Snipernr1 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Opisze to tak: Kto się napalił na Scara niech przemyśli dobrze zakup tej repliki a zwłaszcza tej firmy..To jedna wielka loteria. Juz przy zakupie w sklepie właściciel sprzętu poinformował mnie ze po zmianie samej gumki przez serwisanta w 1 egzemplarzu fps spadły o połowę i poprosił o inny egzemplarz po sprawdzeniu na chrono ze daje odpowiednia ilość fpsów i podaje kulki zakupił. Faktem jest ze replika ma 2 lata i nie duży przebieg ale mi sie trafił jej przegląd. Co do gumek czy systema czy zielona G&G jedno i to samo jak było 403-405 fps na 130 Guardera tak jest. Na systemie mi dobrze podawało w auto po nawierceniu wgłębienia w komorze tak na G&G po paru seriach albo nie podaje albo pluje kulkami co jakiś czas. Lufa stock 455 ,cylinder typ 0. W moim egzemplarzu problem jest z uzyskanie szczelności układu GB-komora;najlepiej by było wymienić komorę i dysze, podparłem komorę ale to i tak za mało .Luzy i jeszcze raz luzy i to jeden z głównych problemów moim zdaniem. Brak cześć powoduje że się człowiek tylko wku.... . Możliwe ze z młodszymi modelami nie ma takich problemów. Idzie w kąt dopóki czegoś nie wymyśle znajdę części. Brzuski zmień sprężynkę na komorze która dopycha komorę do GB ewentualnie podłóż coś w to miejsce gdzie ona wchodzi. Ogólnie działaj w kierunku aby komora lepiej dolegała do GB.Myślę że używasz kulek z którymi nie ma problemów jeśli chodzi o podawanie ect. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Dzięki wielkie za odp. Heh u mnie dziwne rzeczy się dzieją bo pękł mi Gearbox. W sumie to tak okazało się że w tedy jak skurczyłem kołnierzyk gumki było ok i zaś się sknociło. Dlaczego się sknociło a to dla tego że pękł GB. Gb został źle odlany. Pękła mi lewa połówka. Okazało się że przód Gb po lewej był odlany normalnie a ten po prawej jest źle odlany jest lekko zaokrąglony. Trochę ciężko to widać na fotce. Widocznie większa siła szła na lewą połówkę i trach. Przy okazji mam rozwalony tłok, pęknięta prowadnice i lekko pokiereszowaną dysze ;/ Czyli gumka śmigała dobrze a ja ją przycinał kołnierzyk i srał i myślał czemu to nie działa xD. Mogłem od ręki Gb zobaczyć. Czyli nowy tłok, prowadnica, gumka i szkielet jak zakupię dam znać jak wyszło ;]. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Odgrzeje troche temat. Na gunnerze od jakiegos czasu jest SCAR-H od dboyia. Czy jest jakas roznica miedzy wersja L ? Moze ktos posiada ta replike ? Pozdrawiam PS: Sorry za brak polskich znakow, jestem za granica. Quote Link to post Share on other sites
Brodaty Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 Wersja L scar'a to kopia CA a wersja H to kopia VFC (co zreszta jest w opisie na gunnerze). Zmienia się sposób rozkładania. Jeśli chodzi o bebechy to z tego co wiem to nadal jest zwykła v2'ka. Jest tylko dłuższy hu i dysza. Quote Link to post Share on other sites
dalejlama Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Witam. Po ostatniej strzelance zauważyłem że spust na ogniu pojedynczym nie odbija. Żeby strzelić muszę go popchnąć palcem z powrotem w drugą stronę. Na auto odbija normalnie. Wiecie co jest nie tak? Quote Link to post Share on other sites
krzysiek1594 Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Jak tak, jednym zdaniem KAC wypada przy Scarze i Mce Dboys? Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Ma ktoś pomysł skąd dobrać tą durną kuleczkę i sprężynki pod manetki selektora ognia? Zginęło ścierwo :/ Idzie gdzieś kupić cały zespół selektora ?? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Ma ktoś pomysł skąd dobrać tą durną kuleczkę i sprężynki pod manetki selektora ognia? Zginęło ścierwo :/ Idzie gdzieś kupić cały zespół selektora ?? Kac>Scar, przynajmniej od Boya. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Sory że dopiero teraz odpisuje. Wybrałem wersję z taiwana i nie jestem rozczarowany. Jedyne co jak na razie zrobiłem to wymiana gumki na przeźroczystego guardera. Kulki niesie ładnie i daleko. Quote Link to post Share on other sites
BlackAlpha1 Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Nie pamiętam czy już to pytanie było zadane, więc jeśli się powtarzam to przepraszam, ale czy wiedzą może Panowie (i Panie?) czy można gdzieś kupić tą gumową stopkę kolby? Moją gryzą zwierzątka leśne z Ocięsęk w miejscu mi nie znanym... Quote Link to post Share on other sites
valki Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 Jakby ktoś sprzedawał tego kapryśnego stwora na części to z chęcią kupię komorę, u mnie coś pękło i albo nie bierze kulek, albo jest nieszczelna. Quote Link to post Share on other sites
frenogh Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Gdyby ktoś przypadkiem potrzebował selektora - http://gunfire.pl/product-pol-1152194472-Selektor-ognia-SC01.html Quote Link to post Share on other sites
arekund Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 A czy ma ktoś informacje gdzie można nabyć całą kolbę do SCAR'a boyi'owego? Znalazłem w jednym sklepie ale towar jest niedostępny. Swoją droga kolba w modelu L (nie wiem jak to wygląda w H) zrobiona jest z niskiej jakości plastiku i łatwo pęka :) Quote Link to post Share on other sites
BlackAlpha1 Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Arekund - swego czasu była na tej STRONIE ale w tej chwili jej nie ma... Quote Link to post Share on other sites
Ketsok Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Witam. Takie pytanie mam do Was. Czy wkładał ktoś do tej repliki GB od G&P? Chodzi mi o stricte techniczną sprawę: czy on się tam zmieści? Ciasnawo tam jest. Obędzie się bez pilnika? Quote Link to post Share on other sites
Kamp Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Ponoć nie wejdzie, jeśli masz trochę siana i Ci nie szkoda to możesz sprawdzic ale robisz to na własną odpowiedzialność Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Witam Wiecie skąd można dorwać zatrzask maga albo jakiś zamiennik co można zastosować? A może ktoś ma scara w częściach? Quote Link to post Share on other sites
senioor Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Witam Nie chce zakładać nowego tematu więc dopisze się tu. Czy da się wpasować (bez większych przeróbek) GB, lufę i całą resztę z m16 PJ do SCARa SC-01 BOYI i na odwrót? Pozdrawiam Bartek Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Tak i nie zależy co konkretnie masz na myśli całą resztę? Quote Link to post Share on other sites
senioor Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 chciałbym przełożyć cały środek począwszy na silniku, gerboxie,komorze hop up,lufie wewnetrznej konczac. przewody mam wyprowadzone do tyłu wiec ten problem odpada Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Scar ma niestandardowa komorę więc jej nie przełożysz i tak samo nie włożysz od m4. Chyba że lubisz dorabiać piłować itp. może coś ci wyjdzie z tego. Dysze są różnej długości. Selektor ognia jest inny w scar. Płytka selektora też inna. Gearbox nie posiada takiego oczka na zew. pod cylindrem. Wchodzi w nie zwalniacz magazynka w emce. U mnie w scarze tego nie było bo inaczej nie włożyłbym GB. Reszta części identyczna. Quote Link to post Share on other sites
senioor Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 No właśnie te kilka drobiazgów robi wielką różnice :( a na dodatek części zamiennych też jak na lekarstwo Quote Link to post Share on other sites
Megakarolus Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 to w koncu oplaca sie go kupowac bez zbednego dokupywanie czesci? Quote Link to post Share on other sites
Fredziuch Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Witam. Dopinam się do tego tematu, ponieważ nie wiem czy kupić G36 od Boyi ,od JG czy tego SCARa. Obie repliki mi się podobają i chciałbym odzytać Wasze opinie na temat tych replik. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Dla początkujących lepiej kupić replikę która z natury jest mniej awaryjna i ma standardowe części lub jest ich pod dostatkiem z powodu jej popularności. Scara nie polecam osobom które nie lubią grzebać w replikach lub nie potrafią. Co bądź co ale scar nie jest idealną repliką ;). Jaka gieta kup g36 od jg. Boyi jest na rynku krótko a od JG od niepamiętnych czasów. Wracając od scara od boyi. Są problemy na nim. Dysza i komora. To jest kompletna lipa. Bez dorabiania dyszy na zamówienie lub dobrania i zrobienia lepszej niż standard nie oczekujcie cudów. Tak samo komora. Raz gumka pasuje raz nie. Replika ma swoje wady i plusy :). Ja bagatela teraz na scarze wycisnąłem na m120 od boyi (standard) 320 fps :D. Replika należy do kuzyna. Problem tkwi w rozklekotanej głowicy cylindra i dyszy dodając springa który leżał ubity pół roku. Czy się opłaca? Tak opłaca się bo replika jest świetna ale tylko dla osób z grubszym portfelem i nerwami oraz zapleczem naprawczym :D inaczej nie kupować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts