Hesh Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Obstawiam cenę w granicy 600zł Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 To już lepiej z zagranicy sprowadzać. Od ca i mag widziałem za 80-100$ (dostepne). A od a&k za 50$ (nie znalazłem jeszcze sklepu gdzie by były dostepne :/). Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Na pewno za 600 zł one nie będą, prędzej coś koło 200 zł tak jak się wcześniej pojawiały. Za 600 zł chyba jakiś kretyn by kupił gdzie za 400_450 zł można mieć boxa od maga. Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 ostatnio na TG była cena 300 PLN za A&K jak były dostępne i ceny 200 przy takim zainteresowaniu bym się nie spodziewał Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Ciekawe w ile się rozejdą. Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 ostatnio w 1 dzień :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Co ile sprawdzacie bebechy swojej repliki (czy wszystkie zęby są na miejscu). Wyciągacie sprężynę na czas nie używania repliki? Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Na taiwangunie pojawiły się małe boxy :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Sprężynę wkładam przed samym strzelaniem, wyjmuję od razu po imprezie, przed schowaniem do pokrowca. Każda moje replika przechodzi przegląd raz na pół roku, nawet jak jej nie używam. Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Prawie 3 stówy za małego boxa. Podziękuje. Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 To po co to tutaj piszesz? Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Sprężynę wkładam przed samym strzelaniem, wyjmuję od razu po imprezie, przed schowaniem do pokrowca. Każda moje replika przechodzi przegląd raz na pół roku, nawet jak jej nie używam. Dzieki za odpowiedz. Akurat dopiero zaczynam z kmem i nie wiem co ile powniem sprawdzać czy bebechy całe. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 (edited) Generalnie przeglądy powinny zależeć od eksploatacji. Po pewnym czasie ze swoją świnką będziesz już na ucho oceniał kulturę pracy. Ja swoją replikę rozbieram raz w miesiącu, bo palec mam ciężki i lubię długie serie. Co do tłoka, głowic i zębatek to nie musisz specjalnie silić się na droższe i lepsze części. Jeśli zostaną dobrze zamontowane i skalibrowane (podkładkowanie, AOE, ustawienia silnika) wytrzymają długo, a ich strata nie będzie bolesna dla portfela - w tej gałęzi ersoftu trzeba mieć na uwadze ich zużycie. Te bardziej precyzyjne, jak dysza, silnik czy komora kupuj jak najlepsze. Tak jak już wspomniałem najważniejszy będzie dobry montaż i opieka nad mechanizmem. Moja giwera działa już od okrągłego roku bez wymiany żadnego elementu - co jakiś czas po prostu poprawiam całą kalibrację i zgranie. Ostatnią rzeczą jaka padła był popychacz dyszy... około 150 tysięcy strzałów temu. A... gumki lubią się zużywać, nie potrzebujesz takiej za 60 zł - zwykła, byle dobrze dopasowana do komory wystarczy. Edited March 25, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 Akurat chce oprzeć głównie na shsach. Komorę od ca na szczęście już mam. Myślałem jeszcze nad wrzuceniem promyka, ale nie wiem czy to nie będzie przerost treści nad formą. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 małe boxy powróciły i to w kilku kamuflażach. RUSZAJCIE! Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 Ja mam preckę systemy i styka :) do tego gumka maple leaf i śmiga jak złoto :) Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 No właśnie nie wiem czy styknie system/guarder. Czy jednak lepiej dołożyć. :P Quote Link to post Share on other sites
Bardosos Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Staram się do 3 razy rocznie, oddawać do serwisu na przegląd. Teraz i tak musiałem, bo zjadła wszystkie metalowe zęby w tłoku. ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Jak miałem świnię (krótko bo krótko), siałem srogo (5k kulasów na spotkanie to było ekonomiczne granie) to miałem Systemę, z castorur jest najlepsza (a miałem próbkę prawie wszystkich luf dostępnych na rynku od stocków po Edgy i PDI robione na moje indywidualne zamówienie), dobrze łyka tanie kulki i gwarantuje niezłe skupienie. Jeśli chcesz sypać srogo, to Promyk się nie kalkuluje, bo koszt kulek będzie astronomiczny. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Ojtam ojtam nie kalkuluje. Ja sieję od lat na prometheusach i nie mam powodu do narzekań ;) GG lub guardery stykną. Pytanie czy chcesz zasypać konkretnie 'ten sektor' , czy wszystko wokoło. Quote Link to post Share on other sites
Bardosos Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 A można "ten sektor" i wszystko wokoło? :P Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Systema :> Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Można, tylko w praktyce żre to więcej pestek, i znacznie łatwiej zasypać kolegów ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 To zapytam się w ekipie jak im będzie lepiej pasować. Ewentualnie jakiś stock z cymy jeszcze na zmianę, w zależności od rodzaju imprezy (ograniczenie amo). Za tą lufę dam z 20zł, a na coś mniej ambitnego powinno wystarczyć. :D Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Ja posiadam w swoim m249 lufę stalową tzw pj z tg daje radę i lepsza od stock generalnie m249 ma służyć do zasypywania kompozytem więc trzeba przeanalizować koszty lufy i kulek do zasypywania pola wystarczą pj kulki w ilości wielu kilogramów to w tedy im lepsza precka tym lepsze kulki i koszty eksploatacji wzrastają co do małych boks to ich wykonanie jest takie jak dużych posiadałem box mały tg pierwszej serii dawał radę ale szału nie było i kosztował w tedy niecałe 200 złotych przy cenie 300 lepiej już szukać czegoś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts