Lupuss Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Ja posiadam zdjęcia w Pl cordurze[panel udowy,pokrowiec na wode,apteczke mała zrywana] Jesli znajde chwilkę czasu to wrzuce tutaj,bądz na PW chetnym wysle. Gdybyś był tak uprzejmy to wrzuć je tutaj najlepiej. Z góry dzięki ;) PS. A masz dla porównania poliester? Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Wrzucę jakieś zdjęcie porównawcze poliestru z polską "cordurą" jak znajdę chwilę 9teraz w pracy siedzę). Akurat mam sprzęt z Praszki z tych materiałów. Quote Link to post Share on other sites
Pielus Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Witam. Zastanawiam sie nad kupnem niemodulowego "chinczyka" ( http://miwo-military.net/-produkty/pid,303/KAMIZELKA-CHI-CZYK ) w komplecie z pasem ( http://miwo-military.net/-produkty/pid,493/Pas-taktyczny-PT-2 ). Co sadzicie o takim komplecie ? Czy w tej cenie jest to kozystne rozwiazanie ? Interesuje mnie towar w kammo wz.93 pantera. Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 bierz cordure tylko i wyłącznie. ja mam szelki jacko plus i szelki PT-3 w cordurze i oporządzenie a plecak w poliestrze. Cały sprzęt był narażony na opady atmosferyczne, ale tylko plecak zaczął tracić barwy, kolory są coraz mniej intensywne, miejscami nawet niewidoczne Quote Link to post Share on other sites
nori104 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Czesc. Mial ktos moze doczynienia z kamizelka ATEK 2 z PRASZKI ??? Przydaly by mi sie jakies opinie na jej temat :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Zastanów się co chcesz w takiej konfiguracji przenosić (zrób kit-list). Wtedy może coś zaświta, ale generalnie to dobre rozwiązanie bo w chesta pakujesz magi + "pierdołki" do kieszeni bocznych, a na pas wsadzasz zrzuty, apteczki, granty, nóż etc. No i wiadomo, bierz wszystko w cordurze (na materiale się nie oszczędza). Ja tylko mogę polecić produkty MIWO P. Dziś właśnie otrzymałem pakę z kolejną partią moich kieszeni w cordurze wz.93 (ładny prezencik na gwiazdkę :D ). Jak zwykle brak zastrzeżeń do szycia :) Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Wrzucam obiecane zdjęcia. Na fotkach pokrowiec na camela w cordurze wz. 93 + tasmy poliamidowe, PSPB z poliestru wz. 93 i z taśmami polipropylenowymi, klapy od ładownic z bandoliera na 6 magów z cordury wz. 93. Na zdjęciach dla porównania koloru bawełniana kurtka wz. 93 na kontrakcie dla Straży Granicznej. Zdjęcia robione z lampą. Z lewej klapa od pokrowca do camela (cor), szelka od PSPB (poli), klapy od ładownic (cor), znowu szelka od PSPB (poli), wszystko na kurtce. Widać mocno wytarte kolory na klapach. Od lewej pokrowiec na camela, szelka PSPB i kurtka. Porównanie pokrowca na camela i PSPB. Ponownie porównanie pokrowca i PSPB z kurtką pomiędzy elementami oporządzenia. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Kolejne zamówienie z Praszki i kolejny plus. Szybka realizacja, super kontakt mailowy no i jakość na wysokim poziomie. Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Witam! Vyderka, uchylając rąbka tajemnicy powiem, że owszem pracuje się nad takowymi. Myślę, że smock będzie pierwszy. Co do combat shirta, to nic nie obiecuję:) Dodam tylko, że odzież już nie będzie projektowana w MP tylko dla MP. Pojawi się też cordura we fleku i inne. Wśród przygotowanych elementów wyposażenia są nowe plecaki, kamizelki itp. Postaram się wkleić jakieś fotki. Będą też wprowadzane modernizacje starych elementów wyposażenia. Jeśli ktoś chce się podzielić pomysłami co do zmian, to proszę o sugestie na PW. Myślę, że 2011 będzie rokiem pobudki dla MP, bo ze względów rodzinnych (kolejny potomek) nieco przysnęła. Pozdrawiam! Ps. Link do allegro http://allegro.pl/kamizelka-kp-12-i1387557006.html Jeszcze jest trochę drobiazgów w starych taśmach (tak Techband jak i Pasamon). Będą one sukcesywnie wystawiane. Quote Link to post Share on other sites
Lame Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Nurtuje mnie pytanie... ML ma do wyboru paśmy z IRR lub bez (czego w Praszce nie widziałem). Znaczy to że wszystkie taśmy w praszce mają IRR czy może żadne nie posiadają ?? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 (edited) Dzięki wielkie za link do Allegro. Jeśli ceny tych drobiazgów mają być tak dobre jak tej kamizelki, to pozostaje mi trzymać kciuki, żeby coś co mi się przyda również tam wylądowało :) Niesamowicie się cieszę z powodu rychłego powiększenia asortymentu. No i może w końcu doczekam się Combatshirta w panterze. Trzymam kciuki za dalszy rozwój! @Lame Wystarczyło wejść w zakładkę Materiały. Taśmy nośne wykonane są z poliamidu i posiadają właściwości ograniczonej reemisji w bliskiej podczerwieni (IR) Edited December 28, 2010 by Azur Quote Link to post Share on other sites
Qlavy Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Korzystając z świątecznej atmosfery dołączając się do Vyderki, proszę MIWOłaja by przy okazji Combat Shirta (do produkcji którego potrzebna jest tkanina termoaktywna <-> środkowa część), pomyśleć o "bieliźnie" termoaktywnej... np: taki czwórpak - koszulka krótki rękaw, koszulka długi rękaw, spodeki krótkie i spodeki długie. Zdaję sobie sprawę że technologicznie nie jest takie "hop-siup", ale mym zdaniem w polskiemu żołnierzowi, strzelcowi, ersofterze brakuje godnego zaufania producenta takich właśnie podstawowych rzeczy (z całym poszanowaniem dla "Summita"). Była by to taka (nie)mała ewolucja dla MP ale myślę, że przyniosła by obu stroną profity. Kilka kawałków tkaniny termoaktywne z antybakteryjną srebrną nicią, pozszywane płaskim szwem zewnętrznym, (+ ewe. 2 cieniutkie flagi na ramionach) a nie jeden maniak kupił by co najmniej parkę takich koszulek. = ) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Dobry producent takiego zestawu bielizny termoaktywnej ze srebrna nitką dedykowanej na rynek militarny już jest: http://www.stoor.pl/pl/combat-military Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Użycie zielonkawego materiału nie czyni z tych rzeczy "militarnych" mimo szczerych chęci producenta. To przecież te same wzory co cywilne tylko zielone, miało by to sens gdyby opracowali dedykowaną linię i tak ją nazwali. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Zdaje sobie z tego sprawę ale to po prostu dobra bielizna, kumpel miał ją w afganie i się nie zawiódł. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Meryl cudem nie jest. Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 wchodzenie w szycie bielizny termoaktywnej nie jest dobrym pomysłem, jest tego tyle na rynku że ciężko będzie wyżyć z szycia kolejnych podkoszulek. Nie ma natomiast combat shirtów, smocków, dobrych mundurów Quote Link to post Share on other sites
Qlavy Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 wchodzenie w szycie bielizny termoaktywnej nie jest dobrym pomysłem, jest tego tyle na rynku że ciężko będzie wyżyć z szycia kolejnych podkoszulek. Nie ma natomiast combat shirtów, smocków, dobrych mundurów Zgadzam się z co do Cobmat shirtów, smocków i mundurów. Co do koszulek to przecież Miwo szyje na zamówienie więc nie będzie problemu z sztukami bielizny zalegającymi w magazynach ; ) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Ale z czegoś te koszulki trzeba uszyć, prawda? Kup sobie amerykański komplet. :] Quote Link to post Share on other sites
Qlavy Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Pisałem o tym wyżej. Tkanine termoaktywną i tak trzeba znaleść i zakupić przy okazji Combat shirta. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Sorry. Moja wina. Nie doczytałem. Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Qulavy.., ale po co ? Dlaczego aż tak bardzo chcesz mieć koszulkę z Praszki ? postaw się w pozycji producenta..po co ci jeszcze jeden dodatkowy produkt który i tak jest już a rynku ...w dodatku z ugruntowaną pozycją. Przecież do koszulki musisz mieć osobne wykrój. Musisz naszyć je aby leżały na magazynie w każdym rozmiarze. Chcesz bieliznę ..kup sobie inną a niech oni robią to czego nie ma na rynku Quote Link to post Share on other sites
Qlavy Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 (edited) Ja tam nie widzę, bielizny godnej zaufania... dla mnie nie ma jej na rynku, tak jak ty zapominasz od cobat-shircie Helikona ; ) I wcale nie trzeba naszyć na zapas bo Miwo szyje na zamówienie... i nie trzyma w magazynach zapasu wszystkich rzeczy, we wszystkich materiałach (kamuflażach), rozmiarach, w obu "taśmach". Edited December 28, 2010 by Qlavy Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 (edited) Ciężko jest nazwać CSem coś co nie oddycha, a w założeniu miało. A za bielizną wystarczy się rozejrzeć... Edited December 28, 2010 by Azur Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Masz brubecka, stoora z polskich firm jak i pełno koszulek termoaktywnych typowo turystycznych od tanich po kilkanascie złotych do takich po 100 z hakiem jak seria underarmoura z militaria.pl lub 5.11 na broń.pl . Na allegro mozesz tez kupić PCU, koszulki brytyjskie z coolmaxu i inne. Jeśli wg Ciebie nie ma nic na rynku godnego zaufania to może sam założ firmę i uszyj "jedyne najlepsze koszulki dla polskiego komandosa na polskie lasy"? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts