upadlyaniol2 Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 (edited) upadlyaniol2 podeslij do firmy zapytanie, z informacją o broni. Łatwiej będzie uzyskać informacje. Wlasnie wyslalem maila ze zdjeciem repliki z montazem. Pozdrawiam Edited June 13, 2008 by upadlyaniol2 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Miał ktoś może kontakt z pokrowcem opisanym w cenniku jako "Pokrowiec uniwersalny na manierkę"? Jak to wygląda? Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 A i owszem. Zamówiłem w Praszce takie 2 i narazie sobie chwale, czasem używam tego jako kieszeń na wszystko, ot taka kopia amerykanskiego utility pouch Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Proste pytanie. Które materiały dostępne w Miwo Militery Praszka nie świecą się w noktowizji? Wiem, że Panterka leśna nie, ale kordura zielona już tak (przetestowane). Czy ktoś przetestował inne materiały? Paski montażowe są czarne. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Nie swieci sie Cordura. Kodura/Kordura/Codura czy inne cos swieci sie okropnie, podobnie ma sie sprawa z tkania WDDR z nadrukiem Pantera Las i Pantera Pustynia ktore sa jednolita swiecaca szmata. Stosowane przez oba miwo tasmy polipropylenowe sa jednolicie czarne, przez co tez nie sa jakies wspaniale. Quote Link to post Share on other sites
yuri629 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Witam! Jakie wkłady balistyczne pasują do kamizelki zintegrowanej? Jakiej firmy i jakie rozmiary? Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Jak latwo zauwazyc Kamizelka Zintegrowana Miwo Praszka to po prostu KLV z naszytymi tasmami systemu modulowego, wiec jak latwo wywnioskowac pasowac beda wklady od klv plus polskie plyty stalowe (na upartego do wkladow L beda pasowac twarde wklady SAPI M (na wcisk) Quote Link to post Share on other sites
yuri629 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Rozumiem iż wkłady o rozmiarze L będą pasować (płyty sapi M) tak? Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Zgadza sie, powinny spasowac (tylko musisz przy zamowieniu podac, ze wlasnie pod wklady miekkie w rozmiarze L chcesz) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 MIWO jak zwykle się spisało :) Potrójna ładownica na magazynki do UMP :) Quote Link to post Share on other sites
Radziej Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 A ja mam dosyć głupie pytanie, ale muszę się upewnić. Czy mocując oporządzenie (system przeplatanych taśm 20mm) na kamizelce modularnej z taśmami 25mm stwarzamy możliwość, iż takie oporządzenie mogłoby się przesuwać/mniej stabilnie być przymocowanym do kamizelki? Pytam bo mam już jedną kamizelkę i kilka kieszeni/ładownic w systemie 20mm, a teraz chciałbym kupić kamizelkę + oporządzenie w 25mm. Chcę wiedzieć, czy w razie potrzeby mógłbym ładownice przepinać z 20mm do 25mm. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Jest tak że da się przepiąć kieszeń 25 do kamizelki 20 bez większych problemów. Gdy kieszeń jest 20 a kamizelka 25 to robi się problem... Tak wynikało z mojego doświadczenia z ładownicami do M4/AK :P chyba że coś źle pamiętam... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Kieszeń 20mm na kamizelkę 25mm też mozna bez najmniejszych problemów zamontować. Problem może się pojawić kiedy kieszeń jest bardzo szeroka (np. jakieś Cargo w układnie poziomym itp.) i ma nieparzystą ilość taśm pionowych do przeplatania - może się zdarzyć, że środkowa tasma wypadnie akurat na przeszyciu w taśmach kamizelki, i ani tego zamontować z lewej ani z prawej :P Ja takmam z dużym uniwersalnym cargo - ale montuję je na dwóch bocznych taśmach i tyle, środkowa nie jest niezbędna... (mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałem tego posta :P ). Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Mmm miło na Miwo Praszka pojawiłą się cordura w pantere 8-) a i nowa stronka Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Bardzo ładnie, czytelnie zrobiona strona z dobrymi zdjęciami. Naprawdę spory skok jakościowy. Fajnie wyszło J&J. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 To się przy okazji spytam jak wygląda cordura oliv i cordura Army Green - która jest bardziej stonowana? Może jakieś zdjęcie? Na stronie jest jeszcze Cordura Tree Color - czy to literówka, czy "kolor drzewa"? Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Witam! Nic nie umknie uwagi i bardzo dobrze!! Jest to zwykła literówka za co przepraszamy! Co do kolorystyki materiałów, to jak tylko uporamy się z obrobieniem zdjęć zostaną one umieszczone na naszej nowej stronie. Pozdrawiam! J&J Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 (edited) Mam takie pytanko. Albo mi się wydaję albo w animacji u góry widzę zdjęcia tylko airsoftowców. Jeśli tak to czemu? EDIT: Ok na pierwsze pytanie już sobie odpowiedziałem: http://www.wmasg.pl/spoleczenstwo/ekipa/opolskie/1050/miwo/ Edited August 3, 2008 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Pytanie. Czy owa Cordura w Panterce świeci się w IR? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Cordura w Panterce napewno NIE swieci w IR Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 (edited) Czy jest możliwość przerobienia kieszeni wewnętrznej w kamizelce KP/T-8 na kabaurę taką jaka jest w kamizelce KP/T 12 oraz doszycie do kieszeni cargo bądź uniwerslanej gumek i ładownicy pistoletowej tak ja w ładonicy potrójnej plus? Pozdrawiam Edited August 5, 2008 by gall_anonim Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Witam! gall_anonim co do drugiej części pytania, to taka opcja jest możliwa. Natomiast w kwestii kabury muszę porównać rozmiary paneli. Jak tylko to zrobie, to dam znaka. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Ok dzięki. Proszę o najszybszę porównanie bo chciałbym niedługo zamówić sprzęt :). Pytanie kolejne: Czy jest możliwość uszycia pokrowca na saperkę, taką ze stałym trzonkiem? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Witam! Miałem w końcu możliwość sprawdzenia wspomnianej przez Ciebie gall_anonim-ie opcji i odpowiedź brzmi: nie ma takiej możliwości. Wspomniana "kabura" jest zbyt wysoka w stosunku do panelu. Odpada tez możliwość zmniejszenia "kabury". Co do pokrowca na saperkę, to nie powinno być problemu. Należy tylko skontaktować się z firmą omówić zagadnienie i podać wymiary saperki (szerokość, wysokość sztychu. Długość i średnice trzonka). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
dawid_o Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Moje kolejne zamówienie w Miwo Praszka i kolejny raz muszę powiedzieć że to dobrze wydane pieniądze :) Tak swoją drogą kieszeń cargo MRE świetnie sprawdzi się jako duża utility pouch/torba tylnia zamiast standardowej kiedy brak nam miejsca na pasie na takową, MRE zajmuje 3 palsy na pasie i mieści całkiem sporo. Nie mówiąc o wewnętrznej kaburze :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts