Corey Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Dzięki uprzejmości Superrzuf'a problem został rozwiązany - ci co chcą skorzystać poniżej fotki. http://img132.imageshack.us/img132/6852/mini1aq5.jpg http://img135.imageshack.us/img135/3374/mini12fz8.jpg bateryjka typu nunchaku i przykładowy link do produktu http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1748 Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Po co odpowiadać na durne pytania? ;) Poza tym, denerwuje mnie brak komór HU CA do m249.. 0,25 ta stockowa gumka praktycznie nie podkręca ;<. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 6, 2008 Author Report Share Posted June 6, 2008 0,25 ta stockowa gumka praktycznie nie podkręca ;<. Noo dlatego ja wsadziłem to stockowej komory stockową gumkę CA. Taką najzwyklejszą, czarną stockową gumkę. ;) I o dziwo podkręca i to właśnie 0,25g. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Hehe, ale parodia :-) Włożyłem stockową gumkę Marui iii śmiga :D Stockowa to jest niesamowity syf, jak rozbierałem okazało się że ma dziurę przy wypustce podkręcającą kulki. Dziwne jest to, że gumka Sysytemy nie pasowała do komory, pojawiały się dubletty, puste strzały i duży spadek FPS. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 6, 2008 Author Report Share Posted June 6, 2008 Moją stockową gumkę pociął dystanser. Silikonowa Guardera nie pasowała i zacinały się w niej kulki, a jak już pisałem na stockowej CA wszystko gra :) Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Panowie, ja mam troszkę inne pytanie. Jakiej klasy silnik siedzi w tym chińczyku? Czy daje dobry ROF, jakie sprężyny uciąga, może da się go porównać do jakiegoś silnika? Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Najgorszy nie jest, mój teraz siedzi w Cymie znajomego stuningowanej na M120 i ROF jest względny, nie powala ale też nie jest tragiczny. Urzywana bateria to 8.4V jak pójdzie na 9.6V to będzie zajefajnie. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 [ciach] Poza tym, może ktoś zmierzyć lufę zew. w swojej MKII/MKII ? Chodzi tylko o tę część za muszką :) Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 (edited) Lufa zewnętrzna wraz z tłumikiem płomienia ma 21 cm. ED. W wersji MK II ;) Edited June 17, 2008 by szymaniak Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Z zupełnie innej beczki, jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem RIS'owej pokrywy, to niech się nie zastanawia, jest wspaniale wykonana. Jedyny mankament to brak przegrody przy skrzydełkach zatrzasku, kiedy otwiera się lub zamyka pokrywę, to wpadają one za bardzo do środka. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Dziwne, w mojej PARA jest na zatrzasku taki "dynks" trzymający "skrzydełka". No ale to sprzedawane osobno, to kij wie kto to składał. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Mam takie pytanie: czy mozna bez obaw przenosic mini bez sprezyny w srodku? Chodzi mi o to czy istnieje jakas szansa ze bez sprezyny zebatki sie same poprzekrecaja i trzeba bedzie rozkrecac GB i je ostawiac? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Można bez obaw przenosić minimi bez sprężyny w środku :) Quote Link to post Share on other sites
Ghosty Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Co do baterii to 1100mAh to chyba za mało. Ja strzelam z 0.25 i wydają mi się ciut za ciężkie na stocku. 0.23 powinny być w porządku. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Lepiej wymień komorę na CA. Pasują standardowe gumki hop-up i podkręcanie kulek wreszcie jest porządne. Komorę dostaniesz na capri za 90zł. Quote Link to post Share on other sites
marpas93 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 oj tam zaraz nie chce, wole się upewnić czy dobrze zrozumiałem :-F nom to ja się odłączę od piszących i se poczytam, narq i dzięki Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Doczepie się do tematu. Czy ktoś wie gdzie w Polsce kupić odpowiedni pokrowiec na M249 Mk2 ? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Miałem w rękach M249 PARA od P&J i wg mnie najodpowiedniejsza będzie waliza wyłożona gąbką. Oczywiście trzeba zdemontować box'a. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Ja mam pokrowiec od Krakmanów o taki (KLIK!). Mam wersję MK II i "potwór" wchodzi na styk 8) . Quote Link to post Share on other sites
radzio2k Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 (edited) Ja mam taki pokrowiec, MKII wystaje z niego ledwo na parę cm ale dzięki 'kapturowi'/'rękawowi' (ostatnie zdjęcie) da się go w pełni schować. Aczkolwiek o jakości samego pokrowca tu się wypowiadać nie będę (ogólnie- słabo) Niestety też mam problem ze zbyt wielką wolą walki karabinu który nie chce przestać strzelać (2-3 strony wcześniej ktoś miał taki problem), ale z taką pierdołą nie chce mi się odsyłać na gwarancję, gearbox nie lata więc podejrzewam że to będzie coś z elektryką przy spuście? :roll: Takie teraz pytanka odemnie: Do tych którzy używają innych magazynków od 'stockowego': jakich uzywacie? Mnie mag od eMki JG coś dziwnie działa bo 2 na 3 kulki są wypluwane 3cia leci raczej normalnie (nie mówiąc że bez taśmy ten mag wylatywał :P) [komora CA] Czy wie ktoś czy magazynek 100rd od STARa będzie pasował do PJtki? Napisane jest że tylko do replik STARa ale wygląda na nadający się, 1500kulek to i tak baaardzo dużo a prawie 2x mniejszy mag byłby dla mnie świetną sprawą Kto używa pasów amunicyjnych w swojej replice? :mrgreen: PS Mnie też często po strzelankach łapy chca odpaśc :P Edited September 7, 2008 by radzio2k Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 (edited) ja używam tego pokrowca, a odnośnie pasa z amunicją, po prostu z tym pasem replika wygląda lepiej :-) EDYTKA: literówka Edited September 8, 2008 by Tebow Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 (edited) Do tych którzy używają innych magazynków od 'stockowego': jakich uzywacie? PS Mnie też często po strzelankach łapy chca odpaśc :P Używam maga CA małego na 1200 bb - sprawnie się operuje repliką - zupełnie inaczej leży - oczywiście dla siewcy kompozytu się nie nadaję bo ma małą pojemność :mrgreen: ja polecam. Też mi odpadają - Elken waży swoje - a wersja Para mimo że mała to swoją wagę ma. Zdjęcie 1 http://www.psbasg.net/galeria/displayimage...um=76&pos=6 Zdjęcie 2 http://www.psbasg.net/galeria/displayimage...um=76&pos=7 Edited September 8, 2008 by Corey Quote Link to post Share on other sites
snake4 Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Też polecam małego maga CA zupełnie inny komfort użytkowania, nie żałuje żadnej złotówki na niego wydanej. Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 (edited) Kilkanaście stron wcześniej obiecywałem dać fotkę mojej maciory. p.s Braciszek zgubił dwójnog :-F http://images46.fotosik.pl/17/67b15de3907f6434med.jpg Edit Przez ponad dwa miechy świnka nie chrumka, ponieważ nie mogę ustawić odpowiednio blaszki spustu. Wystarczy, że bateria podłączona, a maciora chrumka bez przerwy. Help. Edited October 6, 2008 by MS Commando Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Rozbierz, wyjmij GB (jeśli jeszcze tego nie robiłeś to dziwna sprawa) i sprawdź czy blaszka od przełącznika jest dobrze zagięta. Powinna wyglądać tak: Ja natomiast wykryłem u siebie defekt montażu, który mógł spowodować nieprawidłową pracę silnika i w efekcie jego spalenie. Chodzi o... NIE DOKRĘCENIE PRZEZ TAJWANGANOFCÓW SILNIKA i ścieranie się zębatki silnikowej. W GB przy silniku mam dużo opiłków wymieszanych ze smarem zaraz przy tej zębatce... W karabinie nic zmieniane nie było oprócz okablowania - nie mogło to być więc powodem takiego obrotu sprawy. Kupiłem ten silnik Guardera. Dzisiaj go zamontowałem, luśnia czeka jeszcze na nowe kabelki. Zobaczymy jak to wszystko razem bangla ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts