Mendi Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 DMR powiadasz, wyśmienity zasięg powiadasz. Cóż, każda szturmówka z tymi fps będzie niosła (a przynajmniej powinna) podobnie. Do 500fps kulki 0,36 są ciut za cieżkie, a większość 0,32g to niesprawdzone wynalazki. Ja bym szukał 0,3 g&g, są bezkonkurencyjne. Albo bierz te http://hpairsoft.eu/...na-swiecie.html i witaj w świecie nietaniego snajpienia w asg. Mam 0,45g z tej serii i jestem w głębokim szoku jak to lata. Test będzie w tym miechu. Niestety jak się bawisz w snajpienie czy DMR to nie ominie cię testowanie różnych kulek :icon_smile:Mendi: mi się Armatechy 0,28 i 0,30 przycinały w midcapach. Specny są trochę lepsze pod tym kątem.Wszystko zależy na jaką partię trafisz. Ja mam armatechy z premiery i sobie chwalę, choć niewiele mi ich zostało. Ponoć później się popsuły. Specny testowałem, ale tylko te najcięższe. 10 postów piepszenia o dobraniu kulek do repliki z lufą na pedzle (guarder). Ale tu poczyszczę!@ Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Kurde, musiałeś wspomnieć o tych kulkach HPA? Znowu będę miał wydatki :). Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 Co do wagi kulek troszke sie nie zgodze. Ja jestem zwolennikiem jak najwiekszej wagi, bo daje to duzo lepsze skupienie. Ostatnio ze znajomym testujemy rozne rozwiazania hop up i juz nawet miekka gumka z dystanserem typu H robi robote. W AK cymki mam mierzone 70 m prostego lotu na kulkach 0.3 i 450 fps. Kolejny przyklad (juz nie moja) snajperka L96 Wellowska z flathopem daje mierzony prosty lot na 80 m na kulkach specny 0.45 przy tylko 520 fps. Z kolei u mnie 570 fps i tez kulki 0.45 daja prostego lotu 90 m, strzelajac lobem ok 100. Wiec idac tym tropem ja bym przy twoich 500 fps dal minimum 0.36 lub nawet zaryzykowal 0.4 ale to juz po wymianie gumki i docisku na cos o zwiekszonej powierzchni. P.S Prosil bym bardzo jesli ktos kupi specny 0.45 z nowej partii na gunfire o opinie czy nadal to ta sama jakosc. Nie mowie oczywiscie o wersji Bio. Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 Pozwolę sobie dodać swoje "trzy grosze". Zwracam się bezpośrednio do Donnie, który rozpoczął tę dyskusję. Pamiętaj, że DMR to nie bolt action, tylko Semi auto, czyli masz zdecydowanie większą szybkostrzelność od czterotaktu. Więc pytanie, czy warto wydawać aż tyle kasy na cięższe kulki, których mimo wszystko wystrzelisz zdecydowanie więcej niż typowy snajper z boltem? Ja swego czasu miałem możliwość przetestować kulki o wadze 0,28-0,36g różnych firm, aby sprawdzić precyzję strzału. W tym czasie moja replika posiadała różną moc w przedziale 450-530 FPS (M14 G&G) i szczerze Ci powiem, że większą rolę odgrywa wykonanie kulki, niż jej waga. Dlatego też ja osobiście stawiam na dobrą precyzję w dobrej cenie, czyli kulki 0,28 G&G. Lufy z pewnością Ci nie zniszczą, a ta waga zapewnia najlepszy kompromis między wykonaniem i ceną. Być może, nie będzie to super precyzja, jak przy kulkach "cięższych", ale myślę, że wystarczająca. Z resztą, DMR ma może z zasady mniejszą moc niż bolt action, ale ma tę zaletę, że zamiast wykonać jeden strzał, możesz zrobić trzy. W pewnym sensie szybkostrzelność rekompensuje mniejszą precyzję. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 4, 2017 Report Share Posted August 4, 2017 Przy cenie 92zł za 500 kulek (z przesyłką 20gr za kulkę) warto używać tych śmiesznych dodatków do magazynków, które podają wszystkie kule co do ostatniej (midy/low-capy). Oszczędność ok. 1zł na każdym magazynku. Chyba obowiązkowy zakup dla każdego użytkownika, który troszczy się o portfel... :D Głupio marnować kasę gdy kulki wypadają przy zmianie maga. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 4, 2017 Report Share Posted August 4, 2017 Hehe.. trzeba używać replik, które podają wszystkie kulki. Mozna też obracać replikę do góry magazynkiem przy przeładowaniu i też poda wszystkie :). Oczywiście w AEGach tylko magazynek z dopychaczem. Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 (edited) Polecam Madbulle 0,40 i specny 0,43. Po wystrzelaniu tych, o których piszę, czekam, aż dotrą do mnie Guardery piaskowe 0,40. Przy cenie 92zł za 500 kulek (z przesyłką 20gr za kulkę) warto używać tych śmiesznych dodatków do magazynków, które podają wszystkie kule co do ostatniej (midy/low-capy). Oszczędność ok. 1zł na każdym magazynku. Chyba obowiązkowy zakup dla każdego użytkownika, który troszczy się o portfel... :icon_biggrin: Głupio marnować kasę gdy kulki wypadają przy zmianie maga. Możecie podrzucić jakiegoś linka, albo fotkę jak to wygląda?? Edited August 11, 2017 by Foton Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Po prostu dopychacz kulek w magazynku jest na tyle długi, że wychodzi ponad krawędź magazynka i jesteś jakieś 2 kulki do przodu. Gdzie znalazłeś piaskowe Guardery. W sklepach na zdjęciach mają piaskowe a w opisie jak byk, że są szare. Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 (edited) Po prostu dopychacz kulek w magazynku jest na tyle długi, że wychodzi ponad krawędź magazynka i jesteś jakieś 2 kulki do przodu. Gdzie znalazłeś piaskowe Guardery. W sklepach na zdjęciach mają piaskowe a w opisie jak byk, że są szare. Rozumiem. A co do kulek to lipa. Zdjęcie właśnie mnie w błąd wprowadziło,a paczka już dzisiaj wysłana :icon_cry: Będą szare :sciana: A było specny 0,4 kupić :( Edited August 11, 2017 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted August 26, 2017 Report Share Posted August 26, 2017 (edited) Kulek nie sprawdziłem na razie z powodu awarii repliki, ale mam pytanie: czy ktoś z Was używał może kulek Toparms? np. takich: http://allegro.pl/to...6923464376.html Edited August 26, 2017 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted August 26, 2017 Report Share Posted August 26, 2017 Odnośnie tej aukcji na aledrogo - "Kulki pakowane próżniowo i naoliwione". Ktoś się spotkał wcześniej z oliwieniem kulek? Skoro aż takie zabiegi, to ciekawe jak z puchnięciem tych kulek. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 28, 2017 Report Share Posted August 28, 2017 Jak oliwione kulki to na zdrowy rozum trzeba je będzie myć przed strzelaniem, bo wiadomo co robi, albo raczej czego nie robi nasmarowany hopek. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 (edited) Po głowie chodzą mi te kulki geoffs 0.5 g. https://outdoorandta...?v=9b7d173b068d Zaczalem jednak szukac czegos blizej dostepnego i znalazłem u naszych czeskich sąsiadów coś takiego: http://airsoftpro.cz...-ks-sede-detail Cena troche korzystniejsza i dostawa tańsza. Jesli dobrze rozumiem z opisu z innych stronek maja one drobinki metalu dla dociążenia. Ktoś chetny zamówić ? Edited October 13, 2017 by oofo Quote Link to post Share on other sites
władek Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 oofo tylko całe paczki czy mogę odkupić 1/2? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Bardziej chodzi o koszt dostawy - taniej wyjdzie zamowic ich wiecej, ale w sumie do testow pol paczki by mi styknelo. Jak cos odezwe sie do Ciebie na PW niebawem Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Ja się również mogę złożyć. Z chęcią podzieliłbym się paczką .43 (500 to i tak za dużo jak dla mnie) i wziął 1 całą .36 Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 O ile pamięć mnie nie myli to chyba delta dystrybuje AP, zadzwonić i ściągną a koszty dostawy będą krajowe... Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 Wiem wiem. Rozmawiałem w piątek z deltashop średnio byli zainteresowani jak narazie.. Quote Link to post Share on other sites
Charlie_ Posted October 19, 2017 Report Share Posted October 19, 2017 (edited) jak coś to paczka 0,5 dla mnie też... Edited October 19, 2017 by Charlie_ Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 20, 2017 Report Share Posted October 20, 2017 jak coś to paczka 0,5 dla mnie też... +1 Quote Link to post Share on other sites
dekada159 Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 Też wzią bym jedną paczkę Quote Link to post Share on other sites
RangerPL Posted October 25, 2017 Report Share Posted October 25, 2017 Mam geoffy 0.43, są bardzo spoko ale jak porównywałem je ze Specna Arms 0.45 to powiem szczerze że różnica była na tyle mała że nie warto płacić ponad stówkę za 1000bb. Jak będzie pogoda i czas to jeszcze jakieś testy zrobię. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 Miał ktoś styczność z białymi guderami 0,4g? Są na azteko po 1000szt i testówki po 100szt. Quote Link to post Share on other sites
grpi84 Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 (edited) O to to, zdecydowanie cos nowego. Ja teraz szukam czegos 0.40 z dobrym stosunkiem jakos/cena. Gram Reaperem EM, tylko single, lufa 407 promyk i uwaga ... 420fps. Wali na 80m. Zasilany Wraithem na co2, robi mega joule creepa. Na 0.2 420fps, a na 0.4 350 fps, co daje 2.25 j, czyli odpowiednik 500fps na 0.2g Pcham 100 do mida, na miejscówkach typu bunkier Wojkowice jestem w stanie wywalić 5 midow na strzelankę... czyli pol paczki. Dlatego koszt ma znaczenie. Jakies sugestie? Tylko mi nie mówcie zeby strzelac lżejszymi kulkami. Testowałem wszystko co sie da i lżejsze latają o wiele slabiej. Ew 0,36 daje rade, ale to juz nie to samo. Jednak gaziaki to nie to samo, co aeg. Pozdro Edited December 11, 2017 by grpi84 Quote Link to post Share on other sites
roos Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 I pewnie jak się ktoś pyta o "moc", to podajesz prędkość na 0.2 g, a strzelasz z 0.4 - gdzie tu logika? Nieważne, przejrzałeś choć pobieżnie z połowę tego wątku? Madbull (BLS/Guarder), Geoffs, Specna, Longbow, HPA od lobbysty z Chorzowa. Kolejność przypadkowa - te są gładkie, nie puchną i wszystkie są białe, co dla niektórych może być wadą. Ku pamięci: Longbow .50 z opiłkami: odchyłka na wadze 0.51/0.52. 3 sztuki - 0.50 i tyle samo 0.53 dla ok 200 sprawdzonych. MB 0.45, ogromna większość 0.46, reszta to mniej więcej po połowie 0.45, 0.47 g. Aktualnie te BB wpycham do DMR 5.56 mm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts