Filip von Izabelin Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 przynajmniej taka chodzi plotka na Dalekim Wschodzie, podobno szef Cymy i szef Galaxy to rodzina, Tam to wszyscy są spokrewnieni, więc nie byłoby to specjalnie dziwne. :P Quote Link to post Share on other sites
>>VooDoo<< Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 http://www.airsoftnews.eu/e107_images/news...p_2008_2101.jpg A tu widzimy dodatkowo RPK .... Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Na stronie Classica pojawił się katalog na 2008 rok zbierający większość z tego co w tym wątku padło. Choć... P90 nie ma. http://www.classicarmy.com/showcatalogue.j...id=339&pg=1 STRONY 1-14 http://www.classicarmy.com/showcatalogue.j...id=340&pg=1 STRONY 15-27 http://www.classicarmy.com/showcatalogue.j...id=342&pg=1 STRONY 28-40 Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Aczkolwiek na 36 stronie katalogu jest metal body do P90 Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 http://www.airsoftnews.eu/e107_images/news...p_2008_2101.jpg A tu widzimy dodatkowo RPK .... Po pierwsze primo to ten link nie działa. A po drugie primo gdzie widzimy te RPK ? Te z CA to jest AK z dłuższą i grubszą lufą, dwójnogiem, większą obsadą łoża, inną kolbą, innym łożem i z niewiadomych przyczyn usuniętym jarzmem wyciora. W stosunku do SRC/HLK różnice zewnętrzne są kosmetyczne, więc cena powinna się kosmetycznie różnić. Quote Link to post Share on other sites
>>VooDoo<< Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 (edited) Normalny RPK Jakoś różnicy w kolorze łoża nie stwierdziłem i to samo się tyczy kolby po drugie RPK to przerobiony AK-47 na karabin wsparcia,istnieje też wersja RPK-74 która jest zrobiona na bazie AK-74.Co do "jarzma wyciora" nie wiem co to jest , jedyną różnicę jaką widzę w porównaniu RPK z CA do normalnego RPK jest "pierścień" który jest umieszczony na lufie(w CA go nie ma). Nie rozumiem czemu link Ci nie działa .... ja nie mam problemów. Edited January 22, 2008 by >>VooDoo<< Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Już na pierwszy rzut oka body się nie zgadza... Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Aczkolwiek na 36 stronie katalogu jest metal body do P90 Ciekawe, czy ten drugi mostek ma zintegrowany kolimator, a jesli tak, to jakiej jakosci. Quote Link to post Share on other sites
>>VooDoo<< Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 (edited) Już na pierwszy rzut oka body się nie zgadza... Spookojnie to dopiero pierwsze zdjęcie , pożyjemy zobaczymy. Edited January 22, 2008 by >>VooDoo<< Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Spookojnie to dopiero pierwsze zdjęcie , pożyjemy zobaczymy. Nie jest pierwsze. Wcześniej z okazji różnych "szołów" CA pokazywało tego (prawie jak) RPK i żadnych różnic w porównaniu do starszych wersji nie widzę. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 (edited) Jakoś różnicy w kolorze łoża nie stwierdziłemChodzi o kształt.i to samo się tyczy kolbyChodzi o kąt oraz mocowanie.po drugie RPK to przerobiony AK-47 na karabin wsparciaNie. RPK jest oparty na AKM [zdjęcie]. Dlatego też RPK ma nowy rodzaj komory zamkowej tzw. tłoczoną z dodatkowymi wzmocnieniami. AK ma komorę skrawaną. Z daleka można nie zauważyć różnicy, ale z bliska :Body AK [foto] Body AK-74 [foto] Co do "jarzma wyciora" nie wiem co to jest To jest właśnie ten pierścień. Na tym zdjęciu [zdjęcie], widać dokładnie całą lufę, która w RPK tak nie wygląda. Widać też dokładnie z jaką komorą zamkową mamy do czynienia. Podstawa muszki wygląda na tą z AK. Ciekawe czy chociaż rura gazowa jest dobra. Całkiem niedawno napisałem, że nie jestem purystą. I to jest prawda. Ale dotyczy to RPK i innych modyfikacji AK, które są wykonane własnoręcznie przez użytkowników na bazie replik AK, AK-74 itp. Natomiast jeśli chodzi o gotowe produkty, które się nam serwuje za całkiem spore pieniądze i do tego produkty te nie są w pełni tym, czym powinny być, to po prostu nie można powstrzymać się od krytyki. edit - poprawione linki Edited January 22, 2008 by Zachar Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Mogliby też się postarać i zrobić 45-cio nabojowy magazynek. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Chyba 40 nabojowy. Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Tfu, racja. Pomerdało mi się z magami do RPK-74. Quote Link to post Share on other sites
>>VooDoo<< Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Zachar sorry i thx za kilka ważnych informacji. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Wedle nowych informacji P90 w sprzedaży można się spodziewać w czwartym kwartale 2008 roku. Zapewne dlatego też nie ma go w nowym katalogu. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Regdorn jak już mowa o nowym katalogu to palcem pokazuje ciekawostkę-zagwostkę :) strona nr 20 nr artykułu A279P Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 (edited) Chyba chodziło Ci o stronę 22, pod G36C?? Adapter do magazynków, tylko teraz pytanie, czy wkładany do G aby używać magów z emek, czy też pozwalający na korzystanie z magów g36 w emkach?? Edytka: Przejrzałem katalog i zaciekawiła mnie jeszcze jedna część: A257P i jej odmiany w OD i TAN Czyżby CA też chciało zrobić popularną ostatnio czterysta-szesnastkę?? Edited January 27, 2008 by Talib Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Adapter wstawiasz do G36C i przyjmuje magi STANAG. Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 tylko jest jeden szkopuł,magach z giety podajnik jest jak sie nie myle bliżej połowy maga,a w emce na początku Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Magwell zrobił to CA skopiuje. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Regdorn jak już mowa o nowym katalogu to palcem pokazuje ciekawostkę-zagwostkę :) strona nr 20 nr artykułu A279P No ale nowość to nie jest i obaj o tym DOSKONALE wiemy 8) :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 http://www.spartanimports.com/content/inde...3&Itemid=29 Fotki Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 :strach: P-90 i SCAR-H sa PIEKNE! I skad tu kase wziac... Ktos wie kiedy premiera chocby na WGC? Strona CA nic o tym nie mowi... Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 P90 TR :killer: . Shit miałem nadzieje, że będzie z kolimatorem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts