Rudy1002 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Ten za 250zł to jest firmy ASG a nie DE.... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 A może ASG firmował tylko produkty DE. Tak samo jak Crossman ,Walther i Cybergun. Zresztą uważnie poczytaj specyfikację. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Nie chce mi się :) Nie zależy mi na M3. Będę kupował takie sprężynowe M16 za 55zł ale tylko z czystej sympatii do tej broni Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem wersji long z stałą kolbą, przerobionej na short bez kolby, w budynkach wymiata :icon_twisted: i sprzęt super używany sporadycznie więc nie ma co się psuć, na początku miałem z nim kłopoty z podawaniem tylko 3 kulek, ale dzięki poradnikowi jak rozebrać, po przesmarowaniu kłopot znikł. Widziałem takiego shorta na http://www.militaria.pl/crosman/strzelba_asg_crosman_%28sass34p%29_p5301.xml i zastanawiałem jak to z tym jest Crosman sam produkuje, czy też tylko sygnuje swoim tytułem, orientuje się ktoś na forum, szukałem ale nie znalazłem informacji? Bo jeśli moja replika od DE kiedyś wyzionie ducha to nie widzi mi się kupowanie TM, jakoś szkoda kasy biorąc pod uwagę zastosowanie niczym TM nie przebija właściwie. A cena nawet nie taka zła ale DE były tańsze :maniak_smutny: Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Witam . Mam pytanko . Czy jest mozliwosc strzelania w tym shotgunie tylko 1 kulką? Bo cholera strzelajac 1 bb'sem jest masakrycznie celna i o wiele mocniejsza (przebija 2 scianki kartonu) lecz bardziej mi na tej celnosci zależy bo strzelając 3 to marne szanse na trafienie kogoś z 30 m ... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Oczywiście że jest. Poprostu ładujesz jedną kulke w szelsa :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Czy może ktoś mi powiedzieć , gdzie mogę wyłączyć Hop-Upa w tej replice ? Kulka leci 15 metrów i nagle skreca w górę i posladki :( Może zmiana gumki hop-apa rozwiaze problem? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Niestety, hop-up w replice jest nieregulowany, a więc bez rozbierania repliki i wprowadzania własnych zmian nie da się zmienić toru lotu kulek, chyba że... ...Używasz nieodpowiednich kulek. Jaką wagę miały te, którymi strzelałeś? Minimum dla tej repliki to 0,2 grama, a w wielu egzemplarzach najlepiej sprawdzają się 0,23g. Jeśli mimo to będą podkręcane w górę - użyj 0,25g. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Zgadzam się - u mnie strzela świetnie na extremach 0.23, a po włożeniu pejotów 0.2 (na zmarzniętej gumce niestety, więc trochę niemiarodajny test :dry: ) znosiło po kilka metrów w górę już na jakiś dwudziestu-paru metrach. Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Dobrze ,następnym razem użyje kulek .25g i zobaczymy jak będzie się zachowywać! A możecie mi przybliżyc cene takiego uzywanego DE M56AL - Przebieg 1500 kulek? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 To nie warrior, czy swd a&k, żeby walało się tego pełno po komisie i alledrogo :dry: Tu była lekko inna wersja, ale już wyszła: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/118877 130zł. Nowe były po 150 u krakmanów. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Swego czasu nówki po 100 chodziły ;). Ogólnie ja bym raczej nie próbował wyciągnąć więcej jak 100-130 za taką replikę. Jakby nie patrzyć - jest używką. Jakby też nie patrzyć - obecnie niedostępna na rynku replika. Z tego powodu można ustalić własną cenę, co nie zmienia faktu, że policzenie sobie więcej jak 130 może być przez nabywcę traktowane jako wykorzystanie sytuacji (niedostępności repliki). Niby nic to nie szkodzi, ale jeśli chce się taką sprzedać komuś z własnego otoczenia, to można wtedy trochę nadszarpnąć zaufanie do siebie, a to niekiedy ważniejsze niż parę złotych. Dlatego ja na pewno nie przekroczyłbym 130 złotych, a nawet zmierzał z ceną troszkę w dół. Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Właśnie za 150 kupiłem u Krakmanów . No dobrze , to jeszcze ją potrzymam , a jak będę kupować Cymę to najwyżej sprzedam jak będzie mi brakowało :) Dziękuje za pomoc! Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Yhy akurat sprzedasz :hahaha: . Większość znanych mi posiadaczy tej albo podobnych replik zakochuje się w nich na tyle ze nawet nie pomyśli o sprzedaży. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Ja na przykład :happy: Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 arend : zawsze można komuś lokalnie opchnąć,kto zaczyna . Czyż nie? :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 arend : zawsze można komuś lokalnie opchnąć,kto zaczyna . Czyż nie? :biggrin: Nie chodziło mi o to że będzie ciężko sprzedać tylko że się będzie ciężko z nią rozstać. Btw Na aledrogo pojawiła się krótka m56 (bez kolby) za 100 złotych plus wysyłka. radzę się szybko decydować bo długo nie poleży Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Mój plan customa na bazie m56b (krótkiej): -kolba od m4 z prowadnicą -ładownica na shelle -górna szyna -jakiś tani koli -jakaś porządna atrapa wyrzutnika łusek, być może przesuwana Niestety szybko (albo w ogóle) nie zrealizuję tego projektu (bo kasa i czas lecą w m6), ale zostawiam jako inspirację dla innych :happy: Mam tylko jeden problem - jak zamontować tę nieszczęsną prowadnicę!!?? Macie jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Znajmy zamontował plasticową kolbę teleskopową. Uciął kolbę i przykleił żywicą i matą szklaną... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 25, 2011 Author Report Share Posted May 25, 2011 U Gunnera znowu pojawiły się M56. Na RSOVie chyba też. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Zaiste. Dodano 4 maja, nie ma tylko krótkiej wersji ze stałą kolbą. Ło: http://www.gunnerairsoft.com/catalog/index.php?cPath=114 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Czyli czekamy aż nasze sklepy sprowadzą. I tylko ciekawe ile będą życzyły sobie za takowe cudo. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Z tego co się orientowałem, to sklep, w którym pracuję będzie miał wersję krótką bez kolby w okolicy 120 zł, a najdłuższą za około 170 złotych. Ale to się jeszcze zobaczy, bo ceny na razie nie są do końca ustalone, ale owszem - z tego co wiem, to można się tych replik znowu w Polsce spodziewać i ceny nie powinny zbytnio skoczyć do góry w stosunku do tego, jakie ostatnio były. Ale owszem, pewna podwyżka ich cen może mieć miejsce. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Oby sprowadzili wersję DL. Ale dziwi nie dlaczego nie dali szyny do wersji krutkiej... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 (edited) Przeprowadziłem mały test zasięgu skutecznego, replika to M56B (bez kolby) Przyrządy celownicze stockowe Odległości mierzone - są jak najbardziej wiarygodne! Cel: kwadrat o boku 30cm Kulki: PJ 0.2g Przy wzięciu poprawki na HU (obniżenie punktu celowania) niemal każdy strzał trafia w cel na 25 metrach Na 30 metrach kulki lecą w kosmos - każda w inną stronę Extreme Precision 0.23g Sytuacja podobna jak na PeJotach - po wzięciu poprawki na zbyt mocny HU większość strzałów trafia w cel na 30 metrach Ogółem, replika zdaje się wymagać cięższych kulek - po zwiększeniu masy zasięg skuteczny rośnie, a rozrzut spada. Niestety nie posiadam w chwili obecnej amunicji o masie 0.25g, więc nie jestem w stanie sprawdzić osiągów na takowych kulkach. 0.28g wydają mi się być za ciężkie do tak małej prędkości wylotowej. Problemem w przypadku wersji bez kolby jest bardzo niskie umiejscowienie przyrządów celowniczych - gdyby do komory zamkowej zamontować szynę RIS, osadzić na niej kolimator i poprawnie go przystrzelać, jest wysoce prawdopodobne, że skuteczność repliki "w polu" znacznie by się poprawiła. Edited June 17, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts