chodzi w "praniu" - czy nie ujawniają się jakieś słabe elementy, jakieś niedociągnięcia wStandardzie przy użytkowaniu np M130. Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Słabym elementem PTW jest też bezpiecznik. Lubi się szybko spalić i to w najmniej oczekiwanym momencie :/ Byłem świadkiem 3 takich przypadków. Najlepiej zaraz go na początku wymienić żeby nie mieć przykrej niespodzianki. Tam są bezpieczniki typu samochodowego. Quote Link to post Share on other sites
supryn Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Czy bezpieczniki palą się przy M150, czy też lecą przy dowolnym cylindrze? (pierwsza opcja wydaje się bardziej prawdopodobna) Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Ja od siebie moge dodać , że mam problem z magazynkami. Najchętniej wywalilbym je przez okno i stosował zwykle aegowe. Albo mi sie klinują skrzydełka trzymajace kulki i wyjmujac maga mam fontanne kulek , albo cos nie chca podawać i puste strzaly z PTW padają. A w najgorszych momentach to kulka nie jest wciskana do końca do komory i jest ścinana przez dysze i wypadają same flaki które potem prowadza prosto do zacinki. W mojej broni problem jest o tyle częsty ze mam pewien brak zaufania do niej. Scenariusz wyglada z reguły tak: -Strzelam , kulka rozpada sie na kawałki -Dalej nic nie poleci bo resztki kulki skutecznie uniemożliwiaja strzelanie -Wyjmuje magazynek , robi się fontanna - wszystkie kulki na ziemie -"zmuszam" PTW do paru strzalów na pusto celem przedmuchania syfu -Wkladam nowy magazynek. -Modle sie , żeby się nie powtórzylo Zaznaczam ze czyscilem magi , poszerzalem odrobine otworki w "uszkach" magów ale nadal problem sporadycznie , bo sporadycznie ale wystepuje. Kupie niedlugo niebieski cylinder i 9.6V batke oraz 3 maga. Jak sie okaze ze na zupelnie innej konfiguracji problem nie przejdzie to chyba rozwale tą bron o beton. Pozdrawiam Po prostu masz zabrudzony magazynek :) Stąd wszystkie problemy. Musisz wybić piny z maga i rozebrać go. Następnie dobrze przeczyścić i przesmarować. Jak to zrobisz to wszystko wróci do normy. (Jak nazbiera się syfu w magazynkach do AEG to też są problemy.) Słabym elementem PTW jest też bezpiecznik. Lubi się szybko spalić i to w najmniej oczekiwanym momencie :/ Byłem świadkiem 3 takich przypadków. Najlepiej zaraz go na początku wymienić żeby nie mieć przykrej niespodzianki. Tam są bezpieczniki typu samochodowego. Nie do końca to prawda Arczi :) Zazwyczaj bezpiecznik lubi się spalić nowicjuszom, którzy nie do końca potrafią jeszcze wyczaić kiedy kończy się bateria. Tak jak to miało miejsce w Tomaszowie ;) na słynnym skrzyżowaniu... He he he (Pewnie o tej sytuacji wspominasz) PTW reaguje trochę inaczej niż normalny AEG na brak prądu i naciskanie wtedy spustu powoduje przepalenie bezpiecznika. Identycznie jak w normalnych AEG przy słabej baterii. Quote Link to post Share on other sites
Martini Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 PTW reaguje trochę inaczej niż normalny AEG na brak prądu i naciskanie wtedy spustu powoduje przepalenie bezpiecznika.Identycznie jak w normalnych AEG przy słabej baterii. Zgibułem się - reaguje inaczej, lecz identycznie? Ja na swoją PTW nadal czekam... Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Chodzi o to, że jak w normalnym AEG masz wyczerpaną baterię i naciskasz na spust to bezpiecznik też się przepali. A objawy wyczerpania baterii w PTW nie są do końca takie jak w AEG. Czasami brzmi to jak ślizganie się zębatek lub cofanie się. Quote Link to post Share on other sites
Martini Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Już wiem o co chodzi - z autopsji. Włożyłem batkę i sądziłem, że GB padł, albo coś... Mam takie techniczne pytanie. Przy kolbie, tam gdzie wchodzi bateria sa niby dwie uszczelki ( po obu stronach ) Liche to jak diabli i ledwo sie toto trzyma - jedna wypadla samoczynnie, przy ruszeniu kolbą. Czy nie lepiej je poprostu zostawić w domu? Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Mam pytanie do posiadaczy PTW, jakich baterii używacie? "fabrycznych" Systemy? czy może innych, chodzi mi o baterie w replikach M4 Quote Link to post Share on other sites
Martini Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Uzywam 1600 Sanyo, orginalnej z systemy. Posiadam dwie takie. 1 starczyła na 9 magów po ok 100 kulek. Problem jest z magami - single jest fajowy, bo strzela diabelnie prędko - zero opÓznienia - jednak jak sie stawia ogień zaporowy to 2 magi to mało... Musze dokupic ze dwa jeszcze... Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Magazynków akurat mam dość (6), ale za to problem z baterią, te fabryczne mają strasznie małą pojemność, cały czas kombinuję co by tu pasowało o większej pojemności Quote Link to post Share on other sites
Churchill_MD Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 (edited) pytanie: czy nadal są tylko magi 120 rds? a może pojawiły się realcapy? jeśli nie to chyba szkoda, bo realizm na tym cierpi... zastanawiam sie na ptw ;-) Edited November 9, 2007 by Churchill_MD Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 zawsze można naładować 30 kulek... Quote Link to post Share on other sites
Churchill_MD Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 ;-) w sumie tak, ale w czasie strzelanki, nie chce mi się odliczać 30 kulek na kazdy magazynek - po prostu ładujesz tyle ile wlezie, a nie liczysz... skoro PROFESSIONAL to czemu 120 kulek? PS. zaczynam urabiać żonę ;-) Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 no to skoro wolisz wydawać dodatkowe pieniądze ;] niż odliczyć głupie 30 kulek ;) to masz racje. Widzę, że użytkownicy PTW maja w gruncie rzeczy sporo z nią problemów Quote Link to post Share on other sites
AS-Player Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Pewnie dlatego 120 kulek bo ROF jest 4 razy wiekszy niż w prawdziwej eMce :/ Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Churchill_MD niekoniecznie ;) jeśli Ci starczy "mniej-więcej" kulek 30 no to na szybkoładowarkach masz zaznaczoną pojemność... Quote Link to post Share on other sites
mrBazyl Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Na początku lutego, na targach w USA Systema zaprezentuję MP5 PTW :D. Źródło. Quote Link to post Share on other sites
supryn Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 (edited) Jeśli chodzi o magazynki to do PTW robią 30, 80 i 120 kulkowe. Dwa pierwsze na pewno są dostępne w stanach. http://www.poweredgeusa.com/product.asp?Ca...=85&ID=2852 Wypuścili też już nową wersję 2008 z nowym silnikiem, prec-lufą 6,04mm oraz diodą, która podobno coś potrafi sygnalizować :) . Edited December 19, 2007 by supryn Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Od ponad roku produkowane są tylko magazynki na 120 kulek... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts